Osłona termiczna
Moderator: flapjck1
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
Osłona termiczna
Szybkie pytanie:
skąd wziąć, bądź czym zastąpić osłonę termiczną podłogi od strony wydechu w MPI? Moja się rozleciała przy demontażu i za cholerę nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić.
skąd wziąć, bądź czym zastąpić osłonę termiczną podłogi od strony wydechu w MPI? Moja się rozleciała przy demontażu i za cholerę nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Osłona termiczna
Ja wywaliłem, podłoga sie jakoś strasznie nie grzeje, tyle że wywaliłem też katalizator
Back on the road...
- Bochen
- Swój Człowiek
A masz jakąś powłokę od wewnątrz np. bitumiczną? Bo u mnie to się tak rozgrzewa, że ta wewnętrzna mata przybiera postać plasteliny.
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
mogę poszukać takich osłon
- Bochen
- Swój Człowiek
o super! to napisz mi czy masz, za ile i czemu tak drogo!
- dyslaw
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: 1992 MINI Honda
- Kontakt:
Też jestem zainteresowany osłoną tylko, ze do SPImonsterk pisze:mogę poszukać takich osłon
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Mam, takie zwykłe maty, czarne, bez aluminiowej folii. Nic się nie topi, po długiej jeździe jak przyłożę rękę do blachy pod wykładziną to jest przyjemnie ciepła. Bardziej nagrzewa się drążek zmiany biegówBochen pisze:A masz jakąś powłokę od wewnątrz np. bitumiczną? Bo u mnie to się tak rozgrzewa, że ta wewnętrzna mata przybiera postać plasteliny.
Back on the road...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
wszystko sie sprowadza do obecnosci kata - to on sie nagrzewa i malo tego: takie jest jego zadanie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
poszukam osłon, w mpi i spi są takie same, nie wiem tylko czy 4 sztuki namierzędyslaw pisze:Też jestem zainteresowany osłoną tylko, ze do SPImonsterk pisze:mogę poszukać takich osłon
- Bochen
- Swój Człowiek
Haha to zaklepuje jako pierwszy
- dyslaw
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Jak nie starczy dla mnie to może coś wykombinuje z blachy aluminiowej.Bochen pisze:Haha to zaklepuje jako pierwszy
- Bochen
- Swój Człowiek
no wlasnie sie panowie zastanawiałem, czy w zasadzie dorobiony element z blachy by nie wystarczył? Myślałem także o naklejeniu jakiejś maty termicznej, ale w sumie nie chcę nic kleuć na nową podłogę bo potem znowu sie zrobi pod spodem syf od wilgoci i bedzie ruda wylazila. W ogóle z czego jest zrobiona oryginalnie ta osłona?
- dyslaw
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Materiał podobny do włókna szklanego. Wydaje mi się, że to azbest.Bochen pisze:no wlasnie sie panowie zastanawiałem, czy w zasadzie dorobiony element z blachy by nie wystarczył? Myślałem także o naklejeniu jakiejś maty termicznej, ale w sumie nie chcę nic kleuć na nową podłogę bo potem znowu sie zrobi pod spodem syf od wilgoci i bedzie ruda wylazila. W ogóle z czego jest zrobiona oryginalnie ta osłona?
Myślę, że osłona z blachy alu też się sprawdzi. Teraz w samochodach robią osłony z aluminium.
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Poszperałem u siebie i znalazlem 3,5 kompletu z czego mam problem wybrać coś dobrego, gdyż mi są potrzebne dwa komplety raczej panów nie poratuje. Pozostaje wam zabawa z blachą aluminiową