1.4D skrzynia 6 biegow - cieknie

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

zarok

1.4D skrzynia 6 biegow - cieknie

Post autor: zarok »

Witam
zakupilem Mini 2005 rok i mam problem- pojawil sie wyciek ze skrzyni lub na laczeniu skrzyni z silnikiem, w tej chwili w skrzyni jest minimalny stan oleju, prosba o porade co i jak z tymi skrzyniami, no i przede wszystkim gdzie bo nie moge sie doszukac gdzie z takim czyms sie udac, bede wdzieczny za porade :)
Dziekuje i pozdrawiam a zarazem witam uzytkownikow :)
Lolo

Re: 1.4D skrzynia 6 biegow - cieknie

Post autor: Lolo »

No to albo na skrzyni albo na łączeniu skrzyni z silnikiem się leje. Powycieraj i dokładnie zlokalizuj.

Jak na łączeniu z silnikiem to możliwe że puścił simering na wale i skrzynia może być ok. Powąchaj ten olej. Olej ze skrzyni śmierdzi, a z silnika ma normalny zapach.

Tak czy siak czeka Cię pewnie wyjęcie skrzyni - jest z tym trochę roboty w mini facepalm
zarok

a orientujesz sie gdzie moglbym to zrobic w Warszawie? sam nie za bardzo mam czas sie tym bawic jedynie tyle co zobaczylem u kolegi na podnosniku ze cieknie, chcialbym to oddac komus kto zrobi z tym porzadek.
Lolo

Post autor: Lolo »

Niestety nie znam w Warszawie nikogo ponieważ jestem z Podkarpacia. Tu mam dobrego szpeca ale masz za daleko.

Może ktoś z Wawy pomoże...
zarok

no tak teraz zeby tylko ktos z Wawy zerknal na tego posta ;)
zarok

a co do skrzyni to biegi wchodza bardzo dobrze wiec powinna byc ok, tez stawiam na jakis uszczelniacz
Awatar użytkownika
Kocyk
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow

Post autor: Kocyk »

W Pruszkowie k. Warszawy jest gość, który specjalizuje się MINI (BMW). Polecił mi go kolega, który swoje mini serwisuje u niego od zawsze i jest zadowolony. Sam wybieram się niebawem do niego bo mam parę pierdół do zrobienia. Facet podobno pół życia spędził w ASO BMW, ale jak to w życiu bywa bardziej opłaca się prowadzić swój biznes :)

http://www.auto-klinika.com.pl
ODPOWIEDZ