PALĄCA SIE PODUSZKA POWIETRNA I PASY
PALĄCA SIE PODUSZKA POWIETRNA I PASY
Witam, sprawdzalem dziś bezpieczniki od strony pasazera po prawej stronie na dole... Pózniej odbalilem samochod i zaczela mi sie palic poduszka powietrzna(najprawdopodobnej pasaera) do tego jeszcze pali sie kontrolka od niezapietych pasow... Pasy zapinam i wciaz sie pali, a jak odepne to zaczyna pikac dzwiek... Prosze o pomoc co mam zrobic..
Re: PALĄCA SIE PODUSZKA POWIETRNA I PASY
Czy mogło byc powodem to, ze rozłączyłem wiązke kabli z zółtą obudową, pod siedzniem psażera ?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
mogło, ale ecu złapał błąd, który teraz chyba trzeba skasować tylko komputerem.
Czyli jak wykasuje błąd komputerem to powinno być wszystko ok? czy orientuje sie ktoś może ile kosztuje takie wykasowanie blędu gdzies u elekryka czy cos?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
podjedź do jakiegoś jednego, drugiego warsztatu i popytaj ile wezmą. w ASO pewnie ze 200pln, u jakiegoś magika może się zamknąć w 20pln
W ASO we Wrocławiu podpięcie do komp. 300 zł., w nieautoryzowanych serwisach 50 zł.
odlacz akumulator na chwile , jest szansa ,ze bledy sie skasuja
Wykasowalem błąd komputerem i wszystko ok powodem było rozlaczenie wiazki kabli pod siedzeniem pasażera pozdrawiam
-
- Nowy
- Posiadane auto: MCS 2013 + JCW Brake Kit
Dzisiaj tez mi sie cos takiego pojawilo chociaz nic przy bezpiecznikach/kablach nie ruszalemOsanat pisze:Wykasowalem błąd komputerem i wszystko ok powodem było rozlaczenie wiazki kabli pod siedzeniem pasażera pozdrawiam
jak wykasowales ten blad?
hej, tutaj masz numer czlowieka który ogarnia diagnostyke bmw i mini 662 895 159
U mnie tez czesto sie pojawia ten blad przy otwieraniu siedzenia prawego , w koncu sie zdenerwowalem odlaczylem, napsikalem kontakt spray'u i owinalem kostki tasma izolacyjna i skasowalem blad i narazie dziala:) nie swieci sie:)