Mini Cooper S by Jarosz
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Mini Cooper S by Jarosz
Gratulujemy podium i czekamy na więcej!
Podium nie było bo z 4 przejazdów pojechałem tylko 1 (i tylko w nim byłem na P3) ale po kilku latach startów Sejem 1.2 16v nie ma co, jest różnica Trzeba wbić sobie do głowy że to już inne autko i w zakrętach można pozwolić sobie na więcej. Ale lista zaplanowanych modyfikacji jest długa przede mną. W tej chwili Miniaka nie zamieniłbym na inne auto w tym budżecie.
Wynik zacny jakich zmian dokładnie dokonałeś? Doczytałem się tylko kółka 15%
Wydech i IC zmienione?
Zawias jak się sprawuje bo pomału się zastanawiam co wsadzić na wiosne:)
Wydech i IC zmienione?
Zawias jak się sprawuje bo pomału się zastanawiam co wsadzić na wiosne:)
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Zaczyna się robić męsko!
Też jestem ciekawMitch pisze:Jakich zmian dokładnie dokonałeś?
Dzięki, recepta prosta żeby moim Mini przyjemnie się podróżowało:
1. Zdrowy silnik = zdrowa seria
2. Kółko - 15% z krótszym paskiem (przy okazji napinacz cały wymieniliśmy)
3. Zmodyfikowany wydech
4. Świece
5. Wkładka sportowa K&N
6. Odchudzenie no i oczywiście zawias B12 Pro Kit (odpowiadając sprawdza się super, twardy ale i wybiera choć autko na tor raczej jest robione)
W planach wydajniejszy IC, hamulce, szpera, komplet rozpórek może wtryski, może pełny dolot. Powolutku do przodu
3. Zmodyfikowany wydech
4. Świece
5. Wkładka sportowa K&N
6. Odchudzenie no i oczywiście zawias B12 Pro Kit (odpowiadając sprawdza się super, twardy ale i wybiera choć autko na tor raczej jest robione)
W planach wydajniejszy IC, hamulce, szpera, komplet rozpórek może wtryski, może pełny dolot. Powolutku do przodu
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
220KM z powyższego ? bez większego IC, bez CAI ?Yarosz pisze:Dzięki, recepta prosta żeby moim Mini przyjemnie się podróżowało:
3. Zmodyfikowany wydech
4. Świece
5. Wkładka sportowa K&N
1.ok
2.ok
3. co dokładnie ?
4. jakie ?
5. ok
kto i gdzie stroił ?
Ostatnio zmieniony 15 sty 2014, 18:00 przez maniujr, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdzie było strojone masz w danych na wykresie
-
- Wiarus
- Kontakt:
ok, ale nie odpowiedziałeś na pytania o mody.
taka moc jest nierealna tylko po zmianie kółka, świec i wkładu filtra, ale to tylko moje zdanie..
taka moc jest nierealna tylko po zmianie kółka, świec i wkładu filtra, ale to tylko moje zdanie..
Wydech to one ball, świece stopień zimniejsze.
Powiem Ci że też tak myślałem ale skoro tak wyszło to cóż zrobić.
Zweryfikowaliśmy ten wynik na drodze po OBD i wychodzi podobnie (+ - ok 3%). Autko logowaliśmy przed i po strojeniu. Co zrobić...
Powiem Ci że też tak myślałem ale skoro tak wyszło to cóż zrobić.
Zweryfikowaliśmy ten wynik na drodze po OBD i wychodzi podobnie (+ - ok 3%). Autko logowaliśmy przed i po strojeniu. Co zrobić...
-
- Wiarus
- Kontakt:
sorry, ale to niemożliwe. hamownia była obciążeniowa czy inercyjna ? oneball to żaden mod... też mam i mocy nie dodał.
pididi z tego co pamiętam miał CAI, wydech Milteka, kółko, świece i było 201KM
poczytaj tu: http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php? ... ht=#114601
"CAI z filtrem piankowym ITG + cowl mod, mniejsze kółko + pasek + świece zimniejsze IK22, kompletny układ wydechowy Milltek - kolektor z katalizatorem sportowym 100cell + cat-back"
"201KM 24coś Nm"
pididi z tego co pamiętam miał CAI, wydech Milteka, kółko, świece i było 201KM
poczytaj tu: http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php? ... ht=#114601
"CAI z filtrem piankowym ITG + cowl mod, mniejsze kółko + pasek + świece zimniejsze IK22, kompletny układ wydechowy Milltek - kolektor z katalizatorem sportowym 100cell + cat-back"
"201KM 24coś Nm"
Ostatnio zmieniony 15 sty 2014, 18:54 przez maniujr, łącznie zmieniany 2 razy.
No widzisz, to przyjmijmy że to niemożliwe jest. Naprawdę jest mi to obojętne. Jakby pokazało 190KM to bym napisał tu że jest 190KM.
-
- Wiarus
- Kontakt:
mi chodzi tylko o to, że klient lubi cyferki, ale trzeba być realistą...
też rajdowałem i miałem kilka pomodzonych aut (Impreza GT by Maptek 218->255KM, Audi RS6 by B&B 450/500->580KM/740Nm) i wiem ile to kosztuje i jakie mody trzeba zrobić, żeby wyszło, a potem kwestia zmierzenia tego (i to nie wkładając wentylator w dolot).
rzetelny tuner Ci powie, że do aut +200KM musi być hamownia obciążeniowa, a dodanie 30% mocy kosztuje drugie tyle co auto.
oneball nic Ci nie dał, filtr niewiele, jedyne co to remap pod nowe kółko (świece są niezbędne). naprawdę chciałbym, aby 170->220KM szło tak łatwo i tanio zrobić...
załączam fakturę na mody w Audi (20,5tys... EURO!)
też rajdowałem i miałem kilka pomodzonych aut (Impreza GT by Maptek 218->255KM, Audi RS6 by B&B 450/500->580KM/740Nm) i wiem ile to kosztuje i jakie mody trzeba zrobić, żeby wyszło, a potem kwestia zmierzenia tego (i to nie wkładając wentylator w dolot).
rzetelny tuner Ci powie, że do aut +200KM musi być hamownia obciążeniowa, a dodanie 30% mocy kosztuje drugie tyle co auto.
oneball nic Ci nie dał, filtr niewiele, jedyne co to remap pod nowe kółko (świece są niezbędne). naprawdę chciałbym, aby 170->220KM szło tak łatwo i tanio zrobić...
załączam fakturę na mody w Audi (20,5tys... EURO!)
- Załączniki
-
- faktura B&B
- bb.JPG (49.62 KiB) Przejrzano 1550 razy
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ew wystrojony jest na max moc z lekko ryzykanckim AFR
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow