Spadek mocy
Spadek mocy
Witam
Może ktoś pomóc ? Wczoraj mój Miniak Cooper S stracił moc i kręci się tylko do około 3 tys.
No i zapaliła się na żółto kontrolka pompy , w instrukcji napisali że to błąd w pracy silnika.
Jechać do serwisu czy coś samemu można zaradzić ?
Pozdro Robert
Może ktoś pomóc ? Wczoraj mój Miniak Cooper S stracił moc i kręci się tylko do około 3 tys.
No i zapaliła się na żółto kontrolka pompy , w instrukcji napisali że to błąd w pracy silnika.
Jechać do serwisu czy coś samemu można zaradzić ?
Pozdro Robert
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Re: Spadek mocy
Ten problem się już pojawił na forum... ogólnie to wilgoć i temperatury w okolicach zera powodują takie cuda... mi się zdarzyło kilka razy i jak na razie samo przechodziło. Zrób sobie dłuższą wycieczką ~20 km i zgaś auto i zapal jeszcze raz... jak nie pomorze to do serwisu.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
No wyszło słońce , Miniak wygrzany w garażu , jadę na próbę
Dam znać czy pomogło .
Robert
Dam znać czy pomogło .
Robert
Dziwne zjawisko...
Mam pierwszy produkcyjny model R56 i nigdy sie takie dziwne rzeczy nie dzialy z autem. Czy to + 40 czy -30 auto pali i jezdzi tak samo...
Mam pierwszy produkcyjny model R56 i nigdy sie takie dziwne rzeczy nie dzialy z autem. Czy to + 40 czy -30 auto pali i jezdzi tak samo...
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Mi kiedyś na autostradzie coś takiego się wydarzyło... auto wyłączyło turbinę i tak sobie jechałem... nie zdążyłem zjechać do pierwszego parkingu jak już mu się odwidziało i wszystko zaczęło funkcjonować normalnie ten typ tak ma
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
No niestety nie pomogło ciepelko w garażu i słoneczko , usterka dalej ta sama.
Trzeba chyba do serwisu
Pozdro
Trzeba chyba do serwisu
Pozdro
- iad
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
Miałem coś podobnego ale w Volvo S60, auto nagle traciło moc i max 80km/h jechało.
Kilka razy mi się to zdarzyło, w serwisie mówili, że w tym roczniku co miałem często spada jakaś rura od turbiny i wymieniali ją na jakąś elastyczną.
Kilka razy mi się to zdarzyło, w serwisie mówili, że w tym roczniku co miałem często spada jakaś rura od turbiny i wymieniali ją na jakąś elastyczną.
A nie pada Ci DOV? Czyli elektro zarow upustowy od turbo? Ja juz u siebie wymienialem
Cholera może to i ten element od turbo, tak czy inaczej wizyta w serwisie chyba nieunikniona.
Jak zdiagnozować samemu się nie da ....
Po naprawie opisze co to była za cholera.
Pozdro
Jak zdiagnozować samemu się nie da ....
Po naprawie opisze co to była za cholera.
Pozdro
Mi ten spadek mocy w ubiegłym roku wyskoczył przy bardzo dużym mrozie (-20), nawet zrezygnowałam z jazdy, ale po paru godzinach jak autko się wygrzało na słoneczku, samochód jeździł normalnie.
W tym roku zaczęła mi dokuczać kontrolka 'check engine' nie pamiętam nr błędu, ale zasadniczy problem to wtryski, cewki zapłonowe i rozrząd. A czasami w tym czasie wyskakiwał 'spadek mocy' i mechanik mi tłumaczył, że jeden cylinder nie zaskakiwał od razu. Jutro odbieram samochód i zobaczę na ile problemy będą rozwiązane.
W tym roku zaczęła mi dokuczać kontrolka 'check engine' nie pamiętam nr błędu, ale zasadniczy problem to wtryski, cewki zapłonowe i rozrząd. A czasami w tym czasie wyskakiwał 'spadek mocy' i mechanik mi tłumaczył, że jeden cylinder nie zaskakiwał od razu. Jutro odbieram samochód i zobaczę na ile problemy będą rozwiązane.
No i jest diagnoza speców z serwisu :
POMPA WySOKIEGO CIŚNIENIA
Co za pech auto ma skończone dwa lata ....i już po gwarancji
POMPA WySOKIEGO CIŚNIENIA
Co za pech auto ma skończone dwa lata ....i już po gwarancji
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
kaz im najpierw filtr paliwa wymienic - tym specom od pomp wysokiego cisnienia
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow