numery podwozia

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

skorrp

numery podwozia

Post autor: skorrp »

Mam pytanko. Podobno w mini niewybijano numerow na karoseri do ktoregos tam roku. Mam mini z 1972r. i mam problem z przegladem bo nie mam nigdzie wybitych tych numerów oprócz tabliczki. Potrzebuje potwierdzic te dane że do roku XX byly tylko tabliczki a na karoseri nie były wybijane numery. Oile to prawda.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: numery podwozia

Post autor: flapjck1 »

to co piszesz jest prawda, numery na budzie byly tloczone na rynience przedniego podszybia ale dopiero od lat (najprawdopodobniej 80tych ( konkretnie chyba od 81-82 )
wczesniej podobno w niektorych egzemplarzach ( na wybrane rynki ) byly tloczone numery na podlodze , mniej wiecej w nogach pasazera, ale ja sie z tym nigdy nie spotkalem osobiscie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
skorrp

Post autor: skorrp »

dobrze wiedziec tylko jak teraz zrobic przeglad jak na przegladzie gosciu musi miec tew numery wybite na karoseri albo jakis dokumęt na to ze niebyly bite
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

mozesz jechac do innego ktory na to nie zwraca uwagi
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
makrojal
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: makrojal »

a najlepiej wydrukuj post flapa i będziesz miał najlepszy dokument :mrgreen: :mrgreen:
kamal1
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Numery.

Post autor: kamal1 »

Diagnoście trzeba uświadomić,że mini jest wyjątkowym autkiem. Ja tak wlaśnie musialem zrobić. Wprawdzie
trochę to trwalo ale diagnosta już wie.A poza tym w którejś instrukcji serwisowej jest opis gdzie znajdują się
numery.
ODPOWIEDZ