chcę kupić Mini

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: chcę kupić Mini

Post autor: flapjck1 »

basha pisze:jesli masz czas zerknac na te, czy ktorys wart jest uwagi - bede wdzieczna (chciaz zdaje sobie sprawe, ze trudno cos z tych zdjec i opisow powiedziec, ale calej polski nie objezdze, tylko musze wybrac jakies 2 czy 3 najsensowniejsze):

http://otomoto.pl/mini-1000-1989r-stan- ... 45424.html

http://otomoto.pl/rover-mini-cooper-1-3 ... 36849.html

http://otomoto.pl/mini-1300-1-3-orygina ... 56095.html

http://otomoto.pl/rover-mini-C31056396.html

http://sprzedajemy.pl/tanio-okazja,8305 ... s&offset=1
1szy - mimo nazwy nic specjalnego, lakierowany, brak znaczka na tylnej klapie, ( zaszpachlowane dziurki po znaczku?? ) auto z francji, co oznacza najprawdopodobniej lekko sponiewierany przod i tyl ( za to jak byl gdzies z poludnia to moze nie ma za wiele rdzy? ) , brak luczka na grillu, zarwane zawieszenie

2gi wizualnie lichy, paskudny wydech :P za to lakier orginalny ( ale tez sporo rdzy ), dosc wysoko stoi, mozliwe ze zawieszenie w dobrym stanie, ew chociaz w HiLo ktos zainwestowal, auto prawdopodobnie z germanii, ( 13tki mahle ) - dopytac Sadam-a moze cos wie o tym aucie - jego teren dzialania

3ci malowany przod, rdza na drzwiach, gaz to zlo w tym aucie

4ty stoi na litwie, poskladany z przypadkowych czesci, zasadniczo widac ze to jakis zlom wyciagniety ze smietnika i podmalowany

5ty malowany, zwykly mayfair nie mial nigdy dachu bialego wiec to dodatkowy argument ze byl malowany. laczenia blotnikow z podszybiem zle wykonczone - aczkolwiek chociaz nie widac rdzy dosc standardowej w tym miejscu, zawieszenie zarwane, nie wiem czy to nie jest auto kogos stad z forum - chyba najsensowniejsze auto w tym zestawieniu ( przynajmniej w relacji wizual vs cena )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
basha
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Rover Mini Cooper 91
Kontakt:

Post autor: basha »

bardzo bardzo Ci dziekuje!

zostawiam,wiec niebieskiego z 5700 i napisalam do Sadama o zielonego.

dzieki!!!
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

1szy malowany, brak zdjec rozlozonego szyberdachu, aczkolwiek ze strzepkow tego co mozna zobaczyc chyba ok, aczkolwiek zanim pojedziesz popros o zdjecie, zarwane zawieszenie, fajna tapicerka ( i wzor i stan )

2gi, zarwane zawieszenie, orginalny lakier, skurczony szyberdach - co oznacza duze wydatki zeby to ogarnac albo swisty i wode w srodku

3ci nic specjalnego, ale za to w miare poprawna wysokosc zawieszenia, sporo rdzy, byl wymieniany chyba blotnik przod lewy

4ty jak wyzej, tapicerka z wersji Jet Black, nie lubie zestawienia czarny z czerwonym :P obkurczony szyberdach, wiec uwaga jak wyzej

5ty zaszpachlowane laczenia blach przedniego pasa i przednich blotnikow, wzglednie swiezo pomalowany ( przynajmmniej wg zdjec )

6ty kolor mi sie podoba :P ale zaszpachlowane laczenia blach z przodu jak w powyzszym + wklejone na szpachle nadkola, zarwane zawieszenie

7my orginalny lakier, rdza przy progach i na podszybiu, zarwane zawieszenie, grill z przodu nie z tego rocznika,

8my pazdzierz

9ty pazdzierz, zdjecia g...e a i tak widac ze zardzewialy i bity

10ty ze zdjec widac ze go rdza polubila, chyba MPi, zarwane zawieszenie, moze byc ciekawy moze byc totalna wtopa

11ty po naprawie blacharsko lakierniczej jakis czas temu i znow wymaga interwencji, zawieszenie zarwane

12ty mpi po konwersji na kola 10' ( inne hamulce z przodu ) i na lampki mk1 z tylu ( przespawywane blotniki ) po lakierowaniu, indywidualna tapicerka, zasadniczo ladny, obstawiam ze dojdzie do 5-6 tys oiro, moze wiecej?

