Problem z zamkiem i airbagiem ;(

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
Amalexus
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: r56

Problem z zamkiem i airbagiem ;(

Post autor: Amalexus »

Przepraszam, że tutaj, ale chciałam wszystkich serdecznie powitać bo jestem nową użytkowniczką forum a przy okazji poprosić już o pomoc.

Od razu zaznacze że starałam się znaleźć pomoc w innych wątkach ale chyba moje problemy są wyjątkowe :mrgreen:

1. Problem z zamkiem centralnym. Wszystko działało aż do momentu kiedy zabrałam miniacza na dłuższą trase i nie chciał się zamknąć. Tj. Zamykał ale od razu otwierał. To samo gdy zamykam kluczykiem, a gdy próbowałam zamknąc przyciskiem do zamykania to nie reagował (podczas jazdy ładnie się zamyka jak przekrocze ok 20km/h i otwiera). Przeszło mu po 1 dniu (myślałam że to wina wilgoci po ulewach) ale teraz znowu zabrałam go na wyprawę i znowu to samo. Pogoda ładna, więc to nie wina wilogoci ale już mu nie przeszło. Musze zamykać go wdrapując sie do samochodu od strony pasażera. Trochę uciążliwe. Może ktoś ma jakieś pomysły;) i podzieli się nimi :wink:

2. Airbag! Odpiełam fotele (chciałam być perfekcyjną panią auta i posprzątać) niestety musiałam przeparkować cooperka i złapał błąd airbagów. Wszystko póżniej podpięłam i ok. wiedziałam że musze jechać podpiąć go pod komputer i skasować błedy. Nadmienie że kabelki dobrze podłączyłam bo sa kolorowe :) i chyba nie da sie ich inaczej podpiąć. Problem pojawił się u mechaników bo nie chce ich podłaczyć do modułu airbagów. Wszędzie indziej mogą się podłączyc a tu kicha i błedu nie pozwala skasować. Pokazuje komunikat że "nie można nawiązać połączenia" nie wiem co może być tego winą. I tu rownież proszę o pomoc.

Jeżeli te dwa możliwe ze małe mankamenty znikną to moj cooperek będzie ideałem.

Jeszcze raz przepraszam jeżeli troszeczkę zaśmiecam forum, mam nadzieje że zostanę rozgrzeszona i uzyskam pomoc.
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Problem z zamkiem i airbagiem ;(

Post autor: flapjck1 »

ad 1/ zamek drzwi kierowcy albo wiazka drzwi kierowcy
ad 2/ najprawdopodobniej mechanikow tester diagnostyczny nie ogarnia MINI
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Amalexus

Dziekuję za odpowiedź. Kamień z serca :) to czas zająć się tym w weekend. A i pozostaje szukać kogoś kto ogarnia komputer w mini. Może znacie kogoś wartego polecenia w Krakowie?
Awatar użytkownika
Amalexus

Niestety muszę poruszyć jeszcze raz ten temat.A nie chce zaśmiecać forum.

Problem z airbagiem dalej pozostał. Byłam u 4 mechaników podłączałam mini do rożnych komputerów w tym do 1 oryginalnego. I dalej nikt nie może dostać się do modułu airbagów :( przeczytałam na forum że problem może być z sensorem airbagów (tym w tunelu środkowym) wymieniłam go i dalej nie można dostać się do modułu. Mechanicy sugerują że może nie dochodzić do niego zasilanie ale nie wiedzą co dalej... Czy komputer który znajduje się po prawej stornie ma wpływ na airbagi? Gdzie dalej szukać?
Mitch
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Mitch »

AutoTechnika w Jaworniku może pomoże. Zadzwoń do nich bo slyszałem, że cuda w elektryce robią i to z naprawdę grubymi autami :wink:
ODPOWIEDZ