Trwałe wyłączenie start/stop
Trwałe wyłączenie start/stop
Czy da się jakoś na trwałe wyłączyć system start/stop i na trwałe włączyć przycisk sport? Albo chociaż sprawić żeby auto po wyłączeniu pamiętało ustawienia przycisków?
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Re: Trwałe wyłączenie start/stop
Alta oferowała kiedyś takie pudełeczko, które to umożliwiało.
Ponoć działa sklejenie przycisków w pozycji wciśniętej, ale nie znam przypadków przetestowania tego rozwiązania.
Innej możliwości raczej nie ma. Chyba, że masz auto z początków produkcji wtedy komputery do wspomagania powinny być programowalne i można zmienić tam charakterystyki, ale nie wiem czy ktoś się bawi w taki tuning.
W.
Ponoć działa sklejenie przycisków w pozycji wciśniętej, ale nie znam przypadków przetestowania tego rozwiązania.
Innej możliwości raczej nie ma. Chyba, że masz auto z początków produkcji wtedy komputery do wspomagania powinny być programowalne i można zmienić tam charakterystyki, ale nie wiem czy ktoś się bawi w taki tuning.
W.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
wystarczy mieć nie trzymający parametrow akumulator
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
w bmw się taką funkcję koduje i jest zapamiętana ostatnia aktywność systemu czyli jak wyłączyłeś start-stop to po kolejnym odpaleniu auto jest to zapamiętywane. Mam tak zrobione w e90 i działa to wyśmienicie.
ASO twierdzi że w BMW można zakodować tę funckję a w Mini - nie. Zobacze co się dzieje jak trzymam na stałe wciśnięte. Teraz trzeba aż trzech guzików żeby odpalić automartiso pisze:w bmw się taką funkcję koduje i jest zapamiętana ostatnia aktywność systemu czyli jak wyłączyłeś start-stop to po kolejnym odpaleniu auto jest to zapamiętywane. Mam tak zrobione w e90 i działa to wyśmienicie.
ASO mówi wiele dziwnych rzeczy Pogadaj z kimś kto w wawie zajmuje się kodowaniem i diagnostyką - możesz spróbować tutaj http://www.bimmerupgrades.pl/ gość jest ogarnięty może poradzi coś.