Małe pytanko? Może ktoś się orientuje ?? w cooper s r56
Co ile km wymiana rozrządu i jaki może być koszt?
Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam
ROZRZĄD W R56 COOPER S
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER R 56
Re: ROZRZĄD W R56 COOPER S
rozrząd jest na łańcuch.Jaki masz przebieg?
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Ja wymieniałem przy 140 000 i to był ostatni dzwonek. Łańcuch był rozciągnięty o ~1 cm na obwodzie. Ślizgi prawie nie istniały.
Koszt... Masz przed lift, czy po ?? Ja mam przed, więc części mam z Peugota. Z tego co pamiętam to różnica byłą ponad 1000 zł na częściach. Nie wiem czy ten sam manewr działa w autach poliftowych, gdyż wtedy BMW wprowadzało usprawnienia niezależnie od Peugota. Z tego co pamiętam to zapłaciłem coś koło 1400 zł za całą operację.
Koszt... Masz przed lift, czy po ?? Ja mam przed, więc części mam z Peugota. Z tego co pamiętam to różnica byłą ponad 1000 zł na częściach. Nie wiem czy ten sam manewr działa w autach poliftowych, gdyż wtedy BMW wprowadzało usprawnienia niezależnie od Peugota. Z tego co pamiętam to zapłaciłem coś koło 1400 zł za całą operację.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper S R56
Wiem, że jest łańcuch. To się też wymienia.wtokar pisze:rozrząd jest na łańcuch.Jaki masz przebieg?
Przebieg 51000 , ale mówią że w S-ce urywają się łańcuchy.
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Robiliśmy nawet silniki z przebiegiem 30 000 km które miały na maksa wyciągnięte łańcuchy. Generalnie przy przebiegach ok 70 000 to już większośc kwalifikuje się do wymiany. Koszt u nas takiej usługi to dokładnie na dzień dzisiejszy 1270 zł Brutto.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER R 56
Moim zdaniem to kwestia stylu jazdy. Jeżeli ktoś katuje swój samochód może liczyć się ze wcześniejszym zużyciem rozrządu.Pewnie można zdiagnozować czy rozrząd nadaje się do wymiany. Jak sam widzisz koszta są spore
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper S R56
Panowie MINI COOPER S to nie SEICENTO. Było stać kupić, musi być stać utrzymać. "kto zabroni biednemu bogato żyć..."Kuner pisze:Robiliśmy nawet silniki z przebiegiem 30 000 km które miały na maksa wyciągnięte łańcuchy. Generalnie przy przebiegach ok 70 000 to już większośc kwalifikuje się do wymiany. Koszt u nas takiej usługi to dokładnie na dzień dzisiejszy 1270 zł Brutto.
Koszt nie jest duży jak na taki auto. Wymiana w pierwszym lepszym VW TDI jest podobna, Toyota D4D. jeszcze większy koszt.
A ten rozrząd to orginał czy zamiennik jaka półka. A takie coś jak Vanos w skład wchodzi?
A łańcuch jest już zakuty, czy jest przy wymianie jest zakuwany.?