Nowe Mini - osobny dział Forum

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Re: Nowe Mini - osobny dział Forum

Post autor: Beny »

ja bym użył sfomułowań: "Nowe Mini", "Klasyczne Mini", i po prostu do istniejących działów dodał "Nowe Mini"
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
JIMEK

Post autor: JIMEK »

Sorry ze odgrzewam kotleta. Ale ale...
Uwazam ze temat jest warty ponownego rozwazenia.

Zanim powiem co mi na duszy lezy ( :wink: ) dodam tylko ze na brytyjskich forach 'miniakowych' przyjelo sie nazywanie klasycznych miniakow po prostu Mini a nowych BMW MINI. W stanach natomiast przez to ze jest tak duzo nowych miniakow ze juz nastapilo rozdrobnienie na R55 (Miniaki 2001-2006) i R56 (najnowszy model 2007). Wracajac do meritum tematu:

Uwazam ze utworzenie osobnego dzialu dla BMW MINI to bardzo dobry pomysl. Przyznam sie ze zagladam na Wasze forum od jakiegos czasu ale nie czuje ze to miejce dla mnie (mimo fajnej luznej atmosfery) bo na pierwszy rzut oka 90% postow mnie nie dotyczy bo mam nowego miniaka a nie klasycznego.

Moim zdaniem, utworzenie osobnego dzialu dla BMW MINI bylo by bardzo perspektywicznym ruchem dla Was. Liczba Miniakow bedzie tylko wzrastac i jesli nie bedzie miejsca gdzie uzytkownicy nowych miniakow beda mogli uznac za swoje to napewno takie miejsce zaraz powstanie gdzie indziej. Uwazam juz jest wiele osob - tak jak ja - ktore juz tu byly ale przez brak takiego miejsca albo przestaly bywac albo przynajmniej sie nie odzywaja.

pozdr.
Jimek.

ps. wiem ze moze niektorzy uzytkownicy klasycznych miniakow nie uwazaja nowych w ogole za prawdziwe miniaki. Rozumiem to bo mi samemu sie nie podoba najnowsze mini ale coz... swiat idzie dalej...
JIMEK

Post autor: JIMEK »

Ulver pisze:Mówisz i masz. Mam nadzieję, że na razie wystarczy. Co do nazwy, to zawsze można ją zmienić. Na razie wpisałem tak jak sugerowałeś.
Mam nadzieję, że więcej osób z nowymi Miniakami, będzie zaglądało i pisało na naszym forum.

Pozdrawiam
Witek
jestem w szoku. Bardzo szybka reakcja. Pewnie to troszke zajmie az sie ludzie przyzwyczaja ale napewno bedzie fajne podforum.
Tylko jedna sugestia:
Maksymalne dyskusje o Mini
Wszystko na temat naszych ulubionych autek, również technika.
Moderator flapjck1

Maksymalne dyskusje o BMW Mini
Wszystko na temat naszych ulubionych autek, również technika.
Moderator flapjck1

Uwazam ze skuteczniej bylony inaczej podpisac oba fora.

Np. wyraznie: Wszystko o klasycznych Mini (np. modele, odmiany [austin, rover...]) i Wszystko o BMW MINI - One, Cooper, Cooper S...

pozdr.
majcher
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: majcher »

Witam!
Bardzo mnie cieszy powstanie tego działu :D Podobnie jak Jimek zaglądałem na to forum często ale się nie rejestrowałem gdyż dyskusje głównie dotyczyły klasycznego mini. Nie myślałem, że takich osób było więcej.
Mam nadzieje, że nowe mini zaczną również pojawiąć się na zlotach i zostaną ciepło przyjęte. Myślę, że wiele osób miałoby ochotę przyjechać ale obawiają się bo czytając forum i oglądając zdjęcia z poprzednich spotkań widzą głównie klasyczne mini. Jadąc na IMM 2006 miałem obawy, jednak jak się okazało niepotrzebnie - dziękuję ekipie z Warszawy za sympatyczne przyjęcie :D . Zgadzam się z Jimkiem, że to dobry ruch, ale może wypowiedzą się właściciele klasyków i jak oni zapatrują się na te sprawy. W Polsce klasycznych mini mamy niewiele i nowych też jest mało więc podzielenie się na 2 obozy nie byłoby dobre moim zdaniem.
Co do nazwy to mnie jest ona obojętna - cieszę się bardzo, że taki dział powstał. :D
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

Mi osobiście obecność "bmw mini" nie przeszkadza!
I nie było by złym pomysłem włączenia do klubu komórki z nowymi miniakami mogłoby to na przyszłość przynieść korzyść dla klubu
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

Mnie również taki dział nie przeszkadza, może kiedyś też bedę 100% BMW MINI ( jak dotychczas jestem tylko czasami pasażerem tej marki ). Przy okazji warto śledzić co się dzieje u posiadaczy BMW MINI :)
Awatar użytkownika
makrojal
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: makrojal »

Mnie nie tyle nie przeszkadza, co cieszy, że będę mógł poczytać spostrzeżenia właścicieli BMW Mini o swoich autkach. Ja chciałbym mieć w swoim garażu także nowe Mini.
Namawiam moją żonę ,żeby sobie kupiła (he,he) :lol: mógłbym wtedy od czasu do czasu pożyczyć sobie na przejażdżkę.
Tak więc rozwijajcie się .
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

ja nie napisze że mi to nie przeszkadza, po prostu myślę że to super że jest taki dział, choc sam posiadam klasyczne mini to mam nadzieję że kiedyś wzbogacę swój park maszyn o nowe .... czas pokaże
Ostatnio zmieniony 10 lis 2006, 15:06 przez Beny, łącznie zmieniany 1 raz.
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

I ja także jestem za :!:
Myślę, że kiedys także w garażu koło mojego klasyka stanie NEW MINI (BMW) :wink:
Najpierw jednak postawie garaż :wink:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
hokus-pokus

Post autor: hokus-pokus »

minimaniak pisze:I ja także jestem za :!:
Myślę, że kiedys także w garażu koło mojego klasyka stanie NEW MINI (BMW) :wink:
Najpierw jednak postawie garaż :wink:

Adaś nie kombinuj. Ja najpierw kupiłam Minika a później prawo jazdy zrobiłam. :) Jak oszczędzisz na New MINI z garażem raczej nie będzie problemu.
kocioł
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: kocioł »

Adaś!!
To ja myślałem, że Ty w tym garażu postawisz odbudowane MK1 COOPER S a Ty tu się skłaniasz w stronę BMW?
ADAŚ!!
PawcioCooper

Post autor: PawcioCooper »

ja tez mysle ze jest ok wkoncu mini to mini. to tak jak rozdzielac np hondy rocznikami albo golfy na I,II,III itd.
Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