Czego oczekuję od Klubu

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Re: Czego oczekuję od Klubu

Post autor: Psztymucel »

Flap... daj mi wrócić z IMM ;-)

Zrobię dział sprzedam auto, w którym auta będą wymagały weryfikacji. Mogę to robić ja.
Mam pomysł, aby ogłoszenia sprzedaży BMW MINI mogły dodawać osoby, które są na forum min. 6 miesięcy. Jeżeli ktoś będzie kombinował, to ogłoszenie z automatu będzie szło do kosza, bez wnikania co i jak.

Powinno to odfiltrować ogłoszenia od handlarzy, którzy zarejestrują się tylko aby pozbyć się jakiegoś ulepka.

Co do klasyków to myślę, że zostaniemy przy obecnej formule, bo tutaj nie ma raczej takich obaw i problemów.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Tadzio
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Tadzio »

Możecie w pełni wykorzystać nasz regulamin. Nie ma tam nic zastrzeżonego.
U nas warunkiem jest auto w galerii, 6 miesięcy na forum, minimum 20 postów w działach wytypowanych. czyli mechanik i giełda. Na reszcie typu powitania posty się nie zliczają.
Nie musisz znać się na BMW MINI zrobią to forumowicze ty tylko akceptujesz poprawnie zamieszczone zapytanie. Jeżeli nie jest zgodne z szablonem nie pojawia się na forum.
No i przede wszystkim zapytania przed zakupowe.
VIN, rocznik, skąd pochodzi i obowiązkowo print screen aukcji
Takie są u nas zasady zamieszczania zapytań:

Aby zamieścić zapytanie w tym dziale.

W Tytule postu wpisz jeżeli posiadasz VIN
Przykład:
VIN 1234567890 Accord VII 2.0 2004 sedan czerwony Poznań

Jeżeli nie masz numeru VIN powinno wyglądać tak:
Przykład:
VIN brak Accord VII 2.0 2004 sedan czerwony Poznań

W zapytaniu zamieść zgodnie z podanym poniżej szablonem print screen /obowiązkowo/ z aukcji oraz link do niej

W dziale została włączona akceptacja przez moderatora zapytań.

W innej formie zapytanie będzie usuwane.

TAK POWINNO WYGLĄDAĆ ZAPYTANIE ORAZ SPOSÓB ZAMIESZCZANIA ZDJĘĆ

DLA WINDOWS
Tworzenie zrzutu ekranowego i zapisywanie go jako obrazu

Kliknij okno, które chcesz przechwycić. Naciśnij klawisze Alt+Print Screen, przytrzymując klawisz Alt, a następnie naciskając klawisz Print Screen. Klawisz Print Screen znajduje się w prawej górnej części klawiatury. (Zależnie od typu posiadanej klawiatury jego nazwa na klawiszu może być nieco inna).
Uwaga

Zamiast zrzutu ekranu pojedynczego okna, można utworzyć zrzut ekranu całego pulpitu, naciskając klawisz Print Screen bez przytrzymywania klawisza Alt.

Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij kolejno polecenia: Akcesoria, Paint.

W oknie Paint kliknij menu Edycja, a następnie kliknij polecenie Wklej.

Gdy w oknie Paint zostanie wyświetlony obraz, kliknij menu Plik, a następnie kliknij polecenie Zapisz jako.

W oknie dialogowym Zapisywanie jako, w polu Nazwa pliku wpisz nazwę zrzutu ekranowego, a następnie kliknij przycisk Zapisz.

Możesz teraz wydrukować lub wysłać pocztą e-mail zapisany ekran tak samo, jakby to był dowolny inny obraz.

DLA MAC OS

Nie jest to nic skomplikowanego ani trudnego. Problem polega jednak na tym, że Apple nie pomyślało o swoich użytkownikach i nie dało im przycisku, który rozwiązuje kwestię print screenów na pecetach.

By wykonać print screen (screenshot, zrzut ekranu) na Macu, trzeba skorzystać z jednej z dwóch kombinacji klawiszy.

1. print screen całego ekranu: shift + jabłko + 3
2. print screen wybranego fragmentu ekranu: shift + jabłko + 4
(kursorem zaznaczamy interesujący nas fragment ekranu)

Ot, cała filozofia. Prawda, że to proste? :-)

JAK ZAŁADOWAĆ ZDJĘCIE

Zakładamy konto na PHOTOBUCKET
Po zalogowaniu klikamy "upload"
Zdjęcia sie ładują na serwer
Klikamy w zdjęcie które chcemy załadować
Po prawej stronie zdjęcia są pola wyboru takie jak poniżej

Wybieramy "direct" na chwilę okienko robi się zółte i pojawia się napis "copied"

Przechodzimy na stronę HAKP

Otwieramy nowy post
- W belce nad żółtymi ikonami wpisujemy opis jak w szablonie
- chcąc wkleić zdjęcie naciskamy na "grafika"
- pojawia się ramka z możliwością wpisania adresy url
prawy przycisk myszy i wklejamy to co skopiowało się z Photobucket-a

