Mini 25
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Mini 25
byla szpara, nie bylo w tym "szwie" zadnych wypelniaczy
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- bart
- Nowy
- Posiadane auto: Rover Austin Mini 25 Gedurstag Edition
to co będzie praktyczniejsze? szpara czy silikon?
co teraz polecacie aby zrobić?
Mam wrażenie aby uniknąć np. stania wody, czy zbierania się syfu zamknąć, ale nie wiem jak to się historycznie kształtowało w austinie?
co teraz polecacie aby zrobić?
Mam wrażenie aby uniknąć np. stania wody, czy zbierania się syfu zamknąć, ale nie wiem jak to się historycznie kształtowało w austinie?
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Niczym tego nie zaklejaj, pozostaw szparę bo cokolwiek tam zrobisz to będzie to pękać
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Ja wcisnąłem troszeczkę masy uszczelniającej a później wygładziłem palcem, tak, aby zostało jej jak najmniej, zachowując ładny półokrągły kształt, po roku czasu nic nie pęka
Back on the road...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
zleSzolders pisze:Ja wcisnąłem troszeczkę masy uszczelniającej a później wygładziłem palcem, tak, aby zostało jej jak najmniej, zachowując ładny półokrągły kształt, po roku czasu nic nie pęka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- bart
- Nowy
Panowie!
Poszukuje zdjęć ułożonej wiązki kabli (elektryki) w środku i w komorze gdziekolwiek. Niestety nie zdążyłem zrobić swojej. Nerwowo przeszukuje forum ale jakoś nie mogę znaleźć tego co potrzebuje.
Zdjęcia poproszę na bartoszlange@wp.pl jeżeli ktoś dysponuje takimi...
Poszukuje zdjęć ułożonej wiązki kabli (elektryki) w środku i w komorze gdziekolwiek. Niestety nie zdążyłem zrobić swojej. Nerwowo przeszukuje forum ale jakoś nie mogę znaleźć tego co potrzebuje.
Zdjęcia poproszę na bartoszlange@wp.pl jeżeli ktoś dysponuje takimi...
- BeMoL
- Super użytkownik
- Posiadane auto: MINI Cooper S Cabrio
wysłałem co miałem
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Czekamy na relacje zdjęciową
- bart
- Nowy
Po długiej i pracowitej przerwie zimowo wiosennej prace naprawdę nabrały rozpędu.
Zawsze odwlekam temat wstawienia zdjęć( bo nie mam czasu, a bo nie mam zdjęć zrzuconych i takie tam inne wymówki), ale tym razem się spiołem i dodaje z krótkim opisem na jakim jest etapie w chwili obecnej. Jak mi się uda później prześle zdjęcia wózków, i skorupy.
I tak całość co do jednej śrubki została rozebrana...
Zawsze odwlekam temat wstawienia zdjęć( bo nie mam czasu, a bo nie mam zdjęć zrzuconych i takie tam inne wymówki), ale tym razem się spiołem i dodaje z krótkim opisem na jakim jest etapie w chwili obecnej. Jak mi się uda później prześle zdjęcia wózków, i skorupy.
I tak całość co do jednej śrubki została rozebrana...
- Załączniki
-
- auto zostało już uzbrojone w lampy przednie, kierunkowskazy, lampy tylne.
- Zmień wielkośćIMG_0601.JPG (150.08 KiB) Przejrzano 2289 razy
-
- miniak oczekuje przegubów na przód aby móc założyć i postawić na koła, tylne koła uzbrojone i założone
- Zmień wielkośćIMG_0610.JPG (158.97 KiB) Przejrzano 2289 razy
-
- buda już po lakierowaniu, uzbrojona w wózek tylni, przedni, częściowo założony układ hamulcowy, wstępnie położona wiązki elektrycznych, przednia i tylna szyba czeka na kliny, boczne tylne uzbrojone i założone.
- Zmień wielkośćIMG_0600.JPG (122.33 KiB) Przejrzano 2289 razy
- bart
- Nowy
Silnik został wstępnie obrobiony tzn został zrobiony szlif głowicy, wałka. Silnik obecnie oczekuje na dokonanie ostatecznej analizy, i odbudowę u Marka
- Załączniki
-
- wiązka elektryczna działająca i w bardzo dobrym stanie. Posiada jeszcze oryginalne przywieszki
- Zmień wielkośćIMG_0617.JPG (128.76 KiB) Przejrzano 2287 razy
-
- Zmień wielkośćIMG_0616.JPG (181.87 KiB) Przejrzano 2287 razy
-
- komora silnika
- Zmień wielkośćIMG_0603.JPG (176.49 KiB) Przejrzano 2287 razy
- bart
- Nowy
Elementy zawieszenia - sporo nowych części, zawieszenie całościowo zakonserwowane 3 stopniowym systemem malarskim (farbami Jotun), podwozie niestety nie zrobione w originale. został wykonany baranek. Felgi pomalowane podkładem epoksydowym Jotun Barrier (cynk w farbie), a potem podkład lakierniczy, oraz kolor jak buda
- Załączniki
-
- Zmień wielkośćIMG_0613.JPG (183.87 KiB) Przejrzano 2285 razy
-
- Zmień wielkośćIMG_0608.JPG (205.63 KiB) Przejrzano 2285 razy
-
- Zmień wielkośćIMG_0607.JPG (168.25 KiB) Przejrzano 2285 razy
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
fajnie ... tylko wsadziłeś szyby a nie dałeś wcześniej podsufitki a ją kleisz do rantu blachy pod uszczelkami szyb ... to sie teraz namęczycie choć jeśli jaszcze nie masz klinów w uszczelkach to ja bym wyjął szyby.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
szkoda ze widać delikane oznaki korozji , ale z grubsza wygląda pięknie
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Trochę błędów jest:
- przewód hamulcowy idący na tył jak i brakujący paliwowy trzeba przymocować do karoserii ale pod wózkami
- mocowania amortyzatorów przednich zamienione są stronami
- tak jak pisal gibki ciezko teraz będzie ci włożyć boczki słupków pod uszczelki
- no i ogólnie brakuje mycia i odświeżania elementów przed montażem, np. takich jak pompy hamulcowej i sprzęgła
- przewód hamulcowy idący na tył jak i brakujący paliwowy trzeba przymocować do karoserii ale pod wózkami
- mocowania amortyzatorów przednich zamienione są stronami
- tak jak pisal gibki ciezko teraz będzie ci włożyć boczki słupków pod uszczelki
- no i ogólnie brakuje mycia i odświeżania elementów przed montażem, np. takich jak pompy hamulcowej i sprzęgła
Fakt w nowej ładnej budzie nie umyte czy odświeżone elementy szpecą całą robotę i nie zwraca się uwagi że auto pomalowane tylko na paskudnie wyglądające elementy wyposażenia.
Jak robić to wszystko.
Jak pić to chlać.
Jak robić to wszystko.
Jak pić to chlać.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2013, 07:36 przez kacper9113, łącznie zmieniany 1 raz.