R53 2k3 - B!G LAM3
R53 2k3 - B!G LAM3
Hi, czas wrzucić parę fotek z zeszłego tygodnia podczas gęstej smogo-mgły nad Krakowem.
Jak do tej pory zmarnowałem pieniądze na:
- dolot
- koło pasowe kompresora( 17% )
- spolerowanie lakieru + poprawki
Niebawem poducha silnika do wymiany (ta, która zawsze w r53 leci) + łożysko na tył.
Nowy kolektory wydechowy + custom exhaust + decat w drodze. Pewnie niebawem jakiś filmik będzie.
Jak do tej pory zmarnowałem pieniądze na:
- dolot
- koło pasowe kompresora( 17% )
- spolerowanie lakieru + poprawki
Niebawem poducha silnika do wymiany (ta, która zawsze w r53 leci) + łożysko na tył.
Nowy kolektory wydechowy + custom exhaust + decat w drodze. Pewnie niebawem jakiś filmik będzie.
- Załączniki
-
- gkrk
- 20141019-_MG_9039reduced.jpg (504.44 KiB) Przejrzano 1780 razy
-
- fog
- testreduced.jpg (471.69 KiB) Przejrzano 1780 razy
-
- najtrajder
- 2reduced.jpg (518.11 KiB) Przejrzano 1780 razy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: R53 2k3 - B!G LAM3
Jak nic to drugie zdjęcie powinno wylądować w kalendarzu na listopadowej kartce
Dobrze się prezentuje
Dobrze się prezentuje
Znajomy bolid
Ekstra fotki
Wydech cały milltek czy jakis custom? Jeśli tak to w jakiej firmie?
Ekstra fotki
Wydech cały milltek czy jakis custom? Jeśli tak to w jakiej firmie?
O, to ja chcę do kalendarza!
A co do wydechu. Kolektor od Janspeed (bo za RMW musiałbym płacić za CAT'a, cło i spedycję z USA), wydech pewnie coś na wzór milltek'a albo larini. Chyba pójdę jednak w larini i poproszę o mniejsze tłumiki (i kupię zatyczki do uszu)
Zapomniałem dodać u kogo będę wydech robił.
GTPerformance - facet grzebie przy niezłych furach, jest na FB jak coś
A co do wydechu. Kolektor od Janspeed (bo za RMW musiałbym płacić za CAT'a, cło i spedycję z USA), wydech pewnie coś na wzór milltek'a albo larini. Chyba pójdę jednak w larini i poproszę o mniejsze tłumiki (i kupię zatyczki do uszu)
Zapomniałem dodać u kogo będę wydech robił.
GTPerformance - facet grzebie przy niezłych furach, jest na FB jak coś
Ostatnio zmieniony 01 lis 2014, 10:52 przez B!G LAM3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gutowski
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: r50
fajnie wygląda, super oem, w wyglądzie nic bym nie zmianiał. cooper s w serii jest mega, nie wiem czy nawet nie jest ładniejszy niż w pakiecie aero, który moim zdaniem ma trochę za ostre krawędzie.
oo jedynie dołożyłbym lampy ksenonowe na soczewce.
oo jedynie dołożyłbym lampy ksenonowe na soczewce.
No ja chyba poprawię nieco wnętrze na wiosnę. Irytują mnie wszystkie szare plastiki i fotele.
Plastiki chciałbym polakierować,potraktować gumą, bądź okleić na czarno (odcień pasujący do reszty elementów)
---
Przód z pakietu aero i progi mi się podobają. Do mnie tylko ten wiejsko wcięty tył z naklejkami nie przemawia. Nei wiem jakby natomaist zestawienie tyłu z S plus przodu z JCW wygladalo (na pewno wymagało by to lakierowania wszystkich elementów plastikowych - nadkola, elem na zderzaku).
---
Nie mam zdjęcia auta z tyłu, ale usunąłem wycieraczkę. I tak się nie sprawdzała. Teraz to wygląda estetyczniej.
---
Można by wymieniać mnóstwo rzeczy, które człowiek chce pozmieniać ale już się przekonałem, że planowanie wydatków się nie sprawdza.
Załączam obrazek z niespodzianką jaką znalazłem ostatnio w aucie (cos mnie ruszyło, zeby podniesc maskę przed jazdą). Miałbym niezłego grilla
Od razu uprzedzam pytania. Mam zaspawany zbiorniczek, bo rozszczelnił się po roku od zakupu w ASO (w tym samym miejscu co poprzedni, na łączeniu...bubel)
Plastiki chciałbym polakierować,potraktować gumą, bądź okleić na czarno (odcień pasujący do reszty elementów)
---
Przód z pakietu aero i progi mi się podobają. Do mnie tylko ten wiejsko wcięty tył z naklejkami nie przemawia. Nei wiem jakby natomaist zestawienie tyłu z S plus przodu z JCW wygladalo (na pewno wymagało by to lakierowania wszystkich elementów plastikowych - nadkola, elem na zderzaku).
---
Nie mam zdjęcia auta z tyłu, ale usunąłem wycieraczkę. I tak się nie sprawdzała. Teraz to wygląda estetyczniej.
---
Można by wymieniać mnóstwo rzeczy, które człowiek chce pozmieniać ale już się przekonałem, że planowanie wydatków się nie sprawdza.
