Oświetlenie
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper
Oświetlenie
Ostatnio zauważyłem że po zamknięciu auta palą się "diody" w kloszach od kierunkowskazów. Po krótkim czasie gasną żeby za moment znów się zapalić... Też tak macie ? Czy może poprzedni właściciel zamontował jakiś badziew?:)
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Oświetlenie
Zapewne jakieś resztkowe napięcie się pojawia. Mierzyłeś ? I tak świeci całą noc (z tyłu rozumiem nie palą lampy) ?
-
Nie mierzyłem jeszcze. Nie wiem czy świeci się całą noc. Po godzinie zszedłem i z odległości kilku metrów nie widziałem żeby się świeciły...ale jak podszedłem bliżej zaczeły mrygać. Obstawiam jednak że to zbieg okoliczności tylne oczywiści się nie palą
A jaki zbieg okoliczności skutkuje mryganiem kierunkowskazów???
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
woda i rdza
ew. korozja miedzykrystaliczna
ew. korozja miedzykrystaliczna
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
To nie kierunkowskazy mrygają tylko jakies diody w obudowie od kierunków .Zbigg pisze:A jaki zbieg okoliczności skutkuje mryganiem kierunkowskazów???
Jakie znowu diody? Tam nic takiego nie ma fabrycznie, a jak masz tam jakieś samodziały, to nie widzę sensu pytać na forum... do elektryka albo zajrzeć samemu co tam za wynalazek ktoś włożył. Ja bym się bał takiego auta co ma zwarcie i se czymś tam mryga na kwadrans bez opieki zostawić.BigiMal pisze:To nie kierunkowskazy mrygają tylko jakies diody w obudowie od kierunków .
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Na zdjęciu widać, że tam są wsadzone diody. Kiedyś ktoś na forum poruszał podobny problem i ktoś odpisał, że świecą się bo "schodzi" to co pozostało w przewodach. Ja tam nie wiem i nie chce powielać błędnych informacji ale na Twoim miejscu to bym wymienił te diody na fabrycznie montowane żarówki i myślę, że problem zniknie.
Bzyku