Wypychany piąty bieg...
Wypychany piąty bieg...
Witam wszystkich,
Jak wyzej, w moim mini one, nie wchodzi lub gdy wejdzie to jest wypychany piaty bieg:/
Jakies 4 miesiace temu w skrzyni bylo wymieniane lozysko, i az do dzis wszystko chodzilo okej(poza ciezkim wstecznym).
Wszystkie inne biegi chodza normalnie.
Wiecie moze co to moze byc?
Dzieki
Dorota
Jak wyzej, w moim mini one, nie wchodzi lub gdy wejdzie to jest wypychany piaty bieg:/
Jakies 4 miesiace temu w skrzyni bylo wymieniane lozysko, i az do dzis wszystko chodzilo okej(poza ciezkim wstecznym).
Wszystkie inne biegi chodza normalnie.
Wiecie moze co to moze byc?
Dzieki
Dorota
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Wypychany piąty bieg...
wyluzuj...
forum to nie facebook i nie każdy w długi weekend siedzi przy kompie śledząc czy aby komuś nie pomóc
forum to nie facebook i nie każdy w długi weekend siedzi przy kompie śledząc czy aby komuś nie pomóc

Jestem wyluzowana. Odzywiscie wiem ze to nie facebook, ale sadzilam ze forum jest ponto aby sobie wzajemnie pomagac-miedzy innymi.maniujr pisze:wyluzuj...
A co do facebook'a - nie posiadam

-
- Wiarus
- Kontakt:
Każdy spędza wolny czas jak chce, a forum jest od tego aby pomagać. Nie oceniam, ale nie oczekuj tylko, że rejestrujesz się, wrzucasz temat i za 2 minuty masz stos odpowiedzi... i do tego to szczeniackie ponaglanie...
Pytanie na początek bym skierował do tego co wymieniał łożysko. Jakiej odpowiedzi oczekujesz na forum ? Jak rozebrać skrzynię ? Nie wszystko da się ogarnąć na odległość zza ekranu...
Z pewnością wypadanie biegu nie jest normalne, wymaga interwencji mechanika i dlatego zgłoś się do takowego.

Pytanie na początek bym skierował do tego co wymieniał łożysko. Jakiej odpowiedzi oczekujesz na forum ? Jak rozebrać skrzynię ? Nie wszystko da się ogarnąć na odległość zza ekranu...
Z pewnością wypadanie biegu nie jest normalne, wymaga interwencji mechanika i dlatego zgłoś się do takowego.
Mówisz, ze nie oceniasz a jednak to robisz nazywajace moje pytanie"szczeniackimi ponaglaniami":) niestety ta moja niecierpliwosc jest wrodzona-taki temperamentmaniujr pisze:Każdy spędza wolny czas jak chce, a forum jest od tego aby pomagać. Nie oceniam, ale nie oczekuj tylko, że rejestrujesz się, wrzucasz temat i za 2 minuty masz stos odpowiedzi... i do tego to szczeniackie ponaglanie...![]()

Poza tym nie napisalam swojego drugiego postu 2 min po pierwszym, ale bodajze pol godziny po, tak wiec zanim zaczniesz wysuwac wredne opinie, upewnij sie co do szczegolow:)
A na forum oczekiwalam, ze ktos kto mial lub ma podobny problem podzieli sie swoimi uwagami, i byc moze pomoglo by mi to zdecydowac co robic.
I oczywiscie wiem ze wypadanie biegu nie jest normalne, DLATEGO tutaj napisalam...
Sadzilam ze zanim pojde do mechanika, ktos moglby mi pomoc chociaz troche zrozumiec problem.
Aha i jak rozebrac skrzynię już też wiem

-
- Wiarus
- Kontakt:
I jak się rozwinęło zrozumienie problemu ? 

Problem rozwiazany. Okazalo sie ze poluzowalo sie to "kolo-lozysko" ktore przytrzymywalo piaty bieg. Przykrecili je na nowo i jakos zabiezpieczyli i mini jezdzi:)maniujr pisze:I jak się rozwinęło zrozumienie problemu ?
Na zdjeciu te ostatnie z dolu bylo poluzowane:)
Temat zamkniety
- Załączniki
-
- image.jpg
- (372.77 KiB) Pobrany 415 razy