RatinaZ pisze:Ja wymieniałam wachacze...350zł zapłaciłam za tył...

A szczerze MINI BMW (Będziesz Miał Wydatki

)
240zł za obejmę to normalna cena Aso...Ja dałam 700zł za cały wydech

Ps. Inter-cars z tego co wiem ma części z Aso i nawet córka właściciela pracuje u jednego z dealerów jako sprzedawca MINI więc tam bym raczej nie szukała.
Spalanie: zalezy na jakich kołach...ja mam na 15 ok 8,5-9l po mieście, na 17 ok 11l.
Dziwne masz informacje z tym ASO a intercarsem…
Czyli mam rozumiec ze jak bede chcial kupic lacznik na przod to w ASO i Intercarsie kupie to samo? Bo ja wiem, ze nie bo odkad TRW,Lemforder, Delphi, Bilstein i inne firmy to samo co BMW. Jelsi chodzi o takie czesci to Lemforder produkuje laczniki, wachacze i inne pascia dla BMW ale jak kupujesz z Lemfordera to masz 1/3 ceny. Przyklad prosty mocowania amortyzatora na kieliuchu z lozyskiem w ASO 350 z lemforder albo TRW po 120zl z lozyskiem juz kupisz w intercarsie…
Jakos wszsytko kupuje do Miniacza w IC i zawsze place o polowe mniej.
Nie kupisz tam wszystkiego co prawda ale kolejny przyklad. W ASO Sprzeglo i dwumas do R56 Ska kosztujr 5500zl za calosc i to jest niby czesc BMW do skrzni ZF. A firma ZF to nikt inny jak wlasciciel firmy Sachs i to samo bez znaczka BMW a ze znaczkiem sachsa w IC kupisz za 2400zloty wiec nie mow ze 3tys to jest to samo co 5500. Za 5tys to kupisz sportowe sprzeglo Exedy ze sztywnym kolem zamachowym.
Dzisiaj bylem w ASO i rozmawielm znowu ze znajomym i sam potwierdza jak wyglada polityka z cenami do tych samochodow, kroja ile wlezie.
Glupia sluba do kola 25zloty z gwintem 1.25 a normalnie ta sama sruba 15zloty. Sonda lamba ktora im klepie bosch w ASO bodajze 800 teraz kosztuje a idzie kupic za 380 to samo tylko ze znaczkiem boscha.
Jedziemy dalej amortyzatory Delphi Sport do Ski R56 koszt 1 to 609 zloty - za 2tys masz Bilsteiny B8 albo 200stowy taniej B6, ktore gniota Delphi. Delphi to juz najnizsza liga jesli chodzi o amorty no sa wiadomo jeszcze gorsze jak Kagery ale zeby tyle placic za nalepke przykleona ze BMW Delphi to glupota moim zdaniem…
Kazdy zrobi jak uwaza, zawsze mozna zadzwonic w pare miejsc i samemu porownac ceny.
Akumulator w mini to nic innego jak najgorsza seria varty black tyle ze oprocz warty tez widnieje logo bmw a cena 700zloty a akumulator kosztuje 300 z Varty najwyzsza seria Silver bo mamy jeszcze za 700 serir AGM do aut z systemem Start/stop