Jaka deska rozdzielcza?

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

blackadder

Jaka deska rozdzielcza?

Post autor: blackadder »

Witam, jestem świeżo upieczonym posiadaczem, niekompletnego niestety Mini mkII rok 84.
Poszukuję deski rozdzielczej i zastanawiam się, czy ta będzie pasowała do mojego egzemplarza:

http://allegro.pl/item155226652_deska_r ... ooper.html

Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam jeżeli w mojej wypowiedzi występują jakieś niedożeczności, ponieważ jestem narazie w tej tematyce kompletnym laikiem. Na szczęście szybko się uczę :)
Pozdrawiam, Maciek
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Jaka deska rozdzielcza?

Post autor: Sadam »

ta na aukcji ma jeszcze otwór na wstawienie przełącznika do regulacji świateł i zdaje się kontrolki od poduszki powietrznej, ty tego w swoim miniaku nie masz patrząc na rocznik, więc trzeba wziąć pod uwagę wymyślenie jakichś sprytnych zaślepek, poza tym tak jak macko napisałm kwestia tego ile zegrów posiadasz i czy i jakie chcesz wstawić dodatkowe.

Pozdrawiam

Adam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

Jak koledzy pisali to może pasować tylko sobie trzeba pozaślepiać te otworki. Dodatkowo ma otwór na kontrolkę alarmu, model deski po 96 ze sport packiem
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

Dodatkowo ma otwór na radio i wywietrzniki, ale mogę się mylić :)
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
blackadder

Nie spodziewałem się takiej szybkiej odpowiedzi :)
Dziękuję bardzo za info i jak tylko będzie okazja to pochwale się postępami w pracy!
Pozdrawiam!
mini23

Post autor: mini23 »

i jak naraie to cena nie jest duza, z tego,co pamietam to deski chodza w cenie porzynajmniej 2xwiekszej więc... ale nie wiadomo tez w jakim jest do konca stanie...
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

Zależy jaką masz wersję. Myfair nie miało deski.
engel.49

Post autor: engel.49 »

blackadder pisze:Witam, jestem świeżo upieczonym posiadaczem, niekompletnego niestety Mini mkII rok 84.
Poszukuję deski rozdzielczej i zastanawiam się, czy ta będzie pasowała do mojego egzemplarza:

http://allegro.pl/item155226652_deska_r ... ooper.html

Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam jeżeli w mojej wypowiedzi występują jakieś niedożeczności, ponieważ jestem narazie w tej tematyce kompletnym laikiem. Na szczęście szybko się uczę :)
Pozdrawiam, Maciek
Moim zdaniem / z ktorym nieraz nie zgadzaj sie moi szanowni koledzy na forum/, jezeli ja uda sie ci kupic za 200 zlotych,to kupuj natychmiast,bedzie to twoj dobry poczatek do dalszych prac.Pozdrawiam.A pasowac bedzie ,bo pasuje do kazdego.
Załączniki
deska.jpg
deska.jpg (10.98 KiB) Przejrzano 1042 razy
IVO

Post autor: IVO »

Mógłbyś wyjaśnić jak się ma ten obrazek w Twoim poście do jego treści :?: :roll:
Wedymin

Post autor: Wedymin »

IVO pisze:Mógłbyś wyjaśnić jak się ma ten obrazek w Twoim poście do jego treści :?: :roll:

No co, deska pasuje do ściany :lol: :mrgreen:
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
blackadder

Udało sie kupić w/w deskę! :) Teraz pytanie następujące: jakie dokładnie zegary mogą się znaleźć w środkowej części? W moim mini są trzy zegary centralne, tzn. jest prędkościomierz, obrotomierz oraz temperatura. Skoro jest już taka deska to aż żal nie wykorzystać :D
Pozdrawiam, Maciek :)
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

Na środeczek możesz wrzucić co tylko Ci się zachce, byle miało 52mm średnicy, do wyboru:
poziom paliwa(ale masz w tych dużych)
temperatura cieczy (jw)
temperatura oleju
ciśnienie oleju
wskaźnik ładowania
zegarek analogowy
amperomierz
vacuum gauge - to jest z kolei coś w rodzaju ekonomizera

Tak więc do wyboru do koloru. Niedługo powinno do mnie dotrzeć kilka sztuk używanych zegarków, ale jeden to paliwo, ale drugi to temperatura (można użyć i do cieczy i do oleju) i jeszcze ciśnienie oleju, a generalnie wszystkie inne są do zakupienia, jeśli byś potrzebował.

Pozdrawiam

Adam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
engel.49

Post autor: engel.49 »

IVO pisze:Mógłbyś wyjaśnić jak się ma ten obrazek w Twoim poście do jego treści :?: :roll:

Bardzo . prosze . wyjasnian wkradl sie tutaj pwen blad w przesylce. Mam taka deske ktora jest mi niepotrzebna i chetni podaruje ja fanowi miniaka. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