Filtr paliwa R56
- gkasparow
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56 ;VW Caddy
Filtr paliwa R56
witam, w którym miejscu znajduje się filtr paliwa- czy jest duży problem aby go wymienić samemu?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: e82 135i LCI, e70 3,0si
Re: Filtr paliwa R56
Filtr masz w pompie;
http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts ... Id=16_0677
http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts ... Id=16_0677
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Filtr paliwa dobrze wymieniać co 50.000 km, jest w pompie po prawej stronie tylnej kanapy (pasażera), czyli demontujesz dół tylnej kanapy i tam jest pompa paliwa, jak zdemontujesz kanapę, to obklej sobie wszystko gazetami, taśmami itd. bo jak wyciągniesz pompę to może Ci polecieć benzyna, a szkoda coś tam w aucie ubrudzić.
Jak wyciągniesz pompę to benzynę można przelać do jakiejś butelki to na końcu sobie dolejesz bo szkoda, ale ogólnie jak zobaczysz w jakim stanie jest filtr i jaki jest tam syf to wyrobisz sobie opinię o polskim paliwie, nawet jak jeździsz tylko na RON98 i wyżej, no i ten tekst BMW/MINI, że filtr paliwa jest niewymienialny
Mało kto też filtr paliwa robi do R56 chyba tylko Bosch i Vaico, nie daj się nabrać na ceny, intercars liczy sobie ponad 120 zł za filtr, gdzie ja swój kupowałem za 60 zł , aha i w MINI występuje oryginalny filr paliwa do kupienia w ASO, występuje jako ,,zestaw naprawczy do pompy paliwa" no ale cena jak to ASO
Jak wyciągniesz pompę to benzynę można przelać do jakiejś butelki to na końcu sobie dolejesz bo szkoda, ale ogólnie jak zobaczysz w jakim stanie jest filtr i jaki jest tam syf to wyrobisz sobie opinię o polskim paliwie, nawet jak jeździsz tylko na RON98 i wyżej, no i ten tekst BMW/MINI, że filtr paliwa jest niewymienialny
Mało kto też filtr paliwa robi do R56 chyba tylko Bosch i Vaico, nie daj się nabrać na ceny, intercars liczy sobie ponad 120 zł za filtr, gdzie ja swój kupowałem za 60 zł , aha i w MINI występuje oryginalny filr paliwa do kupienia w ASO, występuje jako ,,zestaw naprawczy do pompy paliwa" no ale cena jak to ASO
- gkasparow
- Swój Człowiek
bardzo Wam dziękuje, na wszelki wypadek wymienię- to nasze paliwo to niezły żurek
- gkasparow
- Swój Człowiek
dzięki
- gkasparow
- Swój Człowiek
udało mi się kupić po symbolu ten wkład do filtra paliwa za 85 zł. W intercars chcieli raz tyle.
może komuś się przyda: BOSCH F02640302011252754870 ( w katalogach nie istnieje )
- mam nadzieje że poradzę sobie z wymianą
może komuś się przyda: BOSCH F02640302011252754870 ( w katalogach nie istnieje )
- mam nadzieje że poradzę sobie z wymianą
- gkasparow
- Swój Człowiek
sorry symbol składa się z dwóch części F026403020 oraz 11252754870
- gkasparow
- Swój Człowiek
mam jeszcze pytania do tych co wymieniali samodzielnie:
1) czy przed odłączeniem przewodu paliwowego od obudowy należy jakoś pozbyć się ciśnienia w przewodach? Czy to tylko przy wymianie pompy paliwa?
2) czy po wymianie filtra należy zalać go benzyną, odpowietrzyć jakoś układ?
1) czy przed odłączeniem przewodu paliwowego od obudowy należy jakoś pozbyć się ciśnienia w przewodach? Czy to tylko przy wymianie pompy paliwa?
2) czy po wymianie filtra należy zalać go benzyną, odpowietrzyć jakoś układ?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ad 1/ odepniesz przewod cisnienie spadnie - troche pozalewasz zbiornik i tyle
ad 2/ nie, pompka sie wlaczy, napompuje i wsio bedzie ok
ad 2/ nie, pompka sie wlaczy, napompuje i wsio bedzie ok
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- gkasparow
- Swój Człowiek
dzięki za informację
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini one R50 2003r, Lancia Lybra 2.4jtd
Nie kupujcie filtrów paliwa firmy Topran/ Hans Pries ( to jedna firma) robi wszystko w chinach. W intercarsie było wiele reklamacji na te filtry, rozwarstwiają się i rozklejają. To jedne z najtańszych zamienników do Mini. Polecam Alco lub Vaico ewentualnie oryginał. Należy zwolnić ciśnienie przez zawór na listwie ( wciskając go parę razy). Folią zabezpieczyć całą karoserię wewnątrz. Czarny szlam należy wyczyścić z pompy. Po wyminie filtra polecam wlać do zbiornika środek Liqui Moly Regenerator wtrysków benzyna (5153) 500 ml i zalać benzynę do poj. ćwiartki zbiornika. Obecnei najlepsze paliwo jest na statoil - 98 Miles.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dzięki za info, z tym filtrem paliwa to problem bo mało kto to robi, mam Boscha i jest ok ale bosch to też badziewie jakich mało i lepiej tego nie tykać.
W oryginalne chyba jest właśnie Vaico.
Ten środek Liqui Moly Regenerator używałeś? co daje dokładnie? Jakieś inne firmy coś takiego robią też?
Co do paliwa tankuje cały czas na statoil-98 miles ale skąd opinia, że jest najlepsze jak to i tak wszystko orlen:)?
W oryginalne chyba jest właśnie Vaico.
Ten środek Liqui Moly Regenerator używałeś? co daje dokładnie? Jakieś inne firmy coś takiego robią też?
Co do paliwa tankuje cały czas na statoil-98 miles ale skąd opinia, że jest najlepsze jak to i tak wszystko orlen:)?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Orlen dostarcza paliwo do rafinerii, proces oczyszczania prowadzi już Statoil, dodając specjalne składniki, dzięki którym na paliwach Miles® dojedziesz do 3% dalej.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Proszę jak szybko i sprawnie działa marketing