Ile kosztuje MINI ?

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Jaząbek

Ile kosztuje MINI ?

Post autor: Jaząbek »

Witam wszystkich,

ostatni widziałem u mechanika fajne starsze mini, i zastawiam się czy to auto nadaje się do codziennego użytkowania. Ile trzeba zapłacić aby kupić auto do jazdy, a nie takie które sprawią że poznam mechaników. Posiadam starszy angielski samochód Daimler XJ8 z 1998 i wiem że muszę kupić auto najlepsze na jakie mnie stać.

Ma być to auto do miasta, służące do dojazdów do pracy, dlatego zależy mi na bezawaryjności i ekonomi, nie wiem czy to możliwe dla tego modelu ?
darekforest
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Ile kosztuje MINI ?

Post autor: darekforest »

Jaząbek pisze:Witam wszystkich,

ostatni widziałem u mechanika fajne starsze mini, i zastawiam się czy to auto nadaje się do codziennego użytkowania. Ile trzeba zapłacić aby kupić auto do jazdy, a nie takie które sprawią że poznam mechaników. Posiadam starszy angielski samochód Daimler XJ8 z 1998 i wiem że muszę kupić auto najlepsze na jakie mnie stać.

Ma być to auto do miasta, służące do dojazdów do pracy, dlatego zależy mi na bezawaryjności i ekonomi, nie wiem czy to możliwe dla tego modelu ?
W dziale sprzedazy jest kilka Miniakow do kupienia,a co do bezawaryjnosci to jak sie dba o samochod to spisuje sie bez problemow.Chociaz trzeba miec do niego cierpliwosc ;)
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Post autor: Gibki Staruszek »

Jaząbek pisze:Ile trzeba zapłacić aby kupić auto do jazdy?
myślę , że startowa cena to około 13 tyś.

Tak czy siak nastawić się na drobne naprawy i dłubanki . Na szczęście jest to bardzo prosta konstrukcja i po pewnym czasie osoba lekko uzdolniona w majsterkowaniu staje się specem , a i na naszą pomoc można liczyć :wink: części nie są drogie . A moja rada to szukaj auta na gaźniku i przed kupnem pokaż nam go do oceny.
Awatar użytkownika
mikiV8
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini Morris 1973 998cc - w trakcie remontu

Post autor: mikiV8 »

Jeśli szukasz ładnego Miniaka, którym będziesz mógł jeździć na co dzień, to śmiało wal do Seby - akurat ma takiego na sprzedaż :wink:

http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=13045
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Post autor: Gibki Staruszek »

hehe ... trafiłem z ceną :grin: ale faktyczne lepiej auto brać od kogoś kto ma o nich pojecie niż od handlarzy co kupują złom i myslą,że w PL dostaną 200% przebitki.
majero

Post autor: majero »

Kurczaki :mrgreen: piękny.ach. mój tez jest czarny ale tak nie wyglada :cry: moze za 2 lata
ODPOWIEDZ