mini cooper r53 vs r56

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Olo

Re: mini cooper r53 vs r56

Post autor: Olo »

kuker84k pisze:a powiedzcie mi... wiecej miejsca jest w mini niz np w citroen c3?? (mowa tu o przestrzeni)
Raczej mozna porownywac DS 3 i jeszcze Peugeota 207 oraz nowego 208. C3 to inny segnemnt aut. Jezdzilem kazdym z nich. Najwiecej miejsca a raczej przestrzeni wizualnej jak to nazywam. Trzeba zwrocic uwage ze bawary pomimo, ze sa z zewnatrz potezne i duze w srodku nie ma na tyle miejsca ile by sie wydawalo bo auto ma otulac kierowce a nie byc jak duzy salon. Mialem okazje jezdzic najnowszym Range Roverem i tam tez nie ma na tyle miejsca na ile sie wydaja patrzac na bude tego auta.

Mini bylo i jest male taka kwintesencja tego malucha…

W DS 3 i peugeocie wydaje sie ze jest wiecej miejsca bo inaczej sa szyby pochylone ze slupkami i to daje nam juz ta przestrzen
Olo

hello pisze:myślę że mało kto z tego forum jeździł C3. ja mam porównanie z alfą giuliettą lub nowym civic'iem i miejsca jest mniej niż w hondzie, a z alfą jakoś trudno mi porównać, ale nigdy mi nie było za mało. jeśli nie masz ponad 2 metrów albo ponad 100kg to raczej nie wymyslałbym takich problemów
Civic nie jest wcale taki duzy jak i alfa…

Mialem wczesniej Renaul Vel Satis to tutaj mozna rozmawiac o wilkosci wnetrza…
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

male i ciasne samochody? hummer i dodge viper :)
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Olo

flapjck1 pisze:male i ciasne samochody? hummer i dodge viper :)
To pierwsze jak najbardziej na nasze drogi ;)
kuker84k

Post autor: kuker84k »

a duzy szok przezyje jezeli chodzi o miejse z przodu przesiadając się z bmw e46 ?? bo takim sie poduszam obecnie.wiem ze to nie ta sama klasa wielkosciowa ale moze ktos powie cos :P...narazie w moich okolicach nie ma nigdzie w komisach tego auta i musze polegac na waszych wypowiedziach. wiadomo ze najlepiej byloby usiąść normalnie w miniaczu.
Olo

Troszke mniej miejsca bedziesz mial tutaj. Tutaj wnetrze Cie jakby otaulalo i wszystko jest w zasiegu reki :) ale nie ma tragedi. Auto samo zaprasza do szybszej jazdy i innego ustawienia fotela zeby nie latac na zakretach.
kuker84k

Post autor: kuker84k »

jeszcze takie pytanie. oba modele maja pasek czy lancuch rozrzadu ?
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

Łańcuch
Bzyku
Olo

kuker84k pisze:jeszcze takie pytanie. oba modele maja pasek czy lancuch rozrzadu ?
Ale i tak sie wymienia rozrzad co 200tys bo lancuch nie zobowiazuje do takich czynnosci :)
Awatar użytkownika
iad
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53

Post autor: iad »

Aby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj:
1. Czy sprężyny z R56 JCW będą pasować do R53 i czy obniży to auto?
2. Tarcze i zaciski z R56 JCW można bez problemu zamontować w R53 i czy zmieszczą się felgi 16?
3. Co jeszcze może pasować z R56 lub R56JCW do R53, chodzi mi głównie o jakieś części mechaniczne?
Olo

iad pisze:Aby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj:
1. Czy sprężyny z R56 JCW będą pasować do R53 i czy obniży to auto?
2. Tarcze i zaciski z R56 JCW można bez problemu zamontować w R53 i czy zmieszczą się felgi 16?
3. Co jeszcze może pasować z R56 lub R56JCW do R53, chodzi mi głównie o jakieś części mechaniczne?
W sumie 2 inne samochody wiec nie ma sie co napalac po:

1.Nie podejda bo sie roznia

2.Przepiac przepniesz bez problemu tyli przod bo tyl zostaje caly czas ten sam od modelu S R56 jak i JCW R56. Z przodu sie roznia bo w R53 JCW masz hamulce z Ski R56. Ale jak wsadzisz od JCW R56 to nie ma opcji, zeby to weszlo na felge 16 cali ja wchodza na kilka wzorow 17nastek oryginalnych tylko bo wielkosc robi swoje i kola nie zalozysz na piaste.

3. Przeciez masz dedykowane czesci OEM+ do r53 wiec po co przekladac cos od R56...
Mozesz sobie fotele wrzucic, kierownice, nie lepiej kupic R56...
Awatar użytkownika
iad
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53

Post autor: iad »

Na razie pozostanę przy R53 :)
O części zapytałem, bo znajomy ostatnio wspominał że może coś przywieść.
Olo

iad pisze:Na razie pozostanę przy R53 :)
O części zapytałem, bo znajomy ostatnio wspominał że może coś przywieść.
to bierz czesci z r53 jcw, zaciski przednie do tego dokupic przewody na tyl i przod w oplocie firmy Hel za 360zl zestaw w kilkunastu kolorach dostepny. Potem intercooler przelozyc albo lepiej kupic wiekszy z innej firmy. Zmien kolko kompresora na -15 albo -17 i zrob zimny dolot a nastepnie jedz sie remapowac. Bedziesz mial wieksza moc i lepsze hamowanie.
ODPOWIEDZ