Mini cooper S (r53) czujniki oleju
Mini cooper S (r53) czujniki oleju
Witam mam pewny problem z czujnikiem oleju, przeszukalem praktycznie wszystkie fora polskie i zagraniczne i nie moge nigdzie znalezc informacji gdzie znajduje sie drugi czujnik do wskaznika na desce rozdzielczej cisnienia oleju, jeden czujnik znajduje sie zaraz przy filtrze oleju i gdy go odlanczam na desce rozdzielczej( nie mam po srodku predkosciomierza tylko wskazniki paliwa,temp wody, oleju i cisnienia oleju) nadal dziala kontrolka od cisnienia oleju... prawdopodobnie czujnik jest do wymiany bo cisnienie w silniku jest takie jak powinno (sprawdzane u delera mini) a wariuje mi kontrolka, mozliwe jeszcze ze jest to wina kabla w ktoryms miejscu przetartego i stykajacego sie z masa silnika. Prosze o pomoc w ustaleniu tego drugiego czujnika cisnienia oleju dziekuje
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Mini cooper S (r53) czujniki oleju
a na pewno są dwa czujniki ciśnienia oleju ?
Re: Mini cooper S (r53) czujniki oleju
Raczej muszą być dwa czujniki gdyż jak odepne tego przy fitrze oleju to nadal pokazuje mi w wbudowanym oryginalnie wskaźniku ciśnienie oleju lecz od czasu do czasu zapala sie tak jak by było zwarcie lub czujnik wariowal. Filtr oleju założony w serwisie mini. 150 tys na liczniku. 2005 rocznik