Zgubione kluczyki Mini Cooper R56 - programowanie

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Boko
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper R56 2008 Pepper White
Kontakt:

Zgubione kluczyki Mini Cooper R56 - programowanie

Post autor: Boko »

Czy orientujecie sie czy mozna zaprogramowac kluczyk do Mini Cooper R56 w miejscu innym niz ASO. Dzwonilem tam i za kluczyk chca 743 zl .
Z kolei na allegro wystawionych jest pare aukcji gdzie moge taki kluczyk kupic. Np tu http://allegro.pl/mini-cooper-countryman-clubman-kluczyk-i3243524894.html

W ASO, nieautroyzowanym serwisie BMW oraz tu http://www.bobik.pl/ uslyszalem ze tylko w ASO moge takie cos zrobic.
Stad moje pytanie - jesli tylko w ASO to czemu wystawiaja je na aukcjach i sa oferty kupna.
Jestem z Lodzi i o wszelki mozliwy kontakt z serwisem/osoba ktora sie zajmuje takimi rzeczami bede bardzo wdzieczny.
Olo

Re: Zgubione kluczyki Mini Cooper R56 - programowanie

Post autor: Olo »

W ASO nie programuja tylko zamawiaja z Oxfordu kopie kluczyka ktory bedzie juz zakodowany bezposrednio pod Twoje auto.
Boko
Nowy
Nowy
Kontakt:

Ta wiadomosc nie jest zbyt istotna
Maciusiowy

Post autor: Maciusiowy »

więc? ktoś pomoże czy na forum będziemy odpowiadać tylko na pytania:
- czy na felgę 16" można założyć oponę 15",
- czy do silnika beznynowego można zalać olej napędowy

itp...
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Post autor: STi77 »

Boko pisze:Ta wiadomosc nie jest zbyt istotna
Na allegro są również klucze razem z kodowaniem (650 - 700 pln). Aukcja którą dodałeś dotyczy samego klucza bez kodowania. Może się komuś przydać jeśli uszkodził obudowę w oryginalnym kluczu. Podzwoń. Popytaj. 700 pln to nie jest przecież jakiś kosmos, bo zapewnie masz świadomość, że masz MINI R56 a nie Daewoo Tico i części, serwis kosztuje trochę inaczej. Czy ta informacja była dla Ciebie istotna??
Boko
Nowy
Nowy
Kontakt:

No wlasnie w tym sek, ze za 760 zl mam oryginalny kluczyk z ASO. Wiec jesli juz mam wydac kase to wole 60 zl wiecej ale miec z ASO.

Dzwonilem pod ten adres -->http://www.auto-klucze.pl/awaryjne_otwieranie_samochodow.php i facet mowi ze niedawno byla jakas konferencja z "branzy" i mozliwe ze bedzie mozna kodowac kluczyki kotre sie zakupilo na allegro.

Generalnie sprawa dosc patowa - bo jedyna alternatywa to ASO.
MPE

Post autor: MPE »

jest 21 wiek i więcej złodziei niż porządnych ludzi :) więc myślę że na 100% da się usługę wykonać za mniej niż wspomniane 700zł w ASO.I uważam że nie ma tu znaczenia czy jest to mini czy tico.Gdy się da zaoszczędzić to chłopak pyta...więc pisac konkrety a nie jakieś pierdoły przemądrzałe.Od tego jest chyba forum,nie ?
hz10

Post autor: hz10 »

masz wzornik klucza (ten plastikowy) ?transponder można dokodować ale musi być albo puszka od immo albo ecu zależy gdzie jest immo . w r53 jest osobny sterownik nad nogami pasażera nie wiem jak w r56.
Richie
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini F56, Mini R60, Mini R53

kluczyk

Post autor: Richie »

Załatwiłeś sprawę kluczyka? bo tez mnie to czeka :/
Boko
Nowy
Nowy
Kontakt:

Niestety zalatwilem przez ASO. Czekam na kluczyk. Trwa to okolo 3 tyg.
O ile dobrze pamietam
650 - pilot
140 - kluczyk
deaktywacja zgubionego kluczyka - 192 zl
andi12

Post autor: andi12 »

Ja mialem podobna sytuacje tylko, ze w BMW. Kluczyk dorabialem w niemieckim ASO ( w Gorlitz) cena ok. 100 eur. We Wroclawskim ASO chcieli za dokodowanie kluczyka 300 zl. A przeciez to bardzo proste i nie trzeba podlaczac nic do komputera. We Wroclawiu rowniez powiedzieli mi ze nie moge kupic kluczyka bez uslugi kodowania.
ODPOWIEDZ