13ty aukcja sie skonczyla, po partackich naprawach blacharsko lakierniczych, zarwane zawieszenie

reasumujac: nie jechalbym 1500 km za jakims niepewnym pazdzierzem, szkoda czasu nerwow zdrowia i kasy, szukaj cos lokalnie, latwiej zweryfikowac stan auta w PL, moze ktos go zna, ktos ogladal itepe, pamietaj ze do auta z zagranicy masz dodatkowe oplaty, od razu badanie techniczne do zrobienia, ubezpieczenie transport i to podwyzsza koszty od razu
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
basha
Nowy
Nowy
Kontakt:

jezuuuuu!!!! nie wiem jak Ci dziekowac za te opinie i rady!!!
dzieeeeki ogromne!!! :grin:
basha
Nowy
Nowy
Kontakt:

skupie sie wiec na PL. Moze tu jeszcze na forum ktos zglosi jakas sprzedaz:)
Maciej

Post autor: Maciej »

Cześć. Jak każdy kto nigdy nie miał Miniaka pewnie będziesz raczej kupował go bardziej sercem niż rozumiem i niema w tym nic dziwnego bo chyba każdy tak zrobił :) no chyba że miał kolego który miał już Miniaka i w odpowiednim momencie przywalił mu w głowę.
Idąc do setna moja rada, kup Miniaka za 2-3 tysiące i następnie pogadaj z kimś z forum kto by Ci go wyremontował, powinieneś się zamknąć w 20 tysiącach ale będziesz wiedział co masz. Każde inne posunięcie skończy się i tak gruntownym remontem lub próbą pozbycia się problemu i wciskania ludziom kitu.

Pozdrawiam,
Maciek.
sebek81
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini 1300

Post autor: sebek81 »

Mam na sprzedaż dwa mini spi silnikiem 1300 z 93 i 92r sztuka 5 tysi, więcej info na priv.
basha
Nowy
Nowy
Kontakt:

Maciej pisze:Cześć. Jak każdy kto nigdy nie miał Miniaka pewnie będziesz raczej kupował go bardziej sercem niż rozumiem i niema w tym nic dziwnego bo chyba każdy tak zrobił :) no chyba że miał kolego który miał już Miniaka i w odpowiednim momencie przywalił mu w głowę.
Idąc do setna moja rada, kup Miniaka za 2-3 tysiące i następnie pogadaj z kimś z forum kto by Ci go wyremontował, powinieneś się zamknąć w 20 tysiącach ale będziesz wiedział co masz. Każde inne posunięcie skończy się i tak gruntownym remontem lub próbą pozbycia się problemu i wciskania ludziom kitu.

Pozdrawiam,
Maciek.
dzieki bardzo za dobra rade, ktora wierze ma jak najwiekszy sens, ale niestety moj budzet jednak nie moze przekroczyc 12000, poza tym czasowo tego nie ogarne. Poza tym potrzebuje jednak jakis srodek transportu w okresie zimowym juz juz, wiec nie bardzo moge sie temu tak poswiecic :)
ale dzieki :)
Chris11
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Chris11 »

Żal katować miniaka zimą. :wink: :wink:
basha
Nowy
Nowy
Kontakt:

chpperka tym bardziej :wink:
basha
Nowy
Nowy
Kontakt:

chOpperka
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Post autor: Gibki Staruszek »

Z jednej strony fajnie ,że masz takie parcie na mini ...( wiemy .. to miłość :mrgreen: ) , ale niestety jest to trudny temat ... kupno to najważniejszy moment i nie napalaj się na nic ,tylko zaprzyjaźnij się z kimś ogarniętym w temacie z Twojego miasta i razem z nim go kup . Warto dłużej poszukać , zwłaszcza ,że jako kobieta sama zbytnio w mechanikę nie wejdziesz. Nastaw się na sporo rozczarowań i wydatków , ale i wiele super wesołych chwil i radości. Jak coś to masz nas do pomocy. :grin:
Awatar użytkownika
Luomo
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Luomo »

Hej! Ja w tej chwili odbudowuję Mini i jak bym Ci powiedział jaki jest koszt na chwilę obecną to byś spadła z krzesła ;-) Nie chcę Cię zniechęcać, ale jeśli chcesz, żeby Mini jeździło bezproblemowo to tak jak pisał Maciek, 20 tys. da Ci poczucie, że samochód jest sprawny. Mechanikiem, jak mniemam, nie jesteś stąd i koszt naprawy/remontu będzie droższy. Bierz Miniaka z polskiego "podwórka" tak jak pisał Flap i to najlepiej od kogoś z forum. Będziesz przynajmniej miała prawdziwy obraz sytuacji ;-) Pozdr.
basha
Nowy
Nowy
Kontakt:

no macie racje. Dopiero zaczelam rozgladac sie w temacie i mam totalny szum informacyjny, wiec pewnie zajmie to troche czasu, zanim sie polapie co i jak. Chociaz chcialabym juz dzis go miec ;) niektorzy mi radza, zeby kupowac jednak za granica, ze sa w lepszym stanie, chociazby dlatego, ze w PL sa gorsze drogi. No i sa tansze i wiekszy wybor. Tylko wykonawczo jest to trudniejsze, bo nie pojade sobie tak ot ogladnac mini do holandii...
ps; czy to prawda,ze nie mozna w PL kupic opon zimowych do mini tylko trzeba sprowadzac z Anglii, i ze sa strasznie drogie? Wy nie jezdzicie jak pada snieg?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Kontakt:

kupic mozna, cena to rzecz wzgledna, nie jezdzimy bo i my i nasze miniaki nie lubia soli :P
ODPOWIEDZ