swiece,do wymiany?
Re: swiece,do wymiany?
moim zdaniem warto wymienić, coś spora ta przerwa a środkowa upalona jakoś...
zamontuj NGK irydowe dobierzesz z ich strony do modelu silnika
(w mini jeszcze nie montowałem ale w bmw e39 (6 cyl) silnik równiej pracuje, pozostałe
polepszone efekty to zapewne autosugestia (na myśli mam mniejsze spalanie i takie
tam...)
zamontuj NGK irydowe dobierzesz z ich strony do modelu silnika
(w mini jeszcze nie montowałem ale w bmw e39 (6 cyl) silnik równiej pracuje, pozostałe
polepszone efekty to zapewne autosugestia (na myśli mam mniejsze spalanie i takie
tam...)
dzieki ,pozwole sobie iridium ,czytam wlasnie na uk mini ze zle dobrane swiece powoduja nawet explozje silnikow ,uszkodzajac je oczywiscie,scary
pozdro
pozdro
Oczywiscie, ze warto!!
Ja co wymiane oleju kupuje nowe swiece i nie zastanawiam sie czy stare sa dobre czy nie ida do kosza
Ja co wymiane oleju kupuje nowe swiece i nie zastanawiam sie czy stare sa dobre czy nie ida do kosza
witam ponownie ,tak odnowie temat :ktore lepsze swiece: irydium ix czy laser platinum ?pozdro
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Przyłączę się do tematu:
Jakie świece polecacie do MINI Cooper R50? Planuję wymianę kilku eksploatacyjnych pierdółek i między innymi również chcę wymienić świece.
Jak możecie podajcie jakieś kody producentów, żeby łatwiej było znaleźć
Jakie świece polecacie do MINI Cooper R50? Planuję wymianę kilku eksploatacyjnych pierdółek i między innymi również chcę wymienić świece.
Jak możecie podajcie jakieś kody producentów, żeby łatwiej było znaleźć

-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
kupiłem dosłownie 2tygodnie temu
http://allegro.pl/swieca-zaplonowa-bosc ... 08416.html
ale będę zakładał NGK bo mi gazownik fochy strzela, że słabe są. jak chcesz oddam za 50%
http://allegro.pl/swieca-zaplonowa-bosc ... 08416.html
ale będę zakładał NGK bo mi gazownik fochy strzela, że słabe są. jak chcesz oddam za 50%
-
- Wiarus
- Kontakt:
słabe w sensie, do aut z LPG 

Ok zmienilem swiece i samochod nie odpala? Wkrecilem stare i dalej nic ?jakies propozycje?
-
- Wiarus
- Kontakt:
pomylona kolejność kabli na świecach.
kable sa ok,ale moze jest to zbieg okolicznosci i chyba aku padl?jak probuje na zapalonych swiatlach odpalic to gasna kapletnie??co wy na to?
Ale kręci i nie odpala czy może ledwo kręci lub wcale?? Podaj mu prąd z innego źródła. Może nie dokręciłeś z odpowiednim momentem i nie ma kompresji, może "kapturki" słabo docisnąłeś. Generalnie jeśli wcześniej palił to powinien odpalić od przysłowiowego strzału. Sugestia Maniujr o pomylonych kablach też jest możliwa.