witam
mam pytanie jak wymienić uszczelniacze walu korbowego Czy konieczne jest rozbieranie silnika na drobne Silnik mam juz wyjęty bo lakieruje komorę silnika oraz inne elementy
dzieki za pomoc pozdrawiam
wymiana uszczelniaczy wału korbowego
Moderator: flapjck1
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: wymiana uszczelniaczy wału korbowego
Aby wymienić przedni uszczelniacz trzeba zdjąć kółko pasowe i pokrywę łańcucha rozrządu.
Aby wymienić tylny uszczelniacz trzeba zdjąć obudowę sprzęgła i kpl koło zamachowe ze sprzęgłem.
Aby wymienić tylny uszczelniacz trzeba zdjąć obudowę sprzęgła i kpl koło zamachowe ze sprzęgłem.
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Re: wymiana uszczelniaczy wału korbowego
Mając w zwyczaju - doklejam się tudzież odgrzewam kotleta
Mam teraz na wierzchu pokrywę rozrządu spod której mi leci olej (lub z uszczelniacza).
Jak zdjąć koło pasowe?
Doczytałem o wymontowaniu rozrusznika, śrubach blokujących wał (chyba?). Czy byłby ktoś miły i w przystępny sposób mnie poinstruował krok po kroku co i jak?
Czy ta operacja wiąże się później z jakimiś regulacjami? Bo z nimi to chyba nie dam sobie rady...
Mam teraz na wierzchu pokrywę rozrządu spod której mi leci olej (lub z uszczelniacza).
Jak zdjąć koło pasowe?
Doczytałem o wymontowaniu rozrusznika, śrubach blokujących wał (chyba?). Czy byłby ktoś miły i w przystępny sposób mnie poinstruował krok po kroku co i jak?
Czy ta operacja wiąże się później z jakimiś regulacjami? Bo z nimi to chyba nie dam sobie rady...
Pozdrawiam,
Arti
Arti