przewód hamulcowy tył
Moderator: flapjck1
przewód hamulcowy tył
Demontując wózek tylny, niestety ze starości ukręcił mi się przy nakrętce ten krótki sztywny przewód hamulcowy idący do lewego koła od rozdzielacza przymocowanego do wózka.
Ktoś z Was może orientuje się, gdzie mógłbym nabyć oryginalny lub coś pasującego w zamian??
Ktoś z Was może orientuje się, gdzie mógłbym nabyć oryginalny lub coś pasującego w zamian??
Re: przewód hamulcowy tył
Dodam, że potrzebuję go prawie że na gwałt.
W niektórych sklepach motoryzacyjnych dorabiają takie przewody z metra
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Może będę taki gdzieś miał, ale używkę. Musiałbyś zrobić zdjęcie, bo mam zdjęte już z wózka.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
na pewno mam jakieś oryginalne (w dobrym stanie) już po ocynkowaniu, a jak nie to wystrugam nowy miedziany
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
znajdz sobie zaklad dorabiajacy sztywne przewody - robisz z miedzi, nowe koncowki i voila!
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Jeśli byłaby taka możliwość, to wolałbym kupić już gotowy niż jeździć po zakładach, tak więc Sadam jak Ci się uda znaleźć to będę dozgonnie wdzięczny.
Może przy okazji się dopytam, czy zna ktoś jakiś magiczny sposób na wyciągnięcie wahaczy, bo po odkręceniu śruby od zewnątrz (czyli tej widocznej ze smarowniczką), jak próbuję odkręcić tą od wewnątrz to kręci się razem z ośką i żadna kontra nie chce pomóc.
Zapewne pomógłby tu palnik, którego niestety nie mam...
Może przy okazji się dopytam, czy zna ktoś jakiś magiczny sposób na wyciągnięcie wahaczy, bo po odkręceniu śruby od zewnątrz (czyli tej widocznej ze smarowniczką), jak próbuję odkręcić tą od wewnątrz to kręci się razem z ośką i żadna kontra nie chce pomóc.
Zapewne pomógłby tu palnik, którego niestety nie mam...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
zakrec ta nakretke od zewn., potem odkrecaj wewn. potem bedzie ci latwiej
tez wlasnie przed chwila to cwiczylem
tez wlasnie przed chwila to cwiczylem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
przedzwoń rano w poniedziałek, żeby mi z głowy nie wypadło
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Ok, chociaż dalsze oględziny wózka nie przynoszą pozytywnych wieści... Łożysko koła do wymiany, ośki wahaczy do wymiany, linka hamulca do wymiany, ukręcony odpowietrznik cylinderka hamulcowego... Tylko gruch żal, bo prawie nowe.
Ech, jeśli ktoś posiada wózek gotowy do założenia to chętnie posłucham ofert cenowych... Niestety, mocno zależy mi na czasie, a regeneracja pochłonie go za dużo.
Ech, jeśli ktoś posiada wózek gotowy do założenia to chętnie posłucham ofert cenowych... Niestety, mocno zależy mi na czasie, a regeneracja pochłonie go za dużo.