Okej, więc stałem sie posiadaczem r56
Pierwsze pytanie czy ktos we Wrocławiu ogarnie mi remap?
Ecu projekt czy moze Bobik i Jetronik? Nie mam zbytnio czasu latać do Warszawy zeby modzic auto, wolałbym cos na miejscu.
Po wydechu i remapie ilu sie spodziewać ~220ps bedzie? Ile doda IC?
Co sądzicie o montażu blow offa'a do tego silnika? Są jakies przeciwwskazania? Jakas konkretna firma bova jest polecana?
Mam 130 tys przebiegu, wymienić rozrząd profilaktycznie przed modami czy olać?
Mam zamontowanego blow offa HKS ale szczerze nie pamiętam który model, spisuje się bardzo dobrze, nie ma żadnych błedów, głośno go słychać, najważniejsze nie trzeba ciąć i przerabiać rur :> (za filtrem powietrza po lewej stronie jest trójnik, do którego jest podłączone coś co "podobno" nie wiem ile w tym prawdy ma sprawiać że będzie słychać turbine w samochodzie, w każdym badź razie do tego bez problemowo można się podłaczyć ^^)
Co do rozrządu... ja juz musiałem wymienić bo stukał, pukał itp. teraz nie mam samochodu bo po wymianie (wcześniej dodatkowo był przestawiony) coś się popsuło samochód pali ale wali z bloku jak by miało się coś urwać, i szczerze to teraz chyba bym go nie wymieniał, bo o ile części kosztowały grosze to teraz chyba będę miał dużo większe koszta :}
Pozdrawiam