NEW MINI model 2007

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

NEW MINI model 2007

Post autor: minimaniak »

Wczoraj miałem przyjemność popatrzeć własnymi oczami, a także podotykać NEW MINI 2007, :shock:
Z zewnątrz (tak jak niektórzy widzieli) wiele się nie zmieniło - osobiście podobają mi się lampy tylne (a w szczególności to co się znajduje na kierunkowskazie :D ), wnętrze "zupełnie" inne - mase bajerów, dyskoteka w środku (podświetlone prawie wszystko co się da i na dodatek parę kolorów do wyboru), jeśli Jesteście zainteresowani zdjęciami to dajcie znać. :wink:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Niejeden z nas

Re: NEW MINI model 2007

Post autor: Niejeden z nas »

a silniki jakie to ma tera ??
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

Ulver pisze:Ponoć ma być także Cooper D z silnikiem disela (peugeot) i mocy 110 KM :-)
Zapowiada się fajny ten diselek.

Witek, no ja Cię proszę,diesle są fajne - mocne, elastyczne, mało palą, ropa juz teraz nieznacznie ale tańsza, ale w takim aucie to jednak lekka profanacja. Tak jak gaz w klasycznym.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

byłem wczoraj na premierze nowego mini w warszawie, zdjęcia i relacja juz wkrótce
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Ale ja się przecież diesli nie czepiam, powiedziałem że są fajne, mocne itd. tylko jakoś wizja w Mini mi nie pasuje (nie patrze na osiągi). Poza tym Nowe Mini nijak się ma do starego pod względem pomysłu na małe ekonomiczne auto bo cena wyjściowa poraża!
Niejeden z nas

W takim auteczku 110 KM z TDi to rakieta :) Ech pojeździłoby się ...:)
PawcioCooper

Post autor: PawcioCooper »

Ja tam myślę jak Saddam nie pasuje mi do coopera diesel. lubie diesle super w trasie a spalanie ok. chciaż moja benzyna robi 5.5 litra na 100 z piórem na gazie :) więc też nie nażekam. Z tego co słyszałem to w la Mans otworzono klase dla siesli jako debiut ale mogę się mylić . Chociaz jak cooper będzie jeździł na rzepak to może w końcu znów będzie to ekonomiczne autko :)
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Sadam, nie Saddam :lol: proszę mnie tak nie przekręcać to się źle kojarzy :D
Niejeden z nas

Nie rozumiem dlaczego diesel nie pasuje... może mi to ktoś wytłumaczyć ?? ...tak jak rolnikowi....
JIMEK

Post autor: JIMEK »

widzialem r56 wczoraj. Na impreze prezentacji mini niestety nie moglem dotrzec. Wczesniej na zdjeciach mi sie nie podobal nowy miniak. Zwlaszcza przod i od boku. Wygladzili mu przod zeby bardziej chronil pieszych i niestety sa wieksze zwisy i mniej charakteru. Szkoda mi tez ze nie ma juz kompresora w S tylko turbo. Jak sie przejade to moze zwroce honor ale narazie :|
Natomiast! Z wygladu na zywca robi o wiele wieksze wrazenie! na pierwszy rzut oka myslisz sobie - prosto z myjni ten miniak ale patrzysz jeszcze raz i cos nie pasuje... Ogolnie widac ze jest po prostu nowoczesniejszy. Wnetrze - mimo ze na zdjeciach nie podobalo mi sie - to na zywca robi wrazenie. Wiecej dopracowania i 'prestizu'. Juz widac bardziej ze placi sie nie tylko za design ale tez za wykonanie i materialy.
Posumowywujac jest lepiej niz myslalem. Czekam na jazde probna eska. Wtedy sie okaze czy lepiej jezdzi bo jak tak to :evil: :D
PawcioCooper

Sorki Sadam :) przejęzyczyłem się!! dyskusja diesel czy benzyna to strata czasu ,są gusta i guściki jedni lubią blondynki inni brunetki, ja lubie blondynki, brunetki i rude :) tak samo lubie jeździć dieslem i benzyną. Jednak preferuję benzynę a to dlatego że kręci rowno do 6 tysięcy. Diesel jest fajny ,ale do coopera mi nie pasuje prędzej w terenówce ,albo dużym samochodzie na trasy, mimo to na pewno jest spore grono sympatyków diesla w małych autkach no i dobrze :) równowaga musi być :p .A co byście powiedzieli aby najechać cooperami na Mongolie wybieram się tam na tramping, ale myśle że moze autem sie tam wybiore tylko strach samemu przez syberię jechać pozdro dla wszystkich fanów cooperów tych nowych i tych starych :)
JIMEK

zanim powstala delikatna dygresja o dieslach ktos cos wspominal o zdjeciach r56. tutaj jest troche Coopera i eSki
http://www.leftlanenews.com/2006/08/14/ ... -unveiled/
JIMEK

Obrazek
PawcioCooper

ta kropa wygląda jak czerwony błysk w oku :) skoro robia pande 4x4 to pewnie i zrobią mini bo to nie głupi pomysł. albo przynajmniej napęd na tył w mini :) jak w reszcie bmw :) heheheh nie wiem czy czytaliście fiat wystawił pande 4x4 na paryż- dakar hehehe pozdro :lol:
PawcioCooper

Ciekawe jakby poradził sobie mini w WRC narazie bliżej mu do super 1600 ale może dożyje momentu jak mini wystartuje w rajdach jako WRC!
ODPOWIEDZ