Jakość blach ...

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
hillman
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Nowe blachy

Post autor: hillman »

Witam.
A teraz podaje ortodoksyjną dotyczącą nowych blach.. Tylko dla świrów i pasjonatów.
Nową blachę przecieramy rozpuszczalnikiem co by się pozbyć czarnego ,,podkładu,, Włókniną szlifujemy do żywego.
Odtłuszczamy. Teraz znajdujemy zakład co maluje proszkowo, najlepiej taki co robi duże elementy np. szafki..
Jeśli to fachowcy to mają linie do fosforowania. Ja mam taki zakład.
Cztery wanny i automatyka do kąpieli.
Po tym procesie blacha pokryje się czarnym nalotem. Nie dotykamy gołymi palcami. Kładziemy epoksyd, i możemy zacząć spawanie...
Metoda daje dożywotnią gwarancje antykorozyjną. Tak jak było napisane na prezerwatywie – Prędzej Ci serca pęknie –
A to co napisał kolega Mitch to chylę czapkę z głowy. Nareszcie ktoś wie o czym pisze.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Re: Jakość blach ...

Post autor: Gibki Staruszek »

jeśli chodzi o naprawę starych aut to ja stosuję :

1-Reaktywny>akrylowy techniką m/m>powłoki wierzchnie (na miejsca gdzie nie idzie szpachel ... podłogi , wnęki nadkoli itp.)
2 --Epoksydowy techniką m/m>akrylowy techniką m/m>powłoki wierzchnie (technika stosowana przy nowych elementach)
3-Epoksydowy w wersji maxi>szp.poliestrowa>szlif>epoksydowy techniką m/m>akrylowy jako wypełniacz>szlif>powłoki wierzchnie

tu się chyba pomyliłeś ... cytat :
"-Reaktywny>akrylowy 1 warstwa>szlif>szp.poliestrowa>reaktywny>akrylowy 2 warstwy jako wypełniacz>powłoki wierzchnie "

Generalnie też reaktywnego stosuję tyle co kot napłakał.
Mitch
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Mitch »

Gibki Staruszek pisze: tu się chyba pomyliłeś ... cytat :
"-Reaktywny>akrylowy 1 warstwa>szlif>szp.poliestrowa>reaktywny>akrylowy 2 warstwy jako wypełniacz>powłoki wierzchnie "
Zapewne chodzi Ci o reaktwny na szpachli? Jak wiadomo mówiąć w skrócie reaktywny nie może byc bezposrednio nakładany pod szpachle, ponieważ nie łaczy sie na zasadzie polaczenia chemicznego, natomiast owy grunt łączy się z poliestrami(szpachla) na zasadzie nadania (poliestrom) w sposób technologicznie zgodny przyczepności . Tak więc można nałożyć, a nawet zalecane jest nakładanie reaktywnego na OSZLIFOWANA SZPACHLĘ I JEJ OBRZEŻA jako zabezpieczenie antykorozyjne jak i z racji tego że wash primer jest produktem o niskiej lepkości jest świetnym, wstępnym wypełniaczem drobnych rys po szlifie
Awatar użytkownika
Gibki Staruszek
Maniak
Maniak
Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!

Post autor: Gibki Staruszek »

Dokładnie ... chodziło mi o reaktywny na szpachlówkę ...ale już zdążyłem sam sobie wcześniej wyszukać na to odpowiedź na stronie z której Ty też czerpiesz wiedzę i wklejasz tu całe zdania . Łatwiej było na początku podać link do stronki . No chyba ,że Ty jesteś ich autorem to wtedy sorry.

http://www.lakiernik.info.pl/viewtopic.php?t=2479
ODPOWIEDZ