Centralny zamek z pilota nie dziala

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

dziku12

Centralny zamek z pilota nie dziala

Post autor: dziku12 »

Witam

a wiec sprawa wyglada nastepujaco zakupilem mini coopera cabrio z 2006 pilot centralnego zamykania wogole nie dzialal moglem zamknac i otworzyc miniaka tylko za pomoca klucza.
Dzis otworzylem kluczyk i okazalo sie ze plus w akumlatorku byl odlamany od plytki przylutowalem podladowalem akumlatorek i skleilem pilota ale teraz pilot jakos dziwnie reaguje poniewaz tylko zamyka miniaka ale juz otworzyc z pilota nie chce:( wiec musze otworzyc drzwi za pomoca kluczyka i wtedy otwieraja sie tylko drzwi kierowcy i po otwarciu drzwi wlancza sie alarm i dopuki nie wloze kluczyka do stacyjki i nie przekrece nie przestaje wyc:( i dopiero jak wyjmuje kluczyk to caly centralny sie wylancza i wszystkie drzwi sie otwieraja prosze o jakas porade co moze byc nie tak? i jak temu ewentualnie zaradzic? pozdrawiam i czekma na info
dziku12

Re: Centralny zamek z pilota nie dziala

ponawiam zapytanie czy ktos doradzi co zrobic?
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

a czujesz taki sam opor naciskajac na oba przyciski kluczyka? u mnie otwieranie tez w pewnym momencie przestalo dzialac, ale opor byl jakby mniejszy i okazalo sie, ze przycisk wewnatrz kluczyka sie ulamal
ja bym pojechal do pierwszego z brzegu punktu naprawy pilotow i kluczykow samochodowych i powinni to od reki zrobic
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
KW
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: KW »

Sprawdź pod deską rozdzielczą, po stronie pasażera, kable dochodzące do sterownika komfortu, a mówiąc ściśle piny w tych kablach, czy któryś nie jest zgnity. Sterownik ten jest dość nisko położony, a nie masz pewności, czy woda nie odwiedziła wcześniej Twojego MINIaka, choćby z powodu np. niedomknięcia dachu.
dziku12

tak mikrowlaczniki sa sprawne opor na kazdym jest taki sam i jak zmierzylem miernikiem prad puszczaja po nacisnieciu wiec chyba sa sprawne
nena

Post autor: nena »

dziku12 pisze:Witam

a wiec sprawa wyglada nastepujaco zakupilem mini coopera cabrio z 2006 pilot centralnego zamykania wogole nie dzialal moglem zamknac i otworzyc miniaka tylko za pomoca klucza.
Dzis otworzylem kluczyk i okazalo sie ze plus w akumlatorku byl odlamany od plytki przylutowalem podladowalem akumlatorek i skleilem pilota ale teraz pilot jakos dziwnie reaguje poniewaz tylko zamyka miniaka ale juz otworzyc z pilota nie chce:( wiec musze otworzyc drzwi za pomoca kluczyka i wtedy otwieraja sie tylko drzwi kierowcy i po otwarciu drzwi wlancza sie alarm i dopuki nie wloze kluczyka do stacyjki i nie przekrece nie przestaje wyc:( i dopiero jak wyjmuje kluczyk to caly centralny sie wylancza i wszystkie drzwi sie otwieraja prosze o jakas porade co moze byc nie tak? i jak temu ewentualnie zaradzic? pozdrawiam i czekma na info
mialam to samo , dlatego wymontowalam alarm, bo denerwowalo mnie to jak wył , do tej pory otiweram na kluczyk , jedynie co mnie denerwuje to jak otworze drzwi to musze szybko przkrecic klucz w stacyjce bo zaczynaja mi sie wlączac awaryjne a gdybym miala alarm bo pewnie by też wył . zaniedlugo jade do mechanika zeby mi ten centralny zrobil abym mogla otwierac pilotem a nie na kluczyk .ale dalej nie wiem co to w ogole jest dlaczego tak wyje i czemu sie niechce otwierac na pilota.
dziku12

daj znac co powie Ci ten mechanik czy da sie to jakos naprawic:) pozdro
ODPOWIEDZ