kolo tylne
kolo tylne
witam mam wrażenie że tylne lewe koło wchodzi bardziej do środka czy kąt koła idzie ustawić zbieżność mam ustawioną dobrze nic nie ściąga mnie jak jadę ma ktoś jakiś pomysł mogę mieć coś krzywe
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Re: kolo tylne
Skąd wniosek, że krzywe? Może auto stało na jakiejś nierówności i takie odniosłeś wrażenie?
Kiedy ostatni raz geometrię robiłeś? Oponę w tym kole masz zużytą równomiernie?
P.S. Naucz się pisać zgodnie z polskimi standardami gramatyki... wiem, że nie jestem pierwszy, który zwraca Ci o to uwagę i nie rozumiem dlaczego Twój umysł w dalszym ciągu nie zakodował tego w pamięci mięśni Twoich kończyn. W końcu za ten śmietnik, który tu robisz ktoś z moderatorów forum Cię zablokuje i zakończy się Twoja przygoda z forum.
Kiedy ostatni raz geometrię robiłeś? Oponę w tym kole masz zużytą równomiernie?
P.S. Naucz się pisać zgodnie z polskimi standardami gramatyki... wiem, że nie jestem pierwszy, który zwraca Ci o to uwagę i nie rozumiem dlaczego Twój umysł w dalszym ciągu nie zakodował tego w pamięci mięśni Twoich kończyn. W końcu za ten śmietnik, który tu robisz ktoś z moderatorów forum Cię zablokuje i zakończy się Twoja przygoda z forum.
Co to za odpowiedź mówię ze siedzi bardziej w środku a ty ze na nie równości stoji koło 

- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Walczę z podobną sprawą 
Może belka jest przesunięta, ale wtedy jedno koło było by wysunięte bardziej. Najpierw polecam sprawdzić jak to jest w innym aucie.
Kąt jest nie do ustawienia. jeżeli coś jest krzywe to się niestety wymienia... 10 stycznia mam umówioną wizytę i będą mi ustawiać ludzie, którzy się na tym znają i mają odpowiedni sprzęt.
Ma prostym ustawianiu zbieżności niewiele sprawdzisz niestety.

Może belka jest przesunięta, ale wtedy jedno koło było by wysunięte bardziej. Najpierw polecam sprawdzić jak to jest w innym aucie.
Kąt jest nie do ustawienia. jeżeli coś jest krzywe to się niestety wymienia... 10 stycznia mam umówioną wizytę i będą mi ustawiać ludzie, którzy się na tym znają i mają odpowiedni sprzęt.
Ma prostym ustawianiu zbieżności niewiele sprawdzisz niestety.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
może jakiś mały dystans założyć do tego kola ?
napisz jak po wizycie u tych fachowców ok
napisz jak po wizycie u tych fachowców ok
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
Jeszcze raz - jedź sprawdzić geometrię i jak wyjdą kąty z dupy to oddaj auto mechanikowi, który oceni co jest skrzywione, wymieni to i wszystko wróci do normy. NIC innego nie ma tutaj sensu i NIKT ci przez internet tego inaczej nie zdiagnozuje.
static
witam ja od tego koła tylnego od wewnątrz mam nadkole obtarte od opony czyli obciera może ktoś mnie więcej by wiedział co moge mieć krzywe ?
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Koło. Prawdopodobnie tylne.jankes pisze:co moge mieć krzywe ?
Jedź zrobić zbieżność.
- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
Orócz koła możesz mieć jeszcze krzywe nadkole, wahacz, belkę, ćwiartkę samochodu, ...... Jak myślicie co może być jeszcze krzywe?t_scarf pisze:Koło. Prawdopodobnie tylne.jankes pisze:co moge mieć krzywe ?
Jedź zrobić zbieżność.

Asfalt krzywo wylali.Alfik30 pisze:Orócz koła możesz mieć jeszcze krzywe nadkole, wahacz, belkę, ćwiartkę samochodu, ...... Jak myślicie co może być jeszcze krzywe?t_scarf pisze:Koło. Prawdopodobnie tylne.jankes pisze:co moge mieć krzywe ?
Jedź zrobić zbieżność.