Witam MINI - kolektyw
Moderator: flapjck1
Witam MINI - kolektyw
Witam Koleżanki i Kolegów MINI-klubowiczów.
Przedstawiamy się:
Auto - MINI Cooper 1,3i 1996r.
Ja: Krzysiek z Chełma
Przedstawiamy się:
Auto - MINI Cooper 1,3i 1996r.
Ja: Krzysiek z Chełma
- Załączniki
-
- mini.JPG (752.3 KiB) Przejrzano 2859 razy
- and
- Klubowicz
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.3 '91r
- Kontakt:
Re: Witam MINI - kolektyw
Witajcie:)
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Hej. Sam robiłeś czy kupiłeś gotowego ?
- Biper
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini (Morrison) 998 `90r
- Kontakt:
Witamy!
- dyslaw
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: 1992 MINI Honda
- Kontakt:
Witam kolejnego miniaka w naszym regionie.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
monsterek go dlubal 10 lat temu, albo i 15
ile dales? ( ze tak otwarcie zapytam )
ile dales? ( ze tak otwarcie zapytam )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
O to że chyba mini będzie Wam znane
Osoba od której kupiłem mini nie miała praktycznie żadnych info na jego temat.
z tego co widzę po jego wyposażeniu to wygląda na coopera , na tylnej klapie widnieje znaczek cooper S.
Osoba od której kupiłem mini nie miała praktycznie żadnych info na jego temat.
z tego co widzę po jego wyposażeniu to wygląda na coopera , na tylnej klapie widnieje znaczek cooper S.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
ja wiem tylko ze to liter, na podwojnych gaznikach i z felga ktora bardzo mi sie podoba
znaczkiem sie nie sugeruj, aczkolwiek motorownia to cos wiecej niz seria
znaczkiem sie nie sugeruj, aczkolwiek motorownia to cos wiecej niz seria
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Wiem że znaczek nic nie znaczy,ale autko ma z przodu tarcze,duży obrotomierz Shmitsh (chyba tak to się pisze) , fotele kubełki z epoki,lusterka jak w cooperach i kolorek taki jak wychodziły fabrycznie coopery no i te dwa gażniki , ma dokładaną klatke bezpieczeństwa i poszerzenia błotników ciekawy właśnie jestem czy to fabryka czy ktoś to wszystko podokladał.... Co do silniczta to tak zgadza się to literek ,po zdjęciu pokrywy zaworów z glowicy pod klawiaturą udało mi sie odczytać taki symbol 2A609 ???
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
2a609 ???
licho bo to jest bardzo stara glowica z 850 (chyba ze sie myle )
licho bo to jest bardzo stara glowica z 850 (chyba ze sie myle )
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Fabryka to nie jest na 100% jeżeli masz na myśli oryginalnego Coopera z lat 60 tych. Jezeli są tam jakies elementy z Coopera to prawdopodobnie pochodzą z auta zezłomowanego i przełożone zostały później do nowszej seryjnej ( na pewno nie pochodzącej z Coopera) karoserii. Kolor nie ma znaczenia bo auto było lakierowane.Mario79 pisze:...ciekawy właśnie jestem czy to fabryka czy ktoś to wszystko podokladał....??
Takie są moje odczucia na podstawie tego jednego zdjęcia. Jeżeli faktycznie monsterk spotkał się kiedyś z tym autem poczekajmy na jego opinię.
Co do silnika pomocne było by zdjęcie / ilustracja tego co jest pod maską. Można by okreslic wtedy typ i ewentualne granice pojemności silnika.
Witam,właśnie staram się uzyskać trochę opinii od bardziej doświadczonych kolegów z forum posiadających dużo większą wiedzę od mojej która jest dla mnie bardzo cenna i z góry za wszystkie informację dziękuje
Czytałem że produkcja coopera została zakończona o ile dobrze pamiętam chyba w 1971 roku,ale na mobile.de i autoscout24.de widze właśnie cooprki w takiej karoserii jak moja z roczników np. 1973- 1975.
Wieczorem dodam zdjęcia środka i silnika.
Tak się własnie zastanawiałem czy to cooper czy nie bo jeżeli nie to ktoś musiał się bardzo zaangażować w to autko żeby zebrać te wszystkie części z epoki cooperoskie,wiadomo że na polskim rynku ciężko o takie części tym bardzie o oryginalnego coopera 10 - 15 lat temu gdzie dostęp do części był dużo bardziej utrudniony. Pozdrawiam
Czytałem że produkcja coopera została zakończona o ile dobrze pamiętam chyba w 1971 roku,ale na mobile.de i autoscout24.de widze właśnie cooprki w takiej karoserii jak moja z roczników np. 1973- 1975.
Wieczorem dodam zdjęcia środka i silnika.
Tak się własnie zastanawiałem czy to cooper czy nie bo jeżeli nie to ktoś musiał się bardzo zaangażować w to autko żeby zebrać te wszystkie części z epoki cooperoskie,wiadomo że na polskim rynku ciężko o takie części tym bardzie o oryginalnego coopera 10 - 15 lat temu gdzie dostęp do części był dużo bardziej utrudniony. Pozdrawiam
Dodaje zdjęcia środka i silnika dla lepszej weryfikacji miniaka
- Załączniki
-
- 2013-02-15 15.03.16.jpg (184.08 KiB) Przejrzano 2190 razy
-
- 2013-02-24 11.16.45.jpg (178.33 KiB) Przejrzano 2190 razy
-
- 2013-02-24 10.52.59.jpg (153.14 KiB) Przejrzano 2190 razy