restaurowanie zabytkowych pojazdów ???

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Motox

Re: restaurowanie zabytkowych pojazdów ???

Post autor: Motox »

Jeśli nie rozmawiamy na temat "restaurowanie zabytkowych pojazdów ???" to można założyć inny watek np: motocykle lub pochwalmy się wyczynami itd... i tam sobie jechać do woli.
Jeśli dyskusja jest daleka od tematu należy ją zakończyć.
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Malina »

No właśnie.Więc jeszcze dziś postaram się wrzucić fotki na pooblizywanie się przed spaniem,ale nie wiem czy zdążę.Jak nie,to Czekajcie cierpliwie,a zapewniam,że niejednemu te fotki przyspieszą bicie serca.Oczywiście,żeby nikt nie wyciągał złych wniosków,nie chodzi o moje :D mini, a zdecydowanie o jedną z największych legend motoryzacji,która jest już Polsce,gdzieś od 4 miesięcy,właścicielem jest mój kolega i naprawdę jest czego pozazdrościć.
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Szanowny Sadamie,Zamilcz w tym niewygodnym temacie i Pochwal się Triumphem,czy chociaż Ruszyłeś go o metr do przodu od ostatniego czasu :?: :mrgreen:
Awatar użytkownika
makrojal
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: makrojal »

Malina pisze:Szanowny Sadamie,Zamilcz w tym niewygodnym temacie i Pochwal się Triumphem,czy chociaż Ruszyłeś go o metr do przodu od ostatniego czasu :?: :mrgreen:

nie o metr tylko o "TR3" metry :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

No to Dawaj fotki,zaraz wołam męża :mrgreen: :mrgreen:
engel.49

Post autor: engel.49 »

] Witam,jezeli cie to ieytuje to przepraszym. Sam nie wiem dlaczego tak wskakuja. Pisze tylko raz.Musze przyznac ze komputery,to nie jest moja pasja,ani silna strona - no coz -nikt nie jest doskonalym.

od moda: prosze uzywac opcji "przeczytaj swoja wiadomosc", po tym mozna ja zmienic wykasowac lub zostawic jesli nie ma potrzeby jej poprawiania
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

a kiedy był ostatni raz jak się chwaliliśmy? chyba już po nocnej jeździe bez hamulców po osiedlu (tz. ręczny jeszcze był). tak więc od tego czasu ruszyć się nie udało.

Ciągle stadko miniaków domaga się tego i tamtego. Trzeci właśnie wrócił po 3,5 miesiąca od lakiernika, także jak skończymy z nim to ruszymy z triumphem :D

nie o metr tylko o "TR3" metry

a ty juz się musiałeś zdradzić ? :mrgreen:
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Tak to jest,jak się ma do "wykarmienia" taki inwentaż.Mam nadzieję ,że nocne jazdy nie zmieniły kształtu sylwetki spitfirka i z tęsknoty nie próbował całować się z innymi klasykami?
mini23

Post autor: mini23 »

Malina,Sadam,Makrolaj,Engels,Motox!!!! i wszyscy inni,dawajcie zdjecia!!!

dawajcie opisy swoich prac!!

dawajcie zdjęcia pieknych aut waszych znajomych i kolegow,wszytko byleby było na czym oko zawiesic i abysmy nie musieli wchodzić do jakiegokolwiek watku i czytać przechwalek i dogadywanek.

Ja wchodze tu, na to forum dla przyjemności,aby uwierzyc,ze duch prawdziwej motoryzacji jeszcze nie zginal i nigdy nie zginie,a nie czytac te wasze beznadziejne posty!!!!

OBYWATELE :twisted: !!!!

Mam nadzieje,ze ten"apel" dotrze do wszystkich i juz... nie chce tu widzieć nic oprocz tego,co wymienilem.. Koniec i Kropka"." 8)

Pozdr Remik
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

No chyba zdążę: Co prawda prace restauratorskie jeszcze nie ruszyły, ale jest na co popatrzeć.
Załączniki
1.jpg
1.jpg (135.16 KiB) Przejrzano 1078 razy
2.jpg
2.jpg (156.72 KiB) Przejrzano 1078 razy
Awatar użytkownika
Malina
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Mam nadzieję, że tego autka nie trzeba nikomu przedstawiać :mrgreen: ?
Załączniki
4.jpg
4.jpg (158.17 KiB) Przejrzano 1079 razy
3.jpg
3.jpg (148.87 KiB) Przejrzano 1077 razy
mini23

Malina dlaczego,dla czego, dla czego..??!!??!!??!!???!!! WWWWWWWWWHHHHHHHHHYYYYYYYYYYYY??????!!!!!!???????!!!! dlaczego zabijasz moje serce takimi zdjęciami..??? :cry: ja pragnę takiego auta,ja je ubustwaiam,ja je kocham a jak pomsle,ze już za jkis czas bede go mogl spotkac na ulicy w poblizu swojego miasta, lub w trasie niedaleko leszna,czy cos,to juz wogole....

Poprostu auto CUD MIÓD!!!!!!!

nie ma piekniejszego auta na swiecie, kwintesencja smaku i ogolnie nie mam słów...

American Muscle!!!!! 8) chyba zabilbym dla takiego auta (joke) :twisted:
engel.49

Post autor: engel.49 »

mini23 pisze:mysle,ze4 wszyscy chetnie zobaczymy,co tam ostatno wyremontowales engels... Jetseśmy fanami motoryzacji i napewno ucieszy nasze oko każdy pojazd w dobrym wykonaniu,a już szczegolnie jesli bedzie to jakiś zabytek,lub chociaż pojazd godny renowacji :lol: chyba wszyscy czekamy na jakieś fotki i opisy... pozdr

Witam Szczegolnie dla - mini 23-,-maliny i chudej przesylam dedykacje wyrazajace sie moja praca,gdaz byliscie tym zainteresowani.Oczywiscie pozostalych uczestnikow rowniez zapraszam .Przedstawie dzis dwa najmiejsze motorki.Gdy bedziecie jeszcze zainteresowani moge przedstawic Wamnastepne o wiekrzych pojemnosciach.Pokazane tutaj fotki to stan zakupu i efekt koncowy pracy. 1- Yamacha 50 cm. Mysle ze drugiego takiego modelu w Polsce nie ma. PO renowacji, pelnosprawny - stoi sobie jako zabawka w mojej sypialni. 2-gi to Malaguti/I - 49 cm.rocznik 95 . Pozdrawiam Oczywiscie ponad wszystko jestesmy fanami Miniakow. Miniaka mojedo tez wam pokaze. Pozdrawiam wszystkich, nawet tych ktorzy mnie nie lubia.
Załączniki
zakup.jpg
zakup.jpg (19.72 KiB) Przejrzano 1057 razy
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

zdjęcia ? proszę bardzo:

P.S.
ładniejsze auto od mustanga? mustang fastback taki jak w bullicie:D a poza tym to pytanie zaraz wzbudzi dyskusje o gustach o których się nie dyskutuje, każdy lubi co lubi i tyle :)
Załączniki
46ed_12.jpg
46ed_12.jpg (39.14 KiB) Przejrzano 1038 razy
4de1_12.jpg
4de1_12.jpg (41.91 KiB) Przejrzano 1038 razy
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
mini23

engels,nie zagaduj chlopie, tylko wrzucaj te fotki,bo mnie to ciekawi,mo kolega kupil taka "jamszke" jakis czas temu i rzeźbi ja w salonie u siebie w domu :P

dodam,ze akcja dzieje sie na dywanie oczywiście..:P :twisted:
ODPOWIEDZ