Mam dosc duży problem z cewka...Potrzebuje pomocy!!
Moderator: flapjck1
Mam dosc duży problem z cewka...Potrzebuje pomocy!!
Otóż wyremontowałem silnik swojego mini (998cm3) i wszystko było w porządku.
Ale kiedy przyszło mi go odpalić to klapa na maksa. Wszystko dobrze posprawdzałem w elektryce. Okazało się że cewka jest strzelona no to kupiłem cewke tej samej firmy Boscha. Myślalem że wszystko będzie dobrze...
Spróbowałem go odpalic i nic. Kable idące do cewki dają prąd ale nowa cewka nie daje prądu. a tym bardziej nie ma iskry.
Jezeli ktoś wie o co biega to niech mi pomoże!!
Ale kiedy przyszło mi go odpalić to klapa na maksa. Wszystko dobrze posprawdzałem w elektryce. Okazało się że cewka jest strzelona no to kupiłem cewke tej samej firmy Boscha. Myślalem że wszystko będzie dobrze...
Spróbowałem go odpalic i nic. Kable idące do cewki dają prąd ale nowa cewka nie daje prądu. a tym bardziej nie ma iskry.
Jezeli ktoś wie o co biega to niech mi pomoże!!
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Mam dosc duży problem z cewka...Potrzebuje pomocy!!
uzupelnij dane, skad jestes, jak ktos bedzie mieszkal w poblizu to cie pewnie poratuje "zapasowa" cewka na probe
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
no ok. Ale cewke kupiłem nową
chyba ze 2 nowe cewki do mini. a obydwie sie nie grzeja ani nie przekazują prądu do zapłonu Może mieć to coś wspólnego z bezpiecznikami Sam juz nie wiem Może coś z zapłonem
Prosze o pomoc
chyba ze 2 nowe cewki do mini. a obydwie sie nie grzeja ani nie przekazują prądu do zapłonu Może mieć to coś wspólnego z bezpiecznikami Sam juz nie wiem Może coś z zapłonem
Prosze o pomoc
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Sprawdziłeś czy w ogóle prąd płynie na cewke? U mnie przy Boschku jest jeszcze dodatkowy kondensator (w wielu innych miniakach też). Może to będzie problemem. Upewnij się jeszcze polaryzacji, ale chyba to zrobiłeś na początku.
Pozdrawiam
dodane: racja przeciez piszesz że na cewce jest prąd.
Pozdrawiam
dodane: racja przeciez piszesz że na cewce jest prąd.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2006, 20:11 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawodowy Szyderca
Prąd płynie do cewki sprawdzałem to za pomocą żarówki. przykładają kabel plus do kabla zarówki i drugi kabel żarowki do silnika i na odwrót. sprawdzałem tez czy cewka daje iskre i niestety nie daje iskry.
sprawdzales solenoid( przekaznik) ?
pozdrawiam
pozdrawiam
Ja nie miałem iskry jak w aparacie zapłonowym cos w srodko odpadło chyba młoteczek albo kowadełko .
nie ale sprawdze dzięki
Zamykam!
Zamykam!