Mini Clubman vs Mini Cooper - różnice

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

AsiaBe
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper Clubman

Mini Clubman vs Mini Cooper - różnice

Post autor: AsiaBe »

Witam, jako że jestem tu nowa na początek chciałam się przywitać i przedstawić. Nazywam się Asia i od wczoraj teoretycznie jestem posiadaczką mini. kupiła lekko uszkodzonego Clubmana 1,6 benzyna z automatyczną skrzynią biegów. Ponieważ niezwłocznie chciałabym zacząć naprawę to mam pytanie. Czy przednia część auta jest taka sama w mimi i clubmanie? Mam tu na myśli czy części (lampy, zderzak itd) będą pasowały od wersji 2 drzwiowej? z góry dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Re: Mini Clubman vs Mini Cooper - różnice

Post autor: maniujr »

Witam

Jaki rocznik ?
AsiaBe
Nowy
Nowy

2008
rizzzo

Post autor: rizzzo »

teoretycznie tak, inne numery, wazny jest silnik jaki jest bo tu juz sa róznice, grill jest inny przy s a normalnych , wzmocnienie tez, lampa to samo, najlepiej numer nadwozia i na serwisowce sprawdzac
AsiaBe
Nowy
Nowy

czyli czy dobrze zrozumiałam, że mogę zamówić cały pas przedni od wersji 2 drzwiowej? zastanawiam się czy nie kupić właśnie zderzaka od wersji works bo fajnie wygląda, a jeśli miałabym zmieniać i tak cały przód (zderzak, lampa, chłodnica, maska) to mogę zaszaleć.
zakstar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: zakstar »

AsiaBe pisze:czyli czy dobrze zrozumiałam, że mogę zamówić cały pas przedni od wersji 2 drzwiowej? zastanawiam się czy nie kupić właśnie zderzaka od wersji works bo fajnie wygląda, a jeśli miałabym zmieniać i tak cały przód (zderzak, lampa, chłodnica, maska) to mogę zaszaleć.
tak, ale musisz szukać wersji o tym samy silniku, bo jak pisał kolega wcześniej, niektóre części mogą nie pasować.
prozniakGinter

Post autor: prozniakGinter »

dokładnie wszystko posprawdzaj, bo kiedyś nie sprawdziłęm i miałem kłopot z dopasowaniem
ODPOWIEDZ