Nowe forum - uwagi

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
Twister
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper 1.0 (taki śmieszek!) 91' HIF44

Nowe forum - uwagi

Post autor: Twister »

Hejka.

Założyłem temat z uwagami odnośnie nowego forum, by dzielić się spostrzeżeniami, problemami, rozwiązaniami, etc. oraz by sygnały się nie dublowały. Tak po prostu będzie prościej. Mam nadzieję, że takowego tematu jeszcze nie ma - jeśli jest, to proszę o usunięcie :)

Mam na sam początek kilka sposrzeżeń:
- nieprzeczytane posty - wcześniej panel linkował bezpośrednio do ostatniego nieprzeczytanego posta. Teraz linkuje do początku tematu... możliwe, że problem teraz się pojawił, bo samo forum uważa, że nie przeczytałem żadnego tematu i linkuje "do ostatniego nieprzeczytanego" - czyli do początku wątku. Jeśli tak jest, to prosiłbym tylko o potwierdzenie :)
- informacje osobiste z poprzedniego forum nie zostały zaimportowane (daty urodzin, pojazdy, etc.) - niby niewiele, ale jednak :)
- nieprzeczytane posty - brak możliwości oznaczenia wszystkich jako przeczytane... trzeba wchodzić do każdego wątku z osobna. Taka opcja istnieje na stronie głównej, ale brakuje jej na stronie z nieprzeczytanymi postami :(

Obrazek

Za to nareszcie działa BBCode!! :D Koniec z ograniczeniami odnośnie obrazków :) Yeah!
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Nowe forum - uwagi

Post autor: flapjck1 »

importu wszystkich danych nie udalo sie zrobic niestety, prosimy pouzupelniac :) i zaktualizowac :)

nad reszta Witek pracuje :)

wiem ze sa tez chetni na opcje pt " ignoruj posty w podofrum Nowe/klasyczne* mini"

*niepotrzebne skreslic
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
czestermo
Zarząd
Zarząd
Posiadane auto:

Post autor: czestermo »

Najwazniejsze to możliwość oznaczenia jako przeczytane
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
MiniOn
Nowy
Nowy
Posiadane auto: BMW 1

Post autor: MiniOn »

Na "poprzednim " forum po zalogowaniu wyświetlało sie od razu na str głównej ilość nieprzeczytanych postów - brakuje tego :(
Dodatkowo mi bardzo brakuje "linku" "otwórz wszystkie nieprzeczytane w nowych oknach", jak to było również na starym forum, po wejściu w "Nieprzeczytane posty"

poza tym baaardzo pozytywnie :)
Awatar użytkownika
g00dMan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: g00dMan »

Twister pisze:Hejka.

Mam na sam początek kilka sposrzeżeń:
- nieprzeczytane posty - wcześniej panel linkował bezpośrednio do ostatniego nieprzeczytanego posta. Teraz linkuje do początku tematu... możliwe, że problem teraz się pojawił, bo samo forum uważa, że nie przeczytałem żadnego tematu i linkuje "do ostatniego nieprzeczytanego" - czyli do początku wątku. Jeśli tak jest, to prosiłbym tylko o potwierdzenie :)
Przenoszenie do ostatniego nieprzeczytanego postu jest tylko kliknąć trzeba gdzie indziej ;)
Załączniki
nieprzeczytany.png
(32.8 KiB) Pobrany 678 razy
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

Tak więc.

Sprawa upgradeu była związana w dużej mierze zalewaniem forum przez różne robactwo. Ze względu na te problemy i bardzo przestarzały silnik forum byłem zmuszony przenieść wszystko w miarę szybko na phpBB 3. Niestety nie jest to wersja finalna, więc prośba o wyrozumiałość, bo ja cały czas walczę z serwerem, bazą i zgodnością z innymi silnikami, aby zrobić migrację do końca i doprowadzić całość do tego co myślę, że wszyscy chcieli by widzieć.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Awatar użytkownika
Twister
Swój Człowiek
Swój Człowiek

g00dMan pisze: Przenoszenie do ostatniego nieprzeczytanego postu jest tylko kliknąć trzeba gdzie indziej ;)
Dzięki!!!! :)
Awatar użytkownika
BlueAntubis
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: BlueAntubis »

Tak jak wyżej ktoś pisał, brakuje opcji "nieprzeczytane posty/tematy" ktore po kliknieciu wyświetlały się ładnie. Tutaj troszku męczące jest wchodzenie w każdy dział itd.
No i czasem brakuje SBox'a, żeby zapytać o jakąś pierdołe trzeba zaśmiecać forum i zakładać temat..

Pozdrawiam :-)
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

W chwili obecnej walczę ze zbiciem wykorzystania serwera, a shoutbox zjada zasoby dość ostro.

Co do postów to klikamy tak jak w załączonym obrazku i mamy dostęp do tego co nowe. Wiem, że to jest mało poręczne, ale w chwili obecnej mam iiny priorytet. Później będą wprowadzane wyciągnięcia menu bardziej na wierzch.
Załączniki
Zrzut ekranu 2015-01-05 o 19.53.25.png
(103 KiB) Pobrany 550 razy
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

Witek pisze:W chwili obecnej walczę ze zbiciem wykorzystania serwera, a shoutbox zjada zasoby dość ostro.

Co do postów to klikamy tak jak w załączonym obrazku i mamy dostęp do tego co nowe. Wiem, że to jest mało poręczne, ale w chwili obecnej mam iiny priorytet. Później będą wprowadzane wyciągnięcia menu bardziej na wierzch.
Wg mnie to lepiej, że jest tak schowane, każdy może sobie kliknąć rozwinąć listę i wybrać co potrzebuje (mi się tak podoba :wink:)
Najbardziej chyba brakuje tego o czym pisał czestermo.
Super jest to, że strona jest dostosowana pod smartfony :D
Generalnie to podziękowania dla wszystkich, którzy pracują nad udoskonalaniem forum. - jest dobrze i widać, że będzie jeszcze lepiej :)
Bzyku
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

Już nie pamiętam jak było na starym ;-) ale jak wejdziesz w dział to możesz kliknąć oznacz jako przeczytane.
Awatar użytkownika
Twister
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Nie można tego banera ze sklepami umieścić tak, jak w poprzedniej wersji forum, czyli osadzić na dole strony? Denerwuje trochę to latanie... niby mogę go zamknąć, ale po każdym przeładowaniu strony on wraca.
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

po 5 minutach, albo po skasowaniu ciasteczek ;-)

Walczę z tematem, bo też mnie to irytuje. Dajcie mi jeszcze trochę czasu.

Z tematów otwartych:
Tłumaczenie kalendarza
Likwidacja kalendarza z dołu strony (?)
Porządek w menu
Formularz do zapisu do klubu
Załączanie filmów z możliwością oglądania bezpośrednio z forum
Reklamy w innej formie (na stałe lub jako losowy post w temacie)

Pytanie co jeszcze??
Lajkowanie na facebook'a ??
Piszcie swoje pomysły, a ja będę się wypowiadał co jest już mozliwe, co za chwilę, a co bez sensu ;-)
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

Nawet mnie ta latająca reklama wnerwia. Na dole strony mniej widoczna, więc może jako ostatni post na stronie?
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

No i same problemy z tymi reklamodawcami ;-)

Jeszcze jedna sprawa. Awatary mogą mieć 100x100... więc zachęcam wszystkich do powiększenia sobie ;-)
ODPOWIEDZ