Kamera do monitoringu zewnętrzego domu

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

igor29
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Kamera do monitoringu zewnętrzego domu

Post autor: igor29 »

Mam dom z bramą elektryczną (przesuwaną). Podjazd, brama i wjazd do garażu... Osiedle domków 1-rodzinnych. Często nie ma nas w domu. Chciałbym zamontować jakieś kamery (jedną lub dwie) do podglądu tego co dzieje się na zewnątrz. Możecie polecić coś w tym zakresie? Monitoring dzienny i nocny z zapisem obrazu. Kamerka zewnętrzna - czyli jaka?
ben
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Kamera do monitoringu zewnętrzego domu

Post autor: ben »

Wybór kamer i systemów monitoringu jest naprawdę bardzo dużo.
Najpopularniejsze to monitoring analogowy, cyfrowy i IP. Obecnie stosuje się przeważnie monitoring IP, chociaż cyfrowe też są w użyciu. Zależy gdzie i zależy jaki mamy budżet. Zwracam uwagę jedynie na odpowiednią rozdzielczość, aby obraz był wyraźny.
Tutaj mają całkiem ciekawe promocje aktualnie: http://ivel.pl/promocje.html
Awatar użytkownika
gadzio
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: austin rover red hot

Re: Kamera do monitoringu zewnętrzego domu

Post autor: gadzio »

Witam. Niedawno również założyłem monitoring. Posidam rejestrator BCS z dyskiem twardym 1Tb ,do tego dwie kamery kopułowe Ganz lite ldh ir3.6ps.
Jak na moje potrzeby jest to wystarczające,łatwy montaż nawet dla laika w tych sprawach,wygodna aplikacja na telefon z której jest dostęp do rejestratora z każdego miejsca na świecie. Ogólnie ja jestem zadowolony i polecam. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