Radio - problem

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Kaibit

Radio - problem

Post autor: Kaibit »

witam,
zostałem szczęśliwym posiadaczem Mini One D R50 z 2004 roku, dołączając do waszego grona (mam nadzieję) i jako że już mnie męczy żeby coś w nim pozmieniać zaczynam od radia.
Problem mam taki, że póki co nie mam żadnego bo ktoś sobie "pożyczył" (jeszcze przed zakupem) i tutaj nasuwa się moje pytanie, jakie mam opcję w kwesti radia aby było kompatybilne z kierownicą wielofunkcyjną? W miarę możliwości chciałbym kupić sobie radio niefabryczne jednak z tego co znalazłem to potrzeba jakiegoś modułu (?). Mógłby mi ktoś szerzej wyjaśnić o co chodzi? Jaki jest tego koszt? Ew. jak rozpoznać model radia fabrycznego z odtwarzaniem MP3 od tego bez MP3?
z góry dziękuję za wszelką pomoc dla świeżaka, byłbym wdzięczny za w miarę szybkie odpowiedzi, gdyż nie muszę chyba nikogo przekonywać że jazda bez radia do przyjemnych nie należy. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Re: Radio - problem

Post autor: Bzyq »

Kaibit pisze:W miarę możliwości chciałbym kupić sobie radio niefabryczne jednak z tego co znalazłem to potrzeba jakiegoś modułu (?).
Polecam tylko radio fabryczne. Wszystko ładnie dopasowane i jak najbardziej spełnia moje oczekiwania. Jest odtwarzacz CD MP3, do tego mam zrobione wyjście AUX i mogę sobie podłączyć telefon i co tam jeszcze chce. W Twoim przypadku będzie jeszcze lepiej bo bez problemu połączysz je z kierownicą czyli generalnie same zalety.
Ew. jak rozpoznać model radia fabrycznego z odtwarzaniem MP3 od tego bez MP3?
Jeśli widzisz tą wąską szczeline na CD to znaczy, że ma MP3 jak nie ma to niestety..
nie muszę chyba nikogo przekonywać że jazda bez radia do przyjemnych nie należy. Pozdrawiam!
Dlaczego? Ja tam lubię słuchać silnika przy 7000 obr/min :grin:
Dla mnie to prawdziwa muzyka :wink:
Bzyku
Kaibit

no też bliżej mi było do fabrycznego radia, więc rozwiałeś moje wątpliwości ;) ryk silnika... niby tak ale dieselek 1.4 to zbyt wiele zamieszania nie robi;) dzięki wielki za szybko odpowiedź i pomoc!
Awatar użytkownika
Kocyk
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow

Post autor: Kocyk »

Radio fabryczne i jeżeli masz sterowanie z kierownicy polecam:

http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-bm ... 76766.html\

zajebista opcja przy zachowaniu fabrycznego wyglądu wnętrza auta.

Nie wiem jak Was, ale mnie irytuje świecące jak choinka różnymi kolorami niefabryczne radio...
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

Kocyk pisze:Radio fabryczne i jeżeli masz sterowanie z kierownicy polecam:

Nie wiem jak Was, ale mnie irytuje świecące jak choinka różnymi kolorami niefabryczne radio...
Zgadzam się też mnie irytuje dlatego zawsze odradzam niefabryczne.
A orientujesz się może czy jest sam moduł BT do podłączenia bezpośrednio pod radio?
Bzyku
Olo

Post autor: Olo »

Kocyk pisze:Radio fabryczne i jeżeli masz sterowanie z kierownicy polecam:

2-3 lata temu kumpel stal przed dylematem jakie radio kupic do bmw e34 bo wiadomo nie jest to nowe auto i fajnie utrzymac klimiat bmw i dorwal gdzies za 500-600zl nowe radio Alpine ktore wygladalo jak radio seryjne a to ze mialo wszystko co najnowsze to inna bajka i podswietlane tylko na jeden kolor bursztynowy wiec naprawde nie zwracalo wogole uwagi na siebie a mialo to co powinno dzisiaj miec slot usb i nie powinno miec czytnik cd bo komu sie chce nagrywac jeszcze
Kaibit

oczywiście macie rację, wygląd jest ważny szczególnie jak ktoś jest estetą;) kwestia jest tego kto ma jakie priorytety, bo np ja się wahałem z tego powodu że jak kupowałbym radio niefabryczne to odrazu z wbudowanym bluetoothem i problem z głowy a przy fabrycznym jak widać wyżej trzeba trochę dołożyć żeby uzyskać taki efekt;)
ODPOWIEDZ