wlasciwie zdecydowałem sie juz na zamiane z gaznikowego na wtryskowym w moim 1300 z powodu ze hif 44 stał sie dla mnie nieosiagalni i teraz do was kieruje kilka pytań.
1.Pompa mechaniczna w do układu wtryskowego sie nadaje?
2. rozdzielacz z gaznikowego?
3.Jak jest z czujnikiem polożenia wału i kołem zamahowym?
Gaznikowy na wtrysk
Moderator: flapjck1
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Gaznikowy na wtrysk
Witam
Ad1 Pompa przy każdym układzie wtrysku musi być elektryczna.
Pozdrawiam, Saint
Ad1 Pompa przy każdym układzie wtrysku musi być elektryczna.
Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Jeżeli masz gaźnikowy z zapłonem bezstykowym to już masz przygotowane prawie po wtrysk, jeżeli nie to musisz wymienić aparat zapłonowy, nawiercić otwór w kole i go wyważyć, dokupić czujnik i przewód.
Pompa elektryczna jest fabrycznie w zbiorniku ale można zastosować inną zewnętrzną plus filtr paliwa ( też jest inny tak samo jak powietrza ). Jeszcze przeróbka instalacji elektrycznej.
Wg mnie taniej wyjdzie kupić gaźnik niż bawić się w takie przeróbki.
Pompa elektryczna jest fabrycznie w zbiorniku ale można zastosować inną zewnętrzną plus filtr paliwa ( też jest inny tak samo jak powietrza ). Jeszcze przeróbka instalacji elektrycznej.
Wg mnie taniej wyjdzie kupić gaźnik niż bawić się w takie przeróbki.
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
O w morde!!!!!!!
Wow!
Slyszalem i widzialem przerabianie mini wtryskowego na gaznik,ale zeby odwrotnie???Jak nie ma h44 to kup inny gaznik,weber'a lub cos w ten desen!Ja osobiscie nie przerabialbym na wtrysk,wiazka el,czujniki,komputer...masakra!Nie wiem czy nawet chlodnica w 1.3i nie jest inna,bo ma wkrecony od dolu czujnik temp.cieczy?!Sonda lambda?!Jak to mowia diabel tkwi w szczegolach!
Slyszalem i widzialem przerabianie mini wtryskowego na gaznik,ale zeby odwrotnie???Jak nie ma h44 to kup inny gaznik,weber'a lub cos w ten desen!Ja osobiscie nie przerabialbym na wtrysk,wiazka el,czujniki,komputer...masakra!Nie wiem czy nawet chlodnica w 1.3i nie jest inna,bo ma wkrecony od dolu czujnik temp.cieczy?!Sonda lambda?!Jak to mowia diabel tkwi w szczegolach!