Załączam obrazek z niespodzianką jaką znalazłem ostatnio w aucie (cos mnie ruszyło, zeby podniesc maskę przed jazdą). Miałbym niezłego grilla
Od razu uprzedzam pytania. Mam zaspawany zbiorniczek, bo rozszczelnił się po roku od zakupu w ASO (w tym samym miejscu co poprzedni, na łączeniu...bubel)
- Załączniki
-
- WP_20141014_002.jpg (140.06 KiB) Przejrzano 1702 razy
Ostatnio zmieniony 01 lis 2014, 19:32 przez B!G LAM3, łącznie zmieniany 6 razy.
Ja też sobie pozwolę coś dodać
Zdecydowanie jeden z najładniejszych kolorów z jakimi pracowaliśmy w tym roku
Daj znać jak wydech będzie zamontowany bo też planuje, ale tylko catback i chyba udam się do MGmotorsport w Siemanowicach Śląskich
Wosk jeszcze się trzyma? Widzę, że kropling jeszcze jakiś jest
Daj znać jak wydech będzie zamontowany bo też planuje, ale tylko catback i chyba udam się do MGmotorsport w Siemanowicach Śląskich
Ostatnio zmieniony 02 lis 2014, 13:02 przez Mitch, łącznie zmieniany 2 razy.
A właśnie, właśnie. Polecam Mitch'a. Przyłożył pewną rękę do lakierowania.Mitch pisze:Ja też sobie pozwolę coś dodać
Obrazek
Coś trochę wosku musi jeszce być, a może to brud tego dnia, który się nazbierał ale noc skrzętnie to ukryła .
Teraz mam tak brudne auto, że aż wstyd znów jeździć, ale nawet nie miałem kiedy go ogarnąć z zewnąrz/wewnątrz.
Do MGMotosport nie chce mi się tłuc taki kawał drogi. Do ceny wydechu musiałbym doliczyć ze 150zł za jazdę w obie strony z i po auto . Jeszce jest w Krk, Prokop, z Inotec'a tylko coś się na mnie obraził ostatnio
To do shiningcaru gnaj po kosmetykiB!G LAM3 pisze: Teraz mam tak brudne auto, że aż wstyd znów jeździć, ale nawet nie miałem kiedy go ogarnąć z zewnąrz/wewnątrz.
Zakonserwuje się przed solą na zimęMitch pisze:To do shiningcaru gnaj po kosmetykiB!G LAM3 pisze: Teraz mam tak brudne auto, że aż wstyd znów jeździć, ale nawet nie miałem kiedy go ogarnąć z zewnąrz/wewnątrz.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Pięknie się prezentuje
Ooo, a co tu się wyrabia?!
- Załączniki
-
- part1
- xxxxx.jpg (162.29 KiB) Przejrzano 1410 razy
Wydech in progress. Nowy kolektor już założony. teraz tylko wydech końcowy.
A tymczasem popatrzcie jak pięknie wykonano fabryczny kolektor... 5mm zwężki przy wylocie z głowicy. Nie ma to jak zdławić silnik.
A poniżej, co prawda nie moje auto, ale przedstawiam prototypowy IC wykonany przez GTPerformance. Temperatury o ile dobrze pamiętam poniżej 30 stopni( wow). Seryjny na zmienionym kółku dobija 80/90 stopni.
IC zrobiony przez Grześka mogłem dotknąć bez żadnych obaw zaraz po ostrej jeździe (jak i po długim staniu na włączonym silniku).
No i to będzie mój zakup na przyszł rok, bo teraz mnie czeka parę napraw. Skończy się obcinanie mocy latem po staniu w korku
Jak ktoś chce więcej informacji to odsyłam do GTPerformance, do Grzeska - świetny człowiek, świetna robota i mogę z czystym sumieniem polecić (mała ale szczera reklama)
Linkacze:
http://www.gtperformance.pl/
https://www.facebook.com/pages/GTPerfor ... 1501491044
PS. Ktoś będzie potrzebował końcówek wydechu z R53 albo kolektora wydechowego/katalizatora?
PS2. kolejnosc zdjec mi się odwrócila
A tymczasem popatrzcie jak pięknie wykonano fabryczny kolektor... 5mm zwężki przy wylocie z głowicy. Nie ma to jak zdławić silnik.
A poniżej, co prawda nie moje auto, ale przedstawiam prototypowy IC wykonany przez GTPerformance. Temperatury o ile dobrze pamiętam poniżej 30 stopni( wow). Seryjny na zmienionym kółku dobija 80/90 stopni.
IC zrobiony przez Grześka mogłem dotknąć bez żadnych obaw zaraz po ostrej jeździe (jak i po długim staniu na włączonym silniku).
No i to będzie mój zakup na przyszł rok, bo teraz mnie czeka parę napraw. Skończy się obcinanie mocy latem po staniu w korku
Jak ktoś chce więcej informacji to odsyłam do GTPerformance, do Grzeska - świetny człowiek, świetna robota i mogę z czystym sumieniem polecić (mała ale szczera reklama)
Linkacze:
http://www.gtperformance.pl/
https://www.facebook.com/pages/GTPerfor ... 1501491044
PS. Ktoś będzie potrzebował końcówek wydechu z R53 albo kolektora wydechowego/katalizatora?
PS2. kolejnosc zdjec mi się odwrócila
- Załączniki
-
- kolektor śmierci
- 10258478_330270203823505_3791529954580965213_o.jpg (72.99 KiB) Przejrzano 1161 razy
-
- IC v1 - foto2
- 1912119_320777738106085_6051152711610785766_o.jpg (332.26 KiB) Przejrzano 1161 razy
-
- IC v1
- 1398322_320777591439433_2424079874057853186_o.jpg (130.5 KiB) Przejrzano 1161 razy
Ostatnio zmieniony 28 lis 2014, 12:50 przez B!G LAM3, łącznie zmieniany 1 raz.