Witam
Szybkie pytanie, jaki najlepiej wybrać olej do mini coopera s r56, ostatnio przy wymianie nalałem "zalecanego" castrola, ale mini chodzi jak traktor dlatego zdecydowanie go zmieniam, tylko teraz pytanie na jaki?
Pozdrawiam
Olej w silniku mini cooper s r56
-
- Nowy
- Posiadane auto:
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Olej w silniku mini cooper s r56
Co prawda mam R53
Kiedyś lałem Castrola EDGE 5W30 (zalecany) i ubywało go, może nie dużo ale musiałem dolewać co jakiś czas jakiś kieliszek (1-3 miesiące). Nie wiem czy ten olej silnik łykał czy wyciekał.
Po pogrzebaniu na forum zdecydowałem się na Motula SPECIFIC LL-04 5W40 (zalecany na stornie producenta*) i od tej chwili już nie muszę wozić banki oleju w bagażniku
Charakterystyka pracy silnika trudno określić bo to zawsze są tylko odczucia jedynie co zauważyłem ze na wskaźniku temp. oleju Castrol szybciej się nagrzewał do 100*C na Motulu dużej trzeba pogonić samochód.
*taka mała informacja ze wcześniej katalog Motula inaczej wyglądał i ten Motul ze specyfikacja LL-04 był wyszczególniony jako najlepszy wybór.
Kiedyś lałem Castrola EDGE 5W30 (zalecany) i ubywało go, może nie dużo ale musiałem dolewać co jakiś czas jakiś kieliszek (1-3 miesiące). Nie wiem czy ten olej silnik łykał czy wyciekał.
Po pogrzebaniu na forum zdecydowałem się na Motula SPECIFIC LL-04 5W40 (zalecany na stornie producenta*) i od tej chwili już nie muszę wozić banki oleju w bagażniku
Charakterystyka pracy silnika trudno określić bo to zawsze są tylko odczucia jedynie co zauważyłem ze na wskaźniku temp. oleju Castrol szybciej się nagrzewał do 100*C na Motulu dużej trzeba pogonić samochód.
*taka mała informacja ze wcześniej katalog Motula inaczej wyglądał i ten Motul ze specyfikacja LL-04 był wyszczególniony jako najlepszy wybór.
- mainecoon6
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
zdecydowanie motul, po za tym BYŁO !
MINI R50 R52 R56 ONE-->COOPER programowa zmiana ECU na Cooper w każdym MINI One
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC
http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
Remap 90--> 120 KM
DIAGNOSTYKA KODOWANIE DOPOSAŻANIE NAGŁOŚNIENIE
BMW MINI NAWIGACJE POLSKIE MENU MAPY 2015 KODY FSC
http://bmw-retrofit.pl/
TEL: 533-734-913
- Julx
- Nowy
- Posiadane auto: MINI Cooper 2005r
Koleżanko
Ktoś tu na forum polecał Motula x-cess lub x.clean. Zamierzam wlać niebawem któryś z tych do mojego R50
Pozdrawiam
Ktoś tu na forum polecał Motula x-cess lub x.clean. Zamierzam wlać niebawem któryś z tych do mojego R50
Pozdrawiam
-
- Nowy
- Posiadane auto:
Zalałem TEGO motula, mogę powiedzieć że silnik pracuje ciszej tzn. nie słuchać tego mojego tarkotania, aż tak bardzo