swiatla do mini po faceliftingu

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

wikt

swiatla do mini po faceliftingu

Post autor: wikt »

Witam forumowiczow :

mam 2 pytania:

posiadam mini coopera S rok 2007wersja sprzed faceliftu czy moge :

1.zamienic lampy tylne na wersje lamp tylnych po faceliftingu czyli po roku 2010??bez koniecznosci jakichs powazniejszych modyfikacji??

2.to samo tyczy sie swiatel przednich,interesuja mnie swiatla ksenowe przednie ale z czarnym srodkiem teraz mam zwykly bialy srodek,swiatla te sa dostepne w ofercie od 2010 roku czy beda pasowaly na moj model 2007??

pozdrawiam
leszekk_k

Re: swiatla do mini po faceliftingu

Post autor: leszekk_k »

wikt pisze:Witam forumowiczow :

wydawało mi sie, że face lifting Mini był w wersjach po 06/2006 ,

samochód z roku 2010 bedzie takim samym samochodem, jak z 2007,

to jest cały czas model R56

z ksenonami jest pytanie, czy teraz tez masz ksenony,

bo wkładanie ksenonów do auta, które fabrycznie nie miało ksenonów to jest spora robota,
bo oprócz wymiany lamp trzeba zamontowac jeszcze czujniki na osiach, i wszystko to musi ogarnać DOBRY elektryk

posiadam mini coopera S rok 2007wersja sprzed faceliftu czy moge :

1.zamienic lampy tylne na wersje lamp tylnych po faceliftingu czyli po roku 2010??bez koniecznosci jakichs powazniejszych modyfikacji??

2.to samo tyczy sie swiatel przednich,interesuja mnie swiatla ksenowe przednie ale z czarnym srodkiem teraz mam zwykly bialy srodek,swiatla te sa dostepne w ofercie od 2010 roku czy beda pasowaly na moj model 2007??

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

Lifting R56 był w 2010.

Światła tylne mogą być problematyczne, bo wsteczny powędrował w zderzak, więc bez grzebania w wiązki i zmianę zderzaka się nie obejdzie.

Co do przedniego to raczej nie powinno być problemu jeżeli wymieniasz cały reflektor.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
wikt

dzieki za odpowiedzi chlopaki:

1.tak mam kseny z przodu ,tylko zwykle kseny a widzialem ze wersja po faceliftingu w 2010 roku ma napisane dodatkowy napis na nich bi-xenon,moze roznia sie tylko napisem :)bo ma straszny film na czarne swiatla xenony

2.dziekuje za odp co do swiatla cofania w zderzaku,faktycznie obejrzalem zdjecia mini od 2010 i rzeczywiscie tak jest ,tylko ciekaw jestem czy to jedyne swiatlo cofania w zderzaku czy swiatla od 2010 maja tez te opcje ?

pozdrawiam
oklaski
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: oklaski »

A teraz masz taki model lamp?
Lampa

Jezeli tak to chyba poliftowe (>2006) nie pasuja?
Jakbys jednak sie pozbywal tych lamp to daj znac na priv, bo wlasnie szukam
Pozdrowienia
wikt

http://allegro.pl/mini-cooper-s-09-r56- ... source=mlt te mam bo mam r56 sprzed faceliftu w 2010 moj jest rok 2007
ODPOWIEDZ