Co sądzicie o tym MINI

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

kunik

Co sądzicie o tym MINI

Post autor: kunik »

Witam. Jako, że w temacie MINI jestem zielony chciałbym zapytać Was co sądzicie o tym MINI:
http://otomoto.pl/mini-cooper-C28191935.html

Pozdrawiam.
kunik
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Kontakt:

Re: Co sądzicie o tym MINI

Post autor: Babak »

wyposażenie całkiem niezłe, martwi mnie jednak fakt, że zderzak przedni i maska jest z cooper s
kunik

też mnie to zastanawia. Może to jedynie pakiet stylizacyjny ? Zakładam też wersję, że mógł być bity i akurat takie części były na szrocie...
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: t_scarf »

Ktoś go chciał bardzo przerobić na MCS. Z tyłu brakuje lampy światła wstecznego...
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

a trójramienna kierownica ze sterowaniem występowała w przedlifcie ?
kunik

Nie znam sie na MINI, ale wydaje mi się, że kiera moglabyć w przed liftach w tym też jest a 2005 rocznik.
http://otomoto.pl/mini-cooper-16v-116km-C28375469.html
jedrekx
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Audi x2 + JCW
Kontakt:

Post autor: jedrekx »

maniujr pisze:a trójramienna kierownica ze sterowaniem występowała w przedlifcie ?
tak, mój brat miał w swoim z 2003 takową
kunik

No niestety szukamy dalej...
wojtengi

Post autor: wojtengi »

kunik pisze:No niestety szukamy dalej...
a może warto sprawdzić ten pojazd... mechanicznie może być "perełką" a to, że ma zmienionych kilka "gadżetów" wcale nie musi go z góry dyskwalifikować. Czasem stock'owa jednostka może okazać się totalnym trupem, gdyż kierowca nie wkładał serca tylko lał, jeździł i olewał wszystkie usterki. To, że ktoś coś pozmieniał w samochodzie może świadczyć o dbałości... chociaż nie ma reguły :P Wychodze z założenia, że jeśli samochód się komuś podoba warto go zobaczyć, zlustrować i przetestować a potem najwyżej skreślić ;)
dzikasz
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: e82 135i LCI, e70 3,0si

Post autor: dzikasz »

wojtengi pisze:
kunik pisze:No niestety szukamy dalej...
a może warto sprawdzić ten pojazd... mechanicznie może być "perełką" a to, że ma zmienionych kilka "gadżetów" wcale nie musi go z góry dyskwalifikować. Czasem stock'owa jednostka może okazać się totalnym trupem, gdyż kierowca nie wkładał serca tylko lał, jeździł i olewał wszystkie usterki. To, że ktoś coś pozmieniał w samochodzie może świadczyć o dbałości... chociaż nie ma reguły :P Wychodze z założenia, że jeśli samochód się komuś podoba warto go zobaczyć, zlustrować i przetestować a potem najwyżej skreślić ;)
Święta prawda kolego. Czasem pozorny lekko zaniedbany zewnętrznie czy wewnętrznie samochód może może się okazać ideałem pod względem technicznym, który robił 1000 km rocznie. Nie powinno się też dyskwalifikować jakiegoś egzemlplarza z powodu doposażenia przez właściciela.
Trzeba pamiętać o jednym, że do wyjatków będzie laneżał tki samochód do którego po kupnie nie trzeba nic dołożyć, czy nic naprawić. polska jest krajem, że jeśli ktoś jest przygotowany na sprzedaż to już pół roku wcześniej nic w samochodzie nie robi, bo niby po co, niech nowy właściciel się martwi.
Niech właściciel poda Ci numer Vin i wtedy sprawdzisz sobie czy dany pojazd wyszedł z fabryki w takiej czy innej konfiguracji. A ten raczej wyjechał z fabryki w pełne stylizacji na S-ke. popatrz na wlew paliwa. Tego się nie da ot tak przełozyć. Jedynie z tyło można się przyczepiś dlaczego zamiast światła cofania ma poliftowe przeciwmgielne.
Samochód całkiem fajny, cena też. Musisz kolego przejechać się pomacać i podjąć decyzję.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

albo byl eska albo nia nie byl

nie ma czegos takiego jak pelna stylizacja na eske
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Wujek_sknerus

Post autor: Wujek_sknerus »

dzikasz pisze:A ten raczej wyjechał z fabryki w pełne stylizacji na S-ke. popatrz na wlew paliwa. Tego się nie da ot tak przełozyć.
Nie ma czegoś takiego jak fabryczna stylizacja na S..., a wlew paliwa to każdy może sobie zrobić, koszt 300zł w ASO za nowy koszyczek z korkiem. Po co wprowadzasz kogoś w błąd?
dzikasz
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: e82 135i LCI, e70 3,0si

Post autor: dzikasz »

Wujek_sknerus pisze:
dzikasz pisze:A ten raczej wyjechał z fabryki w pełne stylizacji na S-ke. popatrz na wlew paliwa. Tego się nie da ot tak przełozyć.
Nie ma czegoś takiego jak fabryczna stylizacja na S..., a wlew paliwa to każdy może sobie zrobić, koszt 300zł w ASO za nowy koszyczek z korkiem. Po co wprowadzasz kogoś w błąd?
Zwracam honor. Popitygryliło mi się.
Miętus

Post autor: Miętus »

Witam Forumowiczów,
Od jakiegoś czasu biega mi po głowie zakup mini coopera głównie do jazdy po mieście plus krótkie wypady w weekend na działkę. Jestem zielony w tej branży .
Będę wdzięczny za kilka słów/informacji, czy oferta poniżej jest godna uwagi:

http://autoauto.pl/pl/8609/Mini_COOPER_ ... 1&perPage=
KW
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: KW »

autoauto to nieźli kombinatorzy, sprawdź dokładnie samochód przed zakupem. Z tą bezwypadkowością różnie tam bywało w przeszłości.
ODPOWIEDZ