schowek pasażera r53
schowek pasażera r53
zapewne nie jestem osamotniony z przypadkiem jakim jest permanentnie otwierającego się schowka na nierównościach…mam wrażenie że zaczep jest za słaby albo jakaś sprężynka?
czy ktoś naprawiał to?
zna temat co dokręcić albo wymienić?
nie chce zmieniać na schowek z zamkiem, wystarczy zeby się nie otwierał na dziurach
czy ktoś naprawiał to?
zna temat co dokręcić albo wymienić?
nie chce zmieniać na schowek z zamkiem, wystarczy zeby się nie otwierał na dziurach
- Babak
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
- Kontakt:
Re: schowek pasażera r53
Hahaha, ja miałem to samo. Na początku przy solidnych pier...nięciach się otwierał ale później już byle dziura także w końcu się poddałem i jeździłem z otwartym.
Nie wiem czy mechanicznie da się coś wymienić/naprawić lecz ja sposobem na MacGyver'a
przykleiłem mały odcinek czarnej taśmy izolacyjnej na ten zaczep i już się nie otwiera nawet
przy solidnym walnięciu.
Może to właśnie kwestia wytartego plastiku na tym zaczepie.
Nie wiem czy mechanicznie da się coś wymienić/naprawić lecz ja sposobem na MacGyver'a
przykleiłem mały odcinek czarnej taśmy izolacyjnej na ten zaczep i już się nie otwiera nawet
przy solidnym walnięciu.
Może to właśnie kwestia wytartego plastiku na tym zaczepie.
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Cieszę się, że nie jestem sam
Mój sposób na otwierający się schowek jest taki, że zamykam go, kiedy się otworzy
Mój sposób na otwierający się schowek jest taki, że zamykam go, kiedy się otworzy
Haha noooo super!
jeżdżąc po Wrocławiu otwiera mi sie non stop! na poniemieckiej kostce nawet sie już nie denerwuje:) bo nawet jak go zamknę to od razu sie otwiera:)
patent z taśma niby ok:) zastanawiam sie czy oryginalnie mozna kupić caly zaczep drzwiczek i czy to jego wina czy może problem leży po innej stronie np. samego schowka...
ja jebie jakby malo problemów człowiek miał:)))
jeżdżąc po Wrocławiu otwiera mi sie non stop! na poniemieckiej kostce nawet sie już nie denerwuje:) bo nawet jak go zamknę to od razu sie otwiera:)
patent z taśma niby ok:) zastanawiam sie czy oryginalnie mozna kupić caly zaczep drzwiczek i czy to jego wina czy może problem leży po innej stronie np. samego schowka...
ja jebie jakby malo problemów człowiek miał:)))
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Temat schowka na zagranicznych forach typu" mini2 badz northamericanmotoring.com jest i byl powszechnie znany, a co do wymiany samych drzwiczek bądź poszczególnych elementów jest niestety niemożliwy gdyż schowek to całość i trzyma się na 5 śrubkach (dwie koło lampki) jedna głęboko w środku i dwie większe po bokach. Gdzieś wyczytałem, że jakiś gość z US przykręcił magnesy do schowka i jego drzwi.. śmiesznie to wyglądało ale schowek samoczynnie już się nie otwierał. U mnie w modelu poliftowym (nie wiem czy to różnica) schowek jest ok i zaczepy chodzą sztywno i nie otwiera się samoczynnie. Jedynie się wkurzało to jego trzeszczenie. Zatem odkręciłem cały i dookoła całego mocowania przykleiłem dwustronną taśmę gąbkową. Teraz mam spokój.
- Babak
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
- Kontakt:
hahaha, dobry filmik, wskazówki i prezentacja jak analiza wraku tupolewa.
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Fajnie, że zamiast irytującego schowka mam po prostu półeczkę
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
dokładnie, chciałem napisać to samo, dobrze, że nie mam schowka. a chciałem doposażyć jakoś swój samochód w ten gadżet
Mój jest zamknięty na klucz, niestety coś się ułamało i nie można go już w ogóle otworzyć
Po tym co piszecie to chyba dobrze...
Po tym co piszecie to chyba dobrze...
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
kaco_d, na poniemieckiej kostce to się wbija jedynkę, potem awaryjne i się toczysz do najbliższego asfaltu
U mnie nie ma aż takiej tragedii, bo drogi tutaj nie najgorsze a te dziury, które są, najczęściej da się ominąć. Niemniej kilka razy w miesiącu schowek sam się otworzy w trakcie jazdy.
U mnie nie ma aż takiej tragedii, bo drogi tutaj nie najgorsze a te dziury, które są, najczęściej da się ominąć. Niemniej kilka razy w miesiącu schowek sam się otworzy w trakcie jazdy.
Czyli temat nie do ogarnięcia ... Ffffajnie
piankowa taśma dwustronna idzie do użytku
nawet gdyby film był bardziej ok to i tak sadze ze jest to zbyt zaawansowane jak na moje możliwości
nawet gdyby film był bardziej ok to i tak sadze ze jest to zbyt zaawansowane jak na moje możliwości
Jest jeszcze takie rowiązaniekaco_d pisze:Czyli temat nie do ogarnięcia ... Ffffajnie
Cóż, w końcu kupiłem MC