otwieranie bagażnika R56

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

wezyr
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

otwieranie bagażnika R56

Post autor: wezyr »

Witam. Poddałem się.... nigdzie nie mogę znaleźć info w jaki inny sposób niż przyciskając przycisk kluczyka można otworzyć tylną klapę/bagażnik. Przytrzymuję przycisk w klapie i nic! jest to trochę uciążliwe - trzeba wyłączyć silnik żeby dostać się do bagażnika. MCS 2007r
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Re: otwieranie bagażnika R56

Post autor: maniujr »

W moim R53 muszę przyciskiem na konsoli odblokować drzwi i wtedy mogę otworzyć bagażnik z zewnątrz bez gaszenia auta. Myślę, że o to chodzi.
wezyr
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

tak wiem że trzeba odblokować!....dzisiaj się zabrałem i rozebrałem....winny był switch (wyłącznik) tylko problem z dostaniem się do niego bo plastik w którym jest zamknięta płytka jest na stałe zgrzany ale jakoś się udało i już wszystko chodzi jak należy. Problem uważam za rozwiązany.
Maxi
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Maxi »

witaj, mógłbys konkretniej napisac do wymieniłeś? jak przebiegła naprawa, bo tez mam ten problem, popytałem, poczytałem na zagranicznych forach, i metod na naprawe było wiele, ale najskuteczniejszą wymiana całej listwy a to koszt ok 500zł.
wezyr
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Maxi pisze:witaj, mógłbys konkretniej napisac do wymieniłeś? jak przebiegła naprawa, bo tez mam ten problem, popytałem, poczytałem na zagranicznych forach, i metod na naprawe było wiele, ale najskuteczniejszą wymiana całej listwy a to koszt ok 500zł.

NO najskuteczniej wymienić faktycznie całą bo jest ona na stałe zamknięta-sklejona :). Problem u mnie był w takim plastiku który naciska na switcha-przycisk jeden zaczep był zerwany i spadł. Naprawa ogólnie była prosta - demontujesz listwę, odczepiasz listwę chromową i tu trzeba uważać bo zaczepy mogą połamać się później jak wspomniałem listwa jest na stałe sklejona więc ja rozkleiłem-rozciąłem lutownicą - plastik skleiłem ten na switchu i posklejałem wszystko na nowo klejem na gorąco. Póki co wszystko działa jak należy. Przed przystąpieniem do dewastacji sprawdź czy jak zewrzesz we wtyczce zasilającej (idą trzy kable i chyba pierwszy i trzeci pin) powinno puścić blokadę zamka jeżeli to chodzi to znaczy że walnięty jest switch.
ODPOWIEDZ