DSC+Aku+Hamulec+ABS+Ciśnienie
- iad
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
DSC+Aku+Hamulec+ABS+Ciśnienie
Witam
Wczoraj wieczorem nagle auto mi zwariowało, podczas jazdy zaświeciło się na chwilę DSC+Akumulator+Hamulec+ABS+Ciśnienie w oponach i tak co jakiś czas się zapalały kontrolki, czasem światła gasły. Jak zatrzymałem samochód z włączonym silnikiem, nic się nie działo, tylko podczas jazdy robiła się dyskoteka. Dziś chciałem zajrzeć pod maskę, gdy otwarłem drzwi pasażera szyba opuściła się o 5 cm, gdy zamknąłem nie podniosła się lecz znów po otwarciu drzwi opuściła się o 5cm i tak za każdym razem aż zeszła na sam dół. Przyciskiem z kabiny szyba nie reaguje, słychać tylko pstrykanie.
Pojechałem wsadzić auto do garażu i po drodze znów dyskoteka z tymi kontrolkami.
Na myśl mi przyszedł jakiś kabelek który podczas jazdy się obluzowuje a na postoju dobrze styka Czy ktoś miał coś podobnego?
Wczoraj wieczorem nagle auto mi zwariowało, podczas jazdy zaświeciło się na chwilę DSC+Akumulator+Hamulec+ABS+Ciśnienie w oponach i tak co jakiś czas się zapalały kontrolki, czasem światła gasły. Jak zatrzymałem samochód z włączonym silnikiem, nic się nie działo, tylko podczas jazdy robiła się dyskoteka. Dziś chciałem zajrzeć pod maskę, gdy otwarłem drzwi pasażera szyba opuściła się o 5 cm, gdy zamknąłem nie podniosła się lecz znów po otwarciu drzwi opuściła się o 5cm i tak za każdym razem aż zeszła na sam dół. Przyciskiem z kabiny szyba nie reaguje, słychać tylko pstrykanie.
Pojechałem wsadzić auto do garażu i po drodze znów dyskoteka z tymi kontrolkami.
Na myśl mi przyszedł jakiś kabelek który podczas jazdy się obluzowuje a na postoju dobrze styka Czy ktoś miał coś podobnego?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50
Re: DSC+Aku+Hamulec+ABS+Ciśnienie
Wygląda na problem z komputerem po zalaniu... Nie padało u Ciebie ostatnio?
- iad
- Swój Człowiek
z dwa dni temu chyba coś padało, ale nie była to jakaś ulewa
- iad
- Swój Człowiek
okazało się, że problem był z alternatorem i przy wyższych obrotach za bardzo ładował.
alternator naprawiony, ale problem z szybą pozostał, jak się podepnie szybę na krótko to się zamyka i podobno mam zrąbany moduł komfortu.
Czy ktoś to naprawiał, czy da się to naprawić?
alternator naprawiony, ale problem z szybą pozostał, jak się podepnie szybę na krótko to się zamyka i podobno mam zrąbany moduł komfortu.
Czy ktoś to naprawiał, czy da się to naprawić?
-
- Nowy
Moduł komfortu znajduje się w komputerze, o którym pisałem i najczęściej uszkadza się właśnie po zalaniu. Komputer znajdziesz na słupku A w nogach pasażera. Poszukaj kumatego elektronika, czasem wystarczy suszenie, częściej naprawa. Ważne żebyś wyeliminował przyczynę bo temat będzie wracał...
Pzdr
Pzdr
- iad
- Swój Człowiek
moduł komfortu naprawiony i szyba już działa.
mam jeszcze problem z tylną wycieraczką bo chodzi jak chce, zamiast zrobić dwa obroty obraca się z 4 razy i zatrzymuje w miejscu tylko jej znanym, czy ktoś coś wie dlaczego tak się dzieje?
mam jeszcze problem z tylną wycieraczką bo chodzi jak chce, zamiast zrobić dwa obroty obraca się z 4 razy i zatrzymuje w miejscu tylko jej znanym, czy ktoś coś wie dlaczego tak się dzieje?
-
- Nowy
Najpewniej zalany silnik wycieraczki rozbierz osłonę i zerknij jak wygląda.
-
- Nowy
- Posiadane auto: R56
- Kontakt:
W jaki sposób ta woda miałaby się dostać: po szybie na zewnątrz i zalała wnętrze drzwi czy po słupku we wnętrzu auta ?Kornat pisze:Moduł komfortu znajduje się w komputerze, o którym pisałem i najczęściej uszkadza się właśnie po zalaniu.
Lubię mieć czyste autko i co najmniej raz w miesiącu dostaje porządne mycie na bezdotykowej
Szukam ratunku dla moich obu szyb. Nie uchylają się po naciśnięciu klamki, również z kokpitu po dosunięciu do góry napotykając na listwę dachu natychmiast opadają. Słychać tylko pstrykanie w panelu. Staram się wpłynąć na moją połówkę aby zabrał się za problem przed zimą, ale TEN chce gotowych podpowiedzi !Kornat pisze:Komputer znajdziesz na słupku A w nogach pasażera. Poszukaj kumatego elektronika, czasem wystarczy suszenie, częściej naprawa. Ważne żebyś wyeliminował przyczynę bo temat będzie wracał...
Pzdr
Co radzicie ?
Mini Cooper R 56 z 2009 roku
Dynamicznej jazdy życzy Miłka