Jaki filtr Oleju Op 551 nie pasuje
Moderator: flapjck1
Jaki filtr Oleju Op 551 nie pasuje
Jak w temacie.
Jaki filtr oleju mini 1000 bo OP551nie pasuje. Jest za duża średnica gwintu. W filtrze jest 16mm a mocowanie przy silniku 14mm????? Ma ktoś jakiś pomysł????
Jaki filtr oleju mini 1000 bo OP551nie pasuje. Jest za duża średnica gwintu. W filtrze jest 16mm a mocowanie przy silniku 14mm????? Ma ktoś jakiś pomysł????
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Jaki filtr Oleju Op 551 nie pasuje
jakas rzezba!
w mini były 3 rodzaje filtra tylko, wkład papierowy, op551 lub zamiennik ( na pewno masz filtrona a nie np. dopasowanego przez intercars mann-a lub knechta? ) i po 96tym OP580 -chyba ( taki sam jak w roverach z silnikiem k-series )
w mini były 3 rodzaje filtra tylko, wkład papierowy, op551 lub zamiennik ( na pewno masz filtrona a nie np. dopasowanego przez intercars mann-a lub knechta? ) i po 96tym OP580 -chyba ( taki sam jak w roverach z silnikiem k-series )
Ostatnio zmieniony 30 lip 2013, 18:50 przez flapjck1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Na pewno filtrona.
Sam się zastanawiam teraz od czego może to być filtr bo mocowanie wygląda na oryginalne.
W drugim silniku mam też filtr przez który idzie śruba????
Wygląda na to jak by był tam wkład.... A masz może takie mocowanie filtra???
Sam się zastanawiam teraz od czego może to być filtr bo mocowanie wygląda na oryginalne.
W drugim silniku mam też filtr przez który idzie śruba????
Wygląda na to jak by był tam wkład.... A masz może takie mocowanie filtra???
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
a masz
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
jaki wsadziles?
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Od jakiego Fiata ? Filtry Fiata 125p miały wbudowaną kryzę. To filtr bocznikowy a nie pełnego przepływu. Jak chcesz zatrzeć silnik to wybrałes dobrą opcję.bartek022 pisze:Od fiata 1300
Tak tak chce zatrzeć silnik, uwielbiam takie gadanie. Ja nie powiedziałem, że od 125p.
Ale mniejsza o większość bo i tak trzeba będzie wymienić olej i filtr bo mini stał dobre parę lat nie odpalany i chce go przeplukac, najważniejsze, że dziś zrobiłem rundke honorową tylko, że bez hamulcy. Jutro biorę się za hamulce a później za elektryke.
Ale mniejsza o większość bo i tak trzeba będzie wymienić olej i filtr bo mini stał dobre parę lat nie odpalany i chce go przeplukac, najważniejsze, że dziś zrobiłem rundke honorową tylko, że bez hamulcy. Jutro biorę się za hamulce a później za elektryke.
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Ale też nie powiedziałeś od jakiego silnika Fiata. Nie napisałem postu by Ci zrobić na złość ale raczej po to by ostrzec. Widzę, że nie potrzebniebartek022 pisze:Tak tak chce zatrzeć silnik, uwielbiam takie gadanie. Ja nie powiedziałem, że od 125p.