Ktoś widział ?? Ktoś coś wie?? ;)
dołączone print screen aukcji

Jest wszystko wyjaśnione. Wymaga to "niestety" trochę zaangażowania ze strony zamieszczającego zapytanie ale skoro chce uzyskać informację to troszkę poświęcenia nie zaszkodzi. A historia samochodu będzie cały czas w bazie i zniknie konieczność wielokrotnego odpowiadania na zapytania o te same samochody.
Nasza baza całkowicie wyczyszczona przy instalowaniu nowego silnika po roku ma już dużą bazę samochodów. Spadła ilość zapytań bo samochód można łatwo zlokalizować a komentarze kolegów z forum są bezcenne. Niektórych handlarze nie potrafią sprzedać do dziś :). Ja szukając mini sam zweryfikowałem około 30 sztuk ze Śląskiego i tylko dwa tak naprawdę były godne polecenia z czego jednego kupiłem. A pozostałe 28 sztuk mogły być już w waszej bazie z opisem. A tak po 30 dniach są usuwane i wszystko zaczyna się od nowa.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2014, 13:02 przez Tadzio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Wojtello »

Kochani :)

długo miałem "wyjebane" (przepraszam za słowo) na klub. Nie jestem pewien, czy dalej mam czy nie - może jest mi to obojętne. Ale mam ku temu swoje dość twarde powody.
Czytam ten temat i mam wrażenie, że może coś się odradza i że jest szansa na to, żeby był Klub. Po powrocie z IMM mam takie spostrzeżenie - nie ma takiej szansy. Mimo, że z wszystkimi się super bawiłem i wszyscy są super goście i gościówy. Uwielbiam Was jak nie wiem co :)
Jednak to jak wszyscy mają Klub głęboko w dupie to się w głowie nie mieści :) Pewnie to zbyt duże uogólnienie, ale generalnie wrażenie właśnie takie jest.

To, co do tej pory przychodziło mi na myśl o MKP to chciwość, samolubstwo, brak szacunku olewactwo i roszczeniowy tryb jego członków.

Bardzo, bardzo bym chciał, aby Klub się reaktywował i działał przynajmniej tak sprawnie jak wtedy, kiedy do niego dołączyłem.
Nie wiem jak działają inne kluby innych marek, nie wiem też jak one zaczynały. Ale mam wrażenie, że MKP nigdy nie przekroczył tego progu samodzielności, który pozwalałby na swobodne zarządzanie zasobami (PLN i ludzkimi). Właśnie dlatego, że od wielu lat stoi w miejscu, wydaje mi się, że KAŻDY członek musi mieć świadomość, że wstępując do klubu przez następne kilka lat nie powiniem nic od niego wymagać, a jedynie dużo dawać od siebie. Uważam, że jeśli będziemy skupiać się na tym, żeby produkować karty klubowe, naklejki, ramki na tablice rejestracyjne itp. to nigdy nie wyjdziemy z tego dołka. Moim zdaniem to są pierdoły na które może sobie pozwolić dobrze i sprawnie funkcjonujący Klub. Można produkować takie rzeczy, ale JEDYNIE w celu promocji klubu na zewnątrz.

Teraz do rzeczy. Z moje perspektywy - byłego, zaangażowanego w sprawy Klubu klubowicza od Klubu oczekiwałbym jedynie działania i gotowości do działania / wspierania inicjatyw klubowiczów.
Polska to dość duży kraj, mamy potencjał, a zupełnie nie istniejemy na międzynarodowej arenie Mini. Może dla niektórych nie ma to znaczenia, ale dla Klubu ma. Brakuje nam atrakcyjnego corocznego zlotu, który oprócz klubowiczów ściągałby również osoby z zagranicy, oraz zwiedzających = potencjalne wpływy do kasy klubu.

Ja osobiście mam gdzieś karty klubowe, tabliczki, szaliczki, kubeczki, szczoteczki itp. Mogę zapłacić 100zł, 150zł, czy 200zł rocznie, ale chcę wiedzieć, że za te pieniądze Klub będzie działał, a nie wydawał je. Chcę widzieć, że mamy fajną scenę Miniakową, że jest Zlot, że zaznaczamy swoją obecność na IMM'ach.

Mam nadzieję, że pomimo iż wylałem trochę żali to moja wypowiedź w jakiś sposób pomoże :)

Pozdrawiam wszystkich!

Wojtek S.
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

a tak dla podgrzania
co pan prezes ma do powiedzenia a propos reprezentacji klubu podczas IMM2014??
chyba nowa wizja się nie przyjeła,
było sporo miniaków z polski ale nie wiadomo z jakiego klubu,
prawdziwą reprezentacje stanowił worek na zwłoki walający się po całym terenie IMM podobno w srodku był namiot ale czy napewno?? ;-) czarny worek pasował do koszulek "invincible"
a prezent za 5 lat bedzie jak znalazł.........
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

oczekujesz ze Bemol zdalnie z Polski zarządzi otwarcie namiotu?

no chyba cos nie tenteges z kolejnoscia zdarzeń...

taki klub jaka jego czlonkow czy sympatykow aktywnosc
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

Na forum klubowy zamieściłem wyjaśnienie całej sytuacji.

Temat ten dotyczy klubowiczów i tam proszę kontynuować.

Wątek tymczasowo zamykam, gdyż wypowiedź (w szczególności pierwsze zdanie, ale całość też dobrze przedstawia podejście klubowiczów) Wojtella i Flapjacka idealnie pokazuje gdzie jest nasza polaków i klubowiczów siła :sad:
Ostatnio zmieniony 12 sie 2014, 10:13 przez Psztymucel, łącznie zmieniany 3 razy.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
ODPOWIEDZ