maszynka Wadowice

Część forum poświęcona naszym Miniakom. Zanim założysz nowy post, zapoznaj sie z panującymi tu zasadami.

Moderator: flapjck1

Szolders
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: projekt jaś

Post autor: Szolders »

Mi tam się wydaje że tutaj chodzi o zwyklą szmacianą Hollandie 400 a takie byly seryjnie, natomiast też jestem zdania ze ma to więcej minusów niż plusów :P
Ostatnio zmieniony 22 cze 2014, 01:09 przez Szolders, łącznie zmieniany 1 raz.
Back on the road...
sadzik43
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: sadzik43 »

loża szyderców jak zwykle zadziałała, forum mini działa :wink:
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

Szolders pisze:Mi tam się wydaje że tutaj chodzi o zwyklą szmacianą Hollandie 400 a takie byly seryjnie, natomiast też jestem zdania ze ma to więcej minusów niż plusów :P
pytanie brzmiało " czy ktoś się spotkał z dachem panoramicznym? " także na pewno nie chodzi o szmacianą Holandię

przez panoramę rozumiem cały albo prawie cały dach szklany i tutaj opinia musi być jednoznaczna - facepalm - z miliona powodów

natomiast sprytny solidny szyberdach otwierany na zewnątrz to fajny patent, wygodny jak stajesz pod światłami, nie hałasuje jak faltdach, raczej nie powinno być problemów ze szczelnością (jeszcze raz podkreślam, że solidny), w ciepłe dni znacznie lepszy niż otwarte okno
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
darekforest
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: darekforest »

Sadam pisze:
Szolders pisze:Mi tam się wydaje że tutaj chodzi o zwyklą szmacianą Hollandie 400 a takie byly seryjnie, natomiast też jestem zdania ze ma to więcej minusów niż plusów :P
pytanie brzmiało " czy ktoś się spotkał z dachem panoramicznym? " także na pewno nie chodzi o szmacianą Holandię

przez panoramę rozumiem cały albo prawie cały dach szklany i tutaj opinia musi być jednoznaczna - facepalm - z miliona powodów

natomiast sprytny solidny szyberdach otwierany na zewnątrz to fajny patent, wygodny jak stajesz pod światłami, nie hałasuje jak faltdach, raczej nie powinno być problemów ze szczelnością (jeszcze raz podkreślam, że solidny), w ciepłe dni znacznie lepszy niż otwarte okno
Mam oba patenty.Szyberdach w bialym Mini ktory obecnie jest w odbudowie,ale zrobilem nim wystarczajaco kilometrow zeby przetestowac szyberdach i tak jak wspomniales jest wygodny na swiatlach :)
Natomist "rolldach" otwierany recznie,nie mechaniczny ktory byl montowany w British Open mam w Mini Thirty.Zero przeciekow bo nie jest to Hollandia a solidny Webasto :) Przy zamknietym dachu nieco halasliwy,ale przy ladnej pogodzie rzecz niezastapiona :D :D :D
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

darekforest pisze: Mam oba patenty.Szyberdach w bialym Mini ktory obecnie jest w odbudowie,ale zrobilem nim wystarczajaco kilometrow zeby przetestowac szyberdach i tak jak wspomniales jest wygodny na swiatlach :)
Natomist "rolldach" otwierany recznie,nie mechaniczny ktory byl montowany w British Open mam w Mini Thirty.Zero przeciekow bo nie jest to Hollandia a solidny Webasto :) Przy zamknietym dachu nieco halasliwy,ale przy ladnej pogodzie rzecz niezastapiona :D :D :D
Hollandia 400 to też produkt Webasto :roll:

nie ma z nimi problemu dopóki nie zaczną się zbiegać, a uwaga co do przeciekania dotyczy bardziej szyberdachów właśnie, nie wiem czy to jakaś opcja była, ale wkładali takie uchylne przez chwilę i słyszałem parę narzekań na ich szczelność
darekforest
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Sadam pisze:
darekforest pisze: Mam oba patenty.Szyberdach w bialym Mini ktory obecnie jest w odbudowie,ale zrobilem nim wystarczajaco kilometrow zeby przetestowac szyberdach i tak jak wspomniales jest wygodny na swiatlach :)
Hollandia 400 to też produkt Webasto :roll:

nie ma z nimi problemu dopóki nie zaczną się zbiegać, a uwaga co do przeciekania dotyczy bardziej szyberdachów właśnie, nie wiem czy to jakaś opcja była, ale wkładali takie uchylne przez chwilę i słyszałem parę narzekań na ich szczelność
W takim razie rozmawiamy o dwoch roznych "rolldachach".zdjecie mojego wrzuce pozniej.Nie jest on z tego materialu ktory po jakims czasie sie zbiegal.Dokladnie nie rozkminialem co to jest,ale wyglada jak skora :)
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Wiem jaki masz, prostuje tylko informacje w sprawie Hollandi, a problem zbiegania to nie jest kwestia jednego czy dwóch lat. Ponadto Hollandia czy oryginalne BOC są od twojego dłuższe i przeważnie przychodzą w pakiecie z fajną owiewką. Jakbym miał wybierać to wolałbym właśnie taki rolldach. Taki jak ty masz mam jeden luzem, a drugi na aucie i bedzie on zmieniany.

Poszycie dachu też można zmieniać. Ostatnio miałem u siebie auto po odnowieniu i była to bardzo solidna robota i super efekt. Także nie ma co na tego typu dachy narzekać.

A w kwestii panoramy opinie podtrzymuję :D

koniec OT
darekforest
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Sadam pisze:Wiem jaki masz, prostuje tylko informacje w sprawie Hollandi, a problem zbiegania to nie jest kwestia jednego czy dwóch lat. Ponadto Hollandia czy oryginalne BOC są od twojego dłuższe i przeważnie przychodzą w pakiecie z fajną owiewką. Jakbym miał wybierać to wolałbym właśnie taki rolldach. Taki jak ty masz mam jeden luzem, a drugi na aucie i bedzie on zmieniany.

Poszycie dachu też można zmieniać. Ostatnio miałem u siebie auto po odnowieniu i była to bardzo solidna robota i super efekt. Także nie ma co na tego typu dachy narzekać.

A w kwestii panoramy opinie podtrzymuję :D

koniec OT
A 12 lat?Bo od tylu lat jest ten rolldach zalozony :D

Dobra wiecej nie rozmywamy tematu ;)
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

można kupić nowe w dalszym ciągu
Awatar użytkownika
domino1985
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Mini SPi & Cooper R56N
Kontakt:

Post autor: domino1985 »

darekforest pisze:W takim razie rozmawiamy o dwoch roznych "rolldachach".zdjecie mojego wrzuce pozniej.Nie jest on z tego materialu ktory po jakims czasie sie zbiegal.Dokladnie nie rozkminialem co to jest,ale wyglada jak skora :)
Pewnie masz Britaxa ... jak ja :cool:
sadzik43
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

kolejne problemy:
1.na obudowie sprzegla, od spodu jest niezaslepiony otwor z ktorego kapie olej. jest nalane troche powyzej MAX, czy jest to mozliwe ze jest usuwany nadmiar oleju tamtedy?
2.silnik 1.3 z gaznikiem od 1.0, odma która jest po lewej stronie przykrecona do bloku ma byc podlaczona do filtra powietrza ? w gazniku mam zaslepione wyjscie z lewej strony, czy moze wlasnie do tego w gazniku?
jutro wrzuce fotki to moze sie cos rozjasni....
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

otwor jest po to żeby olej miał ktoredy splywac w przypadku przeciekow uszczelniaczem, nadmiar mogl być powodem przez który cieknie, aczkolwiek sadze ze po prostu trzeba ten uszczelniacz wymienić

odma: ekologicznie jest mieć ja podaczona do gaźnika ( przepalanie oparow ), dla silnika jest to podlaczenie niepotrzebne - on woli czysta benzynę z powietrzem ( olej obniza liczbe oktanowa mieszanki paliwowej )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
sadzik43
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

touring po Wadowicach :mrgreen:
Załączniki
turing.JPG
turing.JPG (110.55 KiB) Przejrzano 1074 razy
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

miałem kiedyś takiego!
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
sadzik43
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

pickupa? :mrgreen:
ODPOWIEDZ