Czy warto dokupować NNW?

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

ben
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Czy warto dokupować NNW?

Post autor: ben »

Kończy mi się polisa, dzwoniła do mnie pani z ubezpieczalni, że jest opcja dokupienia za niewielkie pieniądze (coś koło 50 zł) NNW na rok czasu. Ubezpieczenie na 10 tys zł gdyby coś mi się stało. Pytanie czy warto, czy są ewentualnie jakieś problemy później z uzyskaniem odszkodowania?
Awatar użytkownika
satyr88
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53
Kontakt:

Re: Czy warto dokupować NNW?

Post autor: satyr88 »

Ja zawsze ubezpieczam na nnw siebie i pasażera. Teraz mam chyba na 30tysięcy
igor29
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: igor29 »

Powiem Ci, że mógłbym nie mieć AC ale NNW muszę mieć. Poza tym sprawdź sobie ile to kosztuje. Niech kolega wyżej napisze, ile kosztowało ubezpieczenie nnw na 30 tys zł. Pewnie coś w granicach 50 do 100 zł za 1 rok ?
Czytaj też ogólne warunki ubezpieczenia - aby później nie było rozczarowania.
Malajka
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Malajka »

Ja mam jedynie ubezpieczenie NW na skuter i od następstw nieszczęśliwych wypadków na nim. Generalnie warto mieć coś takiego. A i oni pewnie będą chcieli o określenie ryzyka. Wiesz, zeby później nie było takiej sytuacji, że jechałeś, przekroczyłeś bezpieczną prędkość i to będzie powód do niewypłacenia odszkodowania.
igor29
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Autorowi tematu polecam pozostawić kontakt tutaj http://ubezpieczenia.comperia.pl/ubezpieczenie-NNW
To tam ktoś zadzwoni i zaproponuje coś konkretnego. Ewentualnie wizyta w jakiejś agencji - ale to na jedno wyjdzie.
ben
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

igor29 pisze:Autorowi tematu polecam pozostawić kontakt tutaj http://ubezpieczenia.comperia.pl/ubezpieczenie-NNW
To tam ktoś zadzwoni i zaproponuje coś konkretnego. Ewentualnie wizyta w jakiejś agencji - ale to na jedno wyjdzie.
Dzięki stary za namiar. Możesz mi jeszcze podpowiedzieć o co chodzi właściwie z tym wariantem ubezpieczenia? Mam na myśli to pole w formularzu z opcją wyboru: umysłowe, fizyczne i wysokiego ryzyka? Sam mam określić jakie ryzyko podejmuje na co dzień? :) No na pewno nie jest to praca za burkiem - więc wariant umysłowy raczej odpada.
igor29
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Jak już będziesz się na coś konkretnego decydował, to pamiętaj, aby przed wykupieniem zapoznać się z regulaminami czy OWU. Abyś był świadomy tego co wykupujesz. W niektórych ubezpieczalniach różnie z tym bywa. Np niektórzy wpisują 1% uszczerbku na zdrowiu * 100 zł. Ale w przypadku śmierci wypłacają 7000 tys zł przy kwocie bazowej 10000 tys zł. Trochę niesprawiedliwe by to było.
Awatar użytkownika
TRIP
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: TRIP »

Sprawa jest prosta jesli nic Ci się nie stanie to nie warto,
ale jesli zdarzy się wypadek to się opłaca :D
ben
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

TRIP pisze:Sprawa jest prosta jesli nic Ci się nie stanie to nie warto,
ale jesli zdarzy się wypadek to się opłaca :D
Hee, banalne w swojej prostocie :)
Nie no trochę się jeździ, na drodze jest się świadkiem różnych dziwnych sytuacji. A na ubezpieczenie za 100 czy 200 zł jednak mnie stać.
Dzwonił już do mnie konsultant z tego linka. Zaproponował kilka wariantów. TU to przede wszystkim Hestia, Allianz i Interrysk. Który z nich będzie najlepszy?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Malajka
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Malajka »

Musisz dokładnie zapoznać się z OWU poszczególnych towarzystw ubezpieczeniowych. NIe chcę tutaj nikogo zachwalać ani zniechęcać do danego towarzystwa ubezpieczeniowego, są te dobre i te lepsze. Do tych lepszych z pewnością należy Aviva, Allianz, Warta, Compensa. W niektórych bywa tak, że mają jakieś kruczki w umowie. Czasami samym i/lub/z można wymiernie zmienić sens wypowiedzi.
OWU od deski do deski i na pewno wyłapiesz wszystkie plusy i minusy.
igor29
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Trochę zawęziłbym ten obowiązek lektury działu w którym znajdują się wyłączenia. A wyłączenia są zwykle spowodowane faktem, że ktoś tam wypił i wsiadł za kierownicę. Lub specjalnie spowodował wypadek (podobno można to stwierdzić, ale powiem szczerze, że nie wiem jak).
Im więcej wyłączeń tym trzeba do danego towarzystwa ubezpieczeniowego podchodzić z większą rezerwą :)
ben
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Jestem już po szczegółowej lekturze i też nic tutaj niepokojącego nie dostrzegłem. Dobra, to jutro wykupię to NNW. Fajne jest to, że dokument wyślą mi na maila :)
Po prostu jak coś, to podam nr ubezpieczenia i tyle. Nie trzeba bujać się po mieście w poszukiwaniu brokera :)
Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc :)
foto400a
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: foto400a »

moim zdaniem jak cie stać to lepiej wykupić niż później żałować

http://chomikuj.pl/jan.foto
moniq12
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Post autor: moniq12 »

foto400a pisze:moim zdaniem jak cie stać to lepiej wykupić niż później żałować
http://chomikuj.pl/jan.foto

Ja też jestem tego samego zdania, NNW jest dodatkiem, ale przy kolizji z pasażerami na czele jest nieodzowne - lepiej posiadać! Może sprawdź na tym portalu http://www.superpolisa.pl są porady dotyczące ubezpieczeń dodatkowych jak i porównywarka ofert, mnie osobiście nie jest stać na NNW, ale ja podróżuję sama
Zablokowany