Witam serdecznie, parę dni temu usłyszałem klekot w silniku na przełomie 2 a 3 tyś obr (najlepiej słychać) i nie ma różnicy czy ciepły silnik czy zimny. Odgłos dochodzi z góry silnika jak by zawory ale tu mamy pneumatykę więc nie wiem o co chodzi. Mój mechanik mówi że może napinacz rozrządu. Ale jak wcześniej napisałem odgłos dochodzi z góry a nie z lewej strony. Może ktoś z Was miał taki przypadek ze swoim mini, ewentualnie pomysły ?
Pozdrawiam
Kuba
klekocze !!!! R50 1.6 85 kW
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: klekocze !!!! R50 1.6 85 kW
sprawdz poziom oleju, a jak jest starszy niż 10 tys km to wymien
klepia ci kasowniki HYDRAULICZNE a nie pneumatyczne
klepia ci kasowniki HYDRAULICZNE a nie pneumatyczne

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ok
olej sprawdzałem, dolałem teraz było min.

wedlug mnie to bedzie napinacz paska rozrzadu,ale olej masz prawidlowy stan sprawdzales
Sprawdzałem jest ok
Jutro zaczynam rozbierać silnik, zobaczymy co to ??? Tylko mam mały problem, w BB krucho z częściami 
Dodam jeszcze, że dźwięk jest specyficzny, dobrze go słychać przy spadku obrotów przy większym "przegazowaniu" na biegu jałowym. Jak by wpadało "coś" w rezonans ???? Zobaczymy. Napinacz ponoć słychać przy zimnym silniku, a w tym przypadku nie ma wyjątku.
kuba

Dodam jeszcze, że dźwięk jest specyficzny, dobrze go słychać przy spadku obrotów przy większym "przegazowaniu" na biegu jałowym. Jak by wpadało "coś" w rezonans ???? Zobaczymy. Napinacz ponoć słychać przy zimnym silniku, a w tym przypadku nie ma wyjątku.
kuba