tapicerka boczki pilne !!!

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

jankes

tapicerka boczki pilne !!!

Post autor: jankes »

witam mam pytanie jak sie sciaga baczki z drzwi sa tam trzy sruby torxy i co dalej szarpac nie chce nic pourywac chodz o mini coopera s 2003r
adrianoscyganos

Re: tapicerka boczki pilne !!!

Post autor: adrianoscyganos »

Śruby masz 3x torx widoczne w otworach plus jeden torx jest za tym odblaskiem w górnym roku boczku. Musisz podważyć śrubokrętem ten odblask, a potem jego podstawę i ukaże się śruba. Potem podważ sobie w dolnym rogu boczek i wsadź tam łapę. Powoli przesuwaj po krawędzi boczku i będą Ci puszczać plastikowe skuwki. U samej góry boczek trzyma się na listwie wzdłuż szyby, jak wszystkie dolne i boczne skuwki puszczą to wtedy ciągniesz delikatnie boczek DO SIEBIE!! NIE DO GÓRY TYLKO DO SIEBIE, W GŁĄB samochodu. I boczek zdjęty. Pamiętaj aby najpierw ściągnąć plastik który jest wookół klamki i tweetera.

Inaczej napisać nie mogłem :mrgreen:
jankes

Post autor: jankes »

Ok bo chce ogólnie wyciągnąć ten środek to za co się łapie żeby zamknąć drzwi żeby to wyciągnąć to muszę cały bączek zdjąć czy tylko te trzy śruby i to te jest na wciski wieś oco mi chodzi ?
Ajo_00
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Ajo_00 »

Tak dodatkowo dorzucę filmik z demontażu tapicerki
http://www.youtube.com/watch?v=wC0ciLIp6YY

A co do tego środka, tego jak by krzyża co łapie się przy zamykaniu to jest on zgrzewany od wewnętrznej strony. Także jak już to się rozłupie to będzie to ciężko do pierwotnego stanu przywrócić alby to było sztywnie spasowane. Jedynie co można zdemontować to ten kawałek skóry do podparcia łokcia ale nie mam pojęcia jak. LINK
Ajo_00
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Ajo_00 »

ODPOWIEDZ